Ortaca 20. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Ortaca 20. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali Başladı

Ortaca 20. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali Başladı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bu yıl 20’ncisi düzenlenen Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

17.05.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

Belediyenin yanında bulunan Tören Alanı'nda toplanıp, motorcu grubu, bisikletçiler ve boru trampet eşliğinde başlayan yürüyüş, caddelerden geçilip, festival alanında sona erdi.

Festival alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; " Sayın kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, siyasi parti temsilcilerim, daire amirleri ve çok sevgili Ortacalılar. Bu yıl 20.sini düzenlediğimiz Ortaca Tarım, Turizm ve Çevre festivaline hepiniz hoş geldiniz, katkılarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Festivaller, yöre insanını ortak bir noktada buluşturmak, yöredeki kültürel, tarımsal ve sosyal değerleri öne çıkarmak için yapılır.

Bu bir şenlik ve şölen havasında yapılır. İlk festival 1992 yılında Rahmetli Kemal Şahin tarafından başlanıp, bu gün 20. düzenliyoruz. Ben arkadaşlarıma, hakkın rahmetine kavuşanlara da rahmet diliyorum ve saygılar sunuyorum, Festivaller başında belirttiğim gibi bazı değerlerin öne çıkarılması için yapılır. Ancak ülkemizde biraz da sanatçı getirmek gibi algılanmaktadır. Şimdi ise bizim gençlerimiz eğlensin diye yapıyoruz. Festival değerlerini onlara anlatmağa çalışıyoruz.. Bu yıl festival kapsamında 1 Mayıs tarihinde Almanya'dan bir ralli var, iki gün Dalyan'da etkinliğimiz olacaktır. Dalaman Atatürk Köprüsü'nde Ortaca ve Dalaman Halkı bir araya gelip, şenlik düzenlenecektir. Festival tarihinin ise mübarek Ramazan Ayı'na denk geleceğinden Haziran Ayı'nda yapılırken bu aylara çektik. 19 Mayıs'ı özellikle belirledik ki gençlerimizde eğlensin istedik. Onlara yönelik bir grup getirdik. Ben festivalin Ortaca'daki esnafımıza ve herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise; " Ortaca'nın hem turizm hem de tarım açısından çok önemli bir ilçedir. 'Kırsal Muğla ile kıyısal Muğla'yı birbiriyle entegre etmemiz lazım. Özellikle turizmde yapılan gıda tüketimini kırsalda üreterek kendi ilimizde üretilen malları turizm sektörüne sunmalıyız. Turizmden ve tarımdan elde edilen katma değeri en üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Bence bu tür festivallerin en önemli değeri ve katkısı budur" diye konuştu.

Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, ise şöyle konuştu: "Festival aynı zamanda gurbetteki insanlarımızı, hemşerilerimizi bir araya getiren, birleşme ve kaynaşmanın en önemli unsurlardan bir tanesidir. Festivalin ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim"

Yapılan törenin bitiminde ise, festival alanında kurulan ve katılanlar yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi. Gece ise OFAD tarafından Türk Halk Müziği korusu yöresel türküleri seslendirip, gece sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca 20. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement