Isparta Kırmızı Alarmda - Son Dakika
Güncel

Isparta Kırmızı Alarmda

Isparta Kırmızı Alarmda

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, meteorolojiden yapılan sıcaklık uyarısı ve en riskli döneme girilmesi sebebiyle orman yangınlarına karşı kırmızı alarma geçti.

14.08.2014 14:40  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, orman yangınları açısından en riskli bir döneme girdiklerini belirterek, meteorolojinin sıcaklık artışı uyarısını da dikkate alarak yangın ekiplerinin kırmızı alarm durumuna geçtiğini söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğüne ait Sav deposunda orman yangınlarına karşı tatbikat yapıldı. İhbar üzerine yangın söndürme ekiplerinin harekete geçip olay yerine en kısa sürede ulaşmasının hedeflendiği tatbikatta, arazözlerin ve su pompalarının hızlı şekilde kullanılması planlandı.

Değirmenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, önümüzdeki 4 gün için meteorolojiden sıcaklık artışı uyarısı yapıldığını vurguladı.

Orman yangınları açısından en kritik 1,5 aylık döneme girdiklerini dile getiren Değirmenci, "Meteorolojiden de 40 dereceye kadar sıcaklık artışının olacağına dair uyarılar var. Bu nedenle tüm yangın söndürme ekiplerimizle kırmızı alarma geçtik" dedi.

Değirmenci, 46 değişik mıntıkada yangına ilk müdahale ekiplerinin hazır bekletildiğini ifade ederek, 30 ayrı gözetleme kulesinden gelecek herhangi bir duman haberiyle ekiplerin en kısa sürede olay yerine intikali için çalıştıklarını anlattı.

Değirmenci, yangın söndürme ekiplerinin ortalama 15 dakikada olay yerine intikal ettiğini bildirdi.

"BUNDAN SONRA İŞ VATANDAŞA DÜŞÜYOR"

Bu günlerde köylünün özellikle bahçe temizliği yaptığına dikkati çeken Değirmenci, şöyle konuştu:

"Köylülerimiz bahçe ve tarla temizliklerini ateş yakarak yapmasın. Pikniğe giden vatandaşlarımız da ateşlerini söndürmeden o mıntıkadan ayrılmasın. Biz bütün tedbirleri aldık, bundan sonra iş vatandaşa düşüyor. Vatandaşlarımız dikkatli olursa hem sezonu kazasız atlatmış hem de ormanlarımızı koruyarak insanlığın faydasına gelecek nesillere devretmiş oluruz."

Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazilerde geçen yıl 65 yangında 54 hektar alanın yangında zarar gördüğünü belirten Değirmenci, bu yıl bugüne kadar 36 yangında 13 hektar alanın yandığını söyledi.

Değirmenci, vatandaşların duyarlılığı sayesinde geçen yıl 90 olan anız ve bahçe temizliği gibi sebeplerle meydana gelen yangınların üçte iki oranında azalarak bu yıl 31'e düştüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Isparta Kırmızı Alarmda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.

  • Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
    16:34 Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkanları için eğitim düzenlendi. Eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı:
    16:33 Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı: "İstanbul İçler Acısı Bir Hale Gelmiştir"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli mitinginde Ekrem İmamoğlu dönemini eleştirerek, İstanbul'un içler acısı bir hale geldiğini söyledi. Ayrıca, depreme hazırlık için ayrılması gereken kaynakların başka amaçlar için kullanıldığını belirtti. Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'ne yönelik de eleştirilerde bulundu ve 31 Mart seçimlerinde en hayırlı kararı vereceklerini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak
    16:33 Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Basmane Çukuru'nun çözümü için önemli mesafe kat edeceklerini belirtti.

  • Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi
    16:32 Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi

    Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları, seçime 1 gün kala basınla bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, seçimi alacaklarını ileri sürerek umutlu olduklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Savaş ise doğaya zarar verenleri karşısında bulacağını söyledi.

  • Bandırma'da hırsızlık şüphelisi çatı katında yakalandı
    16:31 Bandırma'da hırsızlık şüphelisi çatı katında yakalandı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinin Sunullah Mahallesi'nde bir ikametten hırsızlık ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Titiz bir çalışma sonucunda hırsızlık zanlısı, yan binanın çatısında saklanırken yakalandı. Yakalanan şüpheli üzerinde yapılan aramada çalıntı para ve banka kartları ele geçirildi. 28 yaşındaki şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi ve tutuklandı.

  • Gaziantep'te minibüsle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı
    16:31 Gaziantep'te minibüsle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, minibüsle otomobil çarpıştı ve 2 kişi yaralandı. Kazada yaralanan sürücüler, sağlık ekipleri tarafından Nurdağı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Erzurum'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    16:31 Erzurum'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Erzurum Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan çalışmalar ve alınan kararlar ele alındı.

  • Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında sinemaseverlerle buluşuyor
    16:30 Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında sinemaseverlerle buluşuyor

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 9-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek. Festivalde, Onur, Bilge Olgaç Başarı ve Genç Cadı ödülleri sahiplerini bulacak. Festivalin teması bu yıl 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla' olarak belirlendi. Festivalin film seçkisi ve programı ise yakın zamanda açıklanacak. Açılış töreninde ödüller sahiplerine takdim edilecek.


Advertisement