Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar\'da Açıklaması

"70 sente muhtaç olan Türkiye bugün 136 milyar dolar dövizi olan ve 5 milyar dolar IMF'ye borç verebilecek güçte.

29.07.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "70 sente muhtaç olan Türkiye bugün 136 milyar dolar dövizi olan ve 5 milyar dolar IMF'ye borç verebilecek güçte. Bunu Recep Tayyip Erdoğan'a borçluyuz" dedi.

Eroğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Fuar Alanı'nda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın milletin adamı olduğunu, 10 Ağustos'ta herkesin oy kullanmak için sandığa gideceğini söyledi.

Vatandaşların, Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak seçeceğini düşündüğünü dile getiren Eroğlu, "Allah'ın izniyle milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçeceğiz. Vatan, millet, bayrak için cansiperhane çalışan fedakar bir insan. İnşallah Türkiye'de siyasi istikrar için Recep Tayyip Erdoğan diyorum. Türkiye'nin daha da büyümesi için Recep Tayyip Erdoğan diyorum. Hedef 2023 için Recep Tayyip Erdoğan, diyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan önce Türk parasının değerinin olmadığını anımsatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Toplanan vergilerin yüzde 86'sı IMF'ye gidiyordu. IMF'ye olan borcumuz bu milleti kahrediyordu. Allah'a şükür bu millet yabancıya olan borçlarını kapattı. 14 Mayıs 2013 gerçekten milattır. O tarihte başbakanımız IMF'ye olan son borcu da ödedi. Hatta IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek bir Türkiye var.  70 sente muhtaç olan Türkiye bugün 136 milyar dolar dövizi olan ve 5 milyar dolar IMF'ye borç verebilecek güçte. Bunu Recep Tayyip Erdoğan'a borçluyuz."

Türkiye'nin sadece borçlarını ödemekle kalmadığını aynı zamanda Merkez Bankası kasasının da dolduğunu söyleyen Eroğlu, AK Parti hükumetinin Türkiye'de büyük yatırımlara imza attığını kaydetti.

-"Yeni Türkiye'nin devam için Erdoğan'a 'evet' diyeceğiz"

İslam Alemi'nin umudunun Türkiye olduğunu aktaran Eroğlu, Türkiye'yi daha da büyüteceklerini, büyük hedeflere doğru yelken açacaklarını anlattı.

Afyonkarahisarlılara çok güvendiğini ve Başbakan Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekli desteği vereceğinden şüphesi olmadığını bildiren Eroğlu, "10 Ağustos'ta hep birlikte mührümüzü vuracağız, yeni Türkiye için mührümüzü vuracağız. Yeni Türkiye'nin devam için Recep Tayyip Erdoğan'a 'evet' diyeceğiz. Afyonkarahisarlılar'a çok güveniyorum. Afyonkarahisar Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan'a gerekli desteği verecektir" diye konuştu.

-"Bayramı buruk yaşıyoruz"

Başta Gazze olmak üzere Müslümanların yaşadığı sıkıntılara dikkati çeken Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bayramı buruk yaşıyoruz maalesef. Gazze'de, Suriye'de, Irak'ta, Libya'da Müslümanlar ateş çemberi altında ve tek ümit Türkiye. Türkiye gene Allah'ın izniyle liderlik yapacak. Buna yürekten inanıyoruz. Bunun için birlik beraberlik kardeşliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Daha büyük Türkiye için, gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye için çalışmamız gerekiyor. Bunun için büyük hedefler gerekiyor. Başbakanımızın birinci büyük hedefi 2023'dü. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'yi 10. büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Bunun için başbakanımız şunu söylüyor, 'Türkiye hazır, Afyonkarahisar hazır'."

Eroğlu, daha sonra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile maliyeti yaklaşık 65 milyon lira olan Sandıklı Yavaşlar Barajı, Başmakçı Çığrı Göleti ve Sulaması, Bolvadin Taşlıdere Yörükkaracaören Göleti ve Sulaması, Sultandağı İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesesi, Afyonkarahisar Merkez İmam Hatip Lisesi ve öğrenci pansiyonu müjdelerini açıkladı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement