Bakan'dan Türkiye'ye 207 Milyon Değerinde 13 Müjde - Son Dakika
Ekonomi

Bakan'dan Türkiye'ye 207 Milyon Değerinde 13 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dev projeler yapacaklarını belirterek, GAP'ı da 2019 yılında tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

13.02.2016 13:29  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak amacıyla Diyarbakır'a geldi. Valiliği ziyaret eden Eroğlu, burada basın toplantısı düzenleyerek, projeleri tanıttı. Diyarbakır'a eli boş gelmediklerini anlatan Eroğlu, "Daha önce Diyarbakır'a maliyeti 2 milyar 285 milyon TL olan 28 müjdeyi vermiştik. Bu kez 13 müjdeyle geldim. Bu projeler 207 milyon TL maliyetindedir. Böylece Diyarbakır için son iki yılda verdiğimiz müjde miktarı 41'e yükseldi. Büyük dev projeler yapacağız" dedi.

"13 MÜJDEMİZ VAR"

Kentteki en büyük yatırımları Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yaptığını aktaran Eroğlu, "DSİ'nin 6 müjdesi, Orman Genel Müdürlüğü'nün 4 müjdesi, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 2 ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1 olmak üzere toplam 13 müjdemiz var. Bunlar arasında barajlar mevcut. Bunların sulamaları modern olarak yapılacaktır. 38 bin 200 dekarlık arazi sulanacaktır. Her yıl 16 milyon TL çiftçilerin cebine ek ilave olarak akacaktır. 5 bin kişilik ek ilave istihdam sağlanacak" diye konuştu.

"50 BİN 300 DEKAR SULANACAK"

Sulama projelerini tamamladıklarını kaydeden Eroğlu, 50 bin 300 dekar arazinin sulanacağını dile getirdi. Bakan Eroğlu, "Bölgedeki vatandaşlarımızın yıllık olarak zirai gelir atışı 21 milyon TL olacaktır. 6 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Bunun maliyeti 59 Milyon TL olmaktadır. Diyarbakır merkezde Kolludere Göleti mevcut talep edilmişti. Bunun sözünü veriyoruz. 7 bin dekar arazi sulanacak. Bunun maliyeti 40 milyon TL'dir. Çınar ilçesinde Alabaş göleti 2 bin 300 dekar araziyi sulayacak maliyeti 23 milyon TL'dir. Çınar'da yine Dişlibaşak göleti 2 bin 200 dekar araziyi sulayacağız. Bu göletin maliyeti 22 milyon TL olacaktır" ifadelerinde bulundu.

"4 MİLYON 850 BİN ADET FİDAN ÜRETİLECEK"

Ormanlık alanların birçoğunun bozuk olduğuna dikkat çeken Eroğlu, bölge halkına müjde vereceklerini ve bozuk ormanlık alanlara gelir getirici birçok ağaç dikeceklerinin anlattı. Eroğlu, "Vatandaşa bunları dağıtacağız. Özellikle 2,5 milyon fidanı bu yıl buraya dikeceğiz. Ayrıca 2016 yılında 4 milyon 850 bin adet fidanda üretilecektir. Bismil'de ve Çermik'te birer tane olmak üzere meteoroloji otomatik ölçüm istasyonu kuracağız" dedi.

"SALDIRILARA RAĞMEN BARAJLAR TAMAMLANACAK"

Terör örgütü PKK'nın son zamanlarda bölgedeki barajları hedef aldığını ancak bunlara rağmen barajların yapımlarının devam edeceğini de vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Silvan Barajı çok büyük bir barajdır. Maalesef sık sık terör örgütü tarafından Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük barajlarından biri olan Silvan Barajı maalesef basılıyor. İş makineleri tahrip ediliyor. Müdürlerini ve şantiye şeflerini kaçırıyorlar. Ama biz bu barajı kesinlikle yapacağız. Oradaki vatandaşlarımızın gelirlerini artırmaya ihtiyacı var. 305 bin kişi yani yılda 1 milyar 100 milyon TL bu bölgedeki insanların cebine bir ilave olarak girecektir. Bu az bir rakam değildir."

Bakan Eroğlu, nihai hedeflerinin GAP'ı 2019 yılında tamamlamak olduğuna da işaret etti.

Bakan\'dan Türkiye\'ye 207 Milyon Değerinde 13 Müjde
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan'dan Türkiye'ye 207 Milyon Değerinde 13 Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • gerçek akp li: ak partiye yıllardır oy veriyoeum en çok kızdığım olayı doğuya bu kadar yatırım yapması bunlara hiç birşey vermiyeceksin teröristide yardım edenide idam edecen bizim paramızı boşuna bunlara veriyor 27 7 Yanıtla
  • ANTİ AKP: KİNDAR VE DİNDAR BİR NESİL YETİŞTİRMEYİ HEDEF VE İLKE EDİNMİŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ BÖLMEK PARÇALAMAK DAĞITMAK YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKMEK ADINA BİZDEN OLMAYAN ÖLSÜN FELSEFESİ İLE HAREKET EDEN SİYASİ İKTİDARINIZ SAYESİNDE AZİZ VATANIMIZ AZİZ MİLLETİMİZ AZİZ BAYRAĞIMIZ KAHRAMAN VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ CUMHURİYET TARİHİNDE EŞİ BENZERİ VE EMSALİ GÖRÜLMEMİŞ BİR İHANET SÜRECİ İLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİR AZİZ VATANIMIZIN HUZURLU GÜNLERE ULAŞMASI ADINA TEKRARDAN BİR KURTULUŞ SAVAŞI VERMESİ HASIL OLMUŞTUR.. 4 25 Yanıtla
  • KUS BAKISI TURKIYE: Aman mujde falan vermeyin akp.liler olarak verdiginiz mujdenin sevincini arkamizdaki kazigin acisindan yasayamiyoruz.... 8 9 Yanıtla
  • OSMANLI: helal olsun ülkeyi baya ilertlettiniz 8 6 Yanıtla
  • nusret: Baska illerimizin hainlik yapan diyarbakirdan ne eksigigi var bu nasil bi adalet 4 0 Yanıtla
  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi
    14:05 Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yıllık 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin belirlendiğini açıkladı. Bolat, tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörlerde önemli fırsatlar bulunduğunu ve geçen yıl 350 milyon dolar olan ticaret hacminin hedefe ulaşabileceğini belirtti.

  • Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu
    14:00 Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacminin arttığını ve hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti. Yılmaz, Afrika kıtasıyla olan ticaretin de önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, Türk müteahhitlerinin Tanzanya'da üstlendiği projelerin başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk iş insanlarını Tanzanya'ya yatırım yapmaya teşvik etti.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi
    13:41 GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi

    Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB), 2023 yılı Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023 yılında yaşanan ihracat düşüşü ve sektördeki zorluklar değerlendirildi. GATHİB Başkanı Fikret Kileci, üyelerin dirençli bir duruş sergilediğini belirtirken, uluslararası talep daralması ve 6 Şubat depremlerinin ihracatı olumsuz etkilediği vurgulandı. Ayrıca, 2023 yılında en fazla ihracat yapılan mal grupları ve ülkeler de açıklandı. GATHİB, 2024 yılında da yoğun bir takvimle çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.


Advertisement