Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"(Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi) Gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın müfettişleri gerekse de savcılık tarafından tahkikat başladı.

26.08.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesine ilişkin, "Gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın müfettişleri gerekse de savcılık tarafından tahkikat başladı. Şu anda geniş çaplı bir tahkikat yapılıyor. Hatta ikaz levhaları var mı yok mu, ikaz edilmiş mi edilmemiş mi, kapak mı yoksa normal bir türbin mi devreye girdi, bütün bunlar ele alınıyor" dedi.

Bakan Eroğlu, Büyük Zafer'in 92. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da, partisinin il başkanlığında, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile basın toplantısı düzenledi.

Afyonkarahisar için verilen 5 müjdeyi açıklayan Eroğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesine ilişkin sorusu üzerine Bakan Eroğlu, Alkumru Barajı'ndaki bir türbinin sabah saatlerinde, ikinci türbinin de akşam saatlerinde devreye girdiğini söyledi.

Eroğlu, ikinci türbin devreye girince suyun arttığını ve bu nedenle de daha önce bir karar alınarak, vatandaşlar dere içindeyse herhangi bir sıkıntı olmasın diye 3 noktaya hem sesli hem de ışıklı ikaz konulduğunu anlattı.

Gelen bilgilerde, 15 dakika önce ikazlar yapıldığının yer aldığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Fakat, vatandaşlar nedense bir kısmı çıkmış bir kısmı da hala dere içinde kalmış. 'Herhalde bir şey olmaz' diye düşündüler, bilemiyorum. Maalesef 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 vatandaşımız bulundu, biri bulunamadı. 6 vatandaş hayatını kaybetmiş görünüyor. Acı bir hadise. Biz de gerçekten çok üzüldük. Yaz aylarında bu şekilde boğulma vakaları oluyor. Büyükçekmece'de deniz bisikleti ile gidenler Kilyos'ta kayboldu. Haydarlı'daki, Yavuz Öztürk şehidimizin ismini verdiğimiz gölete de iki kardeş girmiş, maalesef çıkamadılar. Bunları ikaz ediyoruz ama vatandaşlar ikazları dikkate almıyor."

Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi konusunda kimlerin hatalı olduğunun araştırıldığını bildiren Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Barajın işletilmesi talimatını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı veriyor, özel sektör bu barajı işletiyor. Dolayısıyla gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın müfettişleri gerekse de savcılık tarafından tahkikat başladı. Şu anda geniş çaplı bir tahkikat yapılıyor. Hatta ikaz levhaları var mı yok mu, ikaz edilmiş mi edilmemiş mi, kapak mı yoksa normal bir türbin mi devreye girdi, bütün bunlar ele alınıyor. Bana gelen nota göre normalde iki türbin devreye girmiş. 16.00-16.30 civarında da ikinci türbin devreye girince su kabarmış ve oradaki vatandaşların bir kısmı maalesef hayatını kaybetti. Cenab-ı Allah'tan ölenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bunlar acı hadiseler, Cenab-ı Hakk bizleri böyle acı hadiselerden mahrum eylesin." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement