Örgüt İsminin Açıklanmamasının Sebebi: IŞİD Korkusu - Son Dakika
Güncel

Örgüt İsminin Açıklanmamasının Sebebi: IŞİD Korkusu

Ankara'da 95 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD'in yaptığı belirlendi ancak uyuyan hücrelerin tetiklenebileceği ve yeni saldırılara neden olabileceği kaygısıyla açıklanmıyor.

13.10.2015 07:45  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki 95 vatandaşın hayatını kaybettiği katliamın çok büyük olasılıkla IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirlendi ancak örgütün uyuyan hücrelerinin tetikleneceğinden ve yeni saldırılar için provoke edileceğinden kaygı duyulduğundan açıklanmamasına karar verildi.

ELEŞTİRİLER VAR

Türkiye'yi sarsan Ankara katliamının ardından güvenlik zafiyeti tartışması sürerken, katliamı kimin gerçekleştirdiği sorusu da yanıtını arıyor. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmayıp katliamın önlenemeyişi eleştirileri altındaki hükümet, katliamı gerçekleştirenleri bir an önce belirleyip kamuoyuna açıklamadığı için de eleştiriliyor.

BÜYÜK OLASILIKLA IŞİD VAR

Edinilen bilgiye göre güvenlik birimleri katliamın gerçekleştirilme biçimi ve sonuçları açısından adres olarak IŞİD'i gösteriyor. Katliamın Suruç katliamıyla çok büyük benzerlik gösterdiği, bu nedenle de arkasında IŞİD olduğu değerlendirmesi yapıldı. İki gündür değerlendirmelerini sürdüren güvenlik birimlerince katliamın arkasında çok büyük olasılıkla IŞİD olduğu bilgisi hükümete de iletildi.

"HÜCRELER UYANABİLİR VE..."

Güvenlik birimlerinin yüzde yüze yakın bir olasılıkla katliamı IŞİD'in gerçekleştirdiği görüşünde olmasına karşın hükümet bu aşamada bunu açıklamama kararı aldı. Bu karar, "IŞİD'in Türkiye'de uyuyan hücrelerinin uyandırılabileceği" ve "IŞİD'in yaptığının açıklanması halinde örgütün Türkiye'nin şehirlerinde yeni saldırılar yapması için provoke edileceği" kaygısıyla alındı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AKP sözcüleri katliamın arkasında IŞİD'in olduğunu ifade etmek yerine, PKK dahil tüm örgütlerin olabileceği söylemlerini sürdürüyor.

YABANCI UYRUKLU OLABİLİRLER

Güvenlik birimlerinin katliamdaki canlı bombalarla ilgili incelemelelerinde de kimliği belirsiz iki ölünün üzerinde duruluyor. Bu iki kişinin kayıtlarda parmak izlerinin bulunmayışına dikkat çekiliyor. Parmak izlerinin bulunmaması, bu iki kişinin yabancı uyruklu olabilecekleri şüphesini de doğruyor. (Kaynak: Cumhuriyet)

Örgüt İsminin Açıklanmamasının Sebebi: IŞİD Korkusu

Son Dakika Güncel Örgüt İsminin Açıklanmamasının Sebebi: IŞİD Korkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • karadenizli: gs rumuzlu pislik. ölenler ögretmen isci memur.nerde pkk yandasi sigir.sizin gibi sigirlar nerden anlasin bu kadar canin gittigini. 57 14 Yanıtla
  • suzan: Yalan hain Aydın doğan ve DHKP c destekçisi cumhuriyet gazetesi yalanı katil Terörist HDPKK 0 39 Yanıtla
  • GS: YAHU BU ÖLENLER PKK YANDAŞI NİYE ÜLKE OLARAK Bİ MATEM HAVASI YARATILDI BAYRAKLAR YARIYA İNDİ YAS İLAN EDİLDİ O KADAR VATAN EVLADI ŞEHİT DÜŞTÜ MİLLET VE DEVLET BU KADAR ÜZÜLMEDİ LANET OLSUN 23 14 Yanıtla
  • BZKRT ONUR: Lan kardesim o zmn neden devlet sırrını ifşa ediyosunuz burada yaziyosunuz 1 31 Yanıtla
  • Sivasli: Manset yapmissin tum dunya duydu bide isid duymasin diyorsunuz sacmalyrsnz 19 0 Yanıtla
  • ötede oynayın: ışid patlatacak yeri bilir 3 11 Yanıtla
  • CESUR BİR TÜRK VATANDAŞI : koskoca türkiyenin miti neye yarıyor bu örgüt hücrelerinin yerlerini bilmeli ve baskın yapmalı 11 3 Yanıtla
  • Ender: Açıkla kardesim adamların hedefi belli. Dinsizin hakkında imansız gelir. 3 11 Yanıtla
  • ege: diğerleri gibi buda kapatılıp gidecek. ama mağdurlar ve destek verenler açısından hiç kapanmayacak. 10 1 Yanıtla
  • Şehitler ölmez vatan bölünmez: aciklanmiyormu:)) haber yapiyorsunuz herkes okuyor onlarda okuyor bu medyada ki haberleri,akıllı bir şey yazın bari. 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement