Orgeneral Özel'in Kara Kuvvetleri Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Orgeneral Özel'in Kara Kuvvetleri Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Kara Kuvvetlerimizin ulaştığı seviyeyi daha da ilerilere taşıyarak geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de bölgesel ve küresel barışın, istikrarın, huzurun ve güvenin teminatı olmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

26.06.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Kara Kuvvetlerimizin ulaştığı seviyeyi daha da ilerilere taşıyarak geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de bölgesel ve küresel barışın, istikrarın, huzurun ve güvenin teminatı olmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2224'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, tarihin şerefli sayfalarına adını altın harflerle yazdıran binlerce yıllık köklü geçmişi, sahip olduğu yüksek değerleri, modern kuvvet yapısı ve üstün muharebe tecrübesi ile dünya orduları arasında saygın bir yer edinen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2224'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Orgeneral Özel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Zaferin sırrı, orduların sevk ve idaresinde bilim ve teknik kurallarını yol gösterici olarak almaktır" sözünde ifade edilen anlayıştan hareketle çağın gerektirdiği nitelikleri haiz, bölgesinin ve NATO'nun en modern ve güçlü kara kuvvetlerinden biri olabilmek için yüce milletin emrinde büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. Türk Kara Kuvvetleri'nin vatanına ve milletine adanmışlık duygusu etrafında kenetlenen yapısı, silah arkadaşlığı kavramında ifadesini bulan sarsılmaz birlik ve beraberliği, mutlak itaate dayalı geleneksel disiplin anlayışı sayesinde terörle mücadelede ve sınır güvenliğinde önemli başarılar elde ettiğine dikkat çeken Özel, bunun yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde görev aldığı Barışı Koruma ve Destekleme Harekatları başta olmak üzere uluslararası alanda sergilediği üstün performans ve çeşitli yabancı ülke mensuplarına verdiği kaliteli eğitimle de Türkiye'nin ve Silahlı Kuvvetler'in dünya çapındaki saygınlığına önemli katkılarda bulunduğuna dikkat çekti.

Kara Kuvvetleri'nin "etkinliğini, caydırıcılığını ve saygınlığını" artırmaya yönelik olarak geliştirilen bilimsel bir yaklaşım tarzıyla bütüncül ve sistematik bir şekilde sürdürülmekte olan kurumsal gelişim projelerinin Kara Kuvvetleri'nin çağın gereklerine göre yeniden yapılandırılmasında, her an harbe hazır, beka kabiliyeti yüksek, süratli reaksiyon gösterebilen, küresel erişim ve hassas angajman yetenekleriyle donanmış bir kuvvet yapısına sahip olma hedefine ulaşmasında önemli katkıları olacağına inandığını ve bugüne kadar elde edilen başarılı sonuçları memnuniyetle izlediğini belirten Özel, "Hızla değişen dünyada değişimi takip eden değil, değişimin yönünü ve hızını doğru kestirerek etkin, esnek ve sürekli bir gelişim içinde bulunan, 'önce insan' yaklaşımıyla eğitime ve öğretime sürekli yatırım yapan bir kuvvet olmak' vizyonuyla çalışmalarına yön veren Kara Kuvvetlerimizin ulaştığı seviyeyi daha da ilerilere taşıyarak geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de bölgesel ve küresel barışın, istikrarın, huzurun ve güvenin teminatı olmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Özel, mesajında şunları kaydetti:

"Bu kuruluş yıl dönümü vesilesiyle cennet vatanımızı büyük fedakarlıklarla bizlere armağan eden, başta devletimizin kurucusu, Cumhuriyetimizin mimarı, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kutsal vatan toprağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı sunuyorum. Başta Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar olmak üzere Kara Kuvvetlerimizin imkan ve kabiliyetlerinin daha üst seviyelere taşınması için her türlü gayreti gösteren, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de vazifelerini başarıyla yapmaya devam edeceğine yürekten inandığım fedakar ve kahraman muvazzaf personelini ve emekli mensuplarını, onlara destek veren kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutluyor, kendilerine başarı ve esenlikler diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orgeneral Özel'in Kara Kuvvetleri Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi
    18:08 Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi

    Çorum'un Dodurga ilçesinde bahar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle düzenlenen yağmur duası etkinliğinde kurban kesildi. Dodurga İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua sonrasında vatandaşlara yemek ikram edildi. Etkinliğe Dodurga Kaymakamı ve Belediye Başkanı da katıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.


Advertisement