Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu

Amasya'da, beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Havva Vanlı'nın bağışlanan organları, 5 kişiye nakledilecek.

09.12.2014 13:25  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da, beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Havva Vanlı'nın bağışlanan organları, 5 kişiye nakledilecek.

Evli ve bir çocuk annesi 58 yaşındaki Vanlı, Suluova ilçesi Seyfe köyünde geçirdiği beyin kanamasının ardından Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan tedavinin ardında beyin ölümü gerçekleşen Vanlı'nın organları, eşi Süleyman Vanlı ve kız kardeşi Sahure Karaköse'nin kararıyla bağışlandı.Doku testlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi'nden gelen ekibin operasyonuyla alınan Vanlı'nın sağ böbreği ve karaciğeri, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, sol böbreği Ankara'ya, korneaları da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Mustafa Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastayı beyin kanaması vakasıyla kabul ettiklerini belirtti.

Yapılan müdahalelere rağmen dün öğlen saatlerinde Vanlı'nın beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade eden Erdoğan, "Gerekli tetkikler yapıldı ve nakil kararı alındıktan sonra Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğü'ne haber verildi. Dün yaşanan hava muhalefeti nedeniyle ekipler bölgeye ulaşamamıştı. Bu sabah geldiler ve başarılı bir operasyonun ardından organları ihtiyacı olan bölgelere gönderdik" diye konuştu.

Erdoğan, bağışı gerçekleştiren Vanlı ailesi ile Hastane Organ Nakli Sorumlu Koordinatörü Opr. Dr. Selami Karadeniz, Organ Nakli Koordinatörü Mürsel Yüksel ve Akdeniz Üniversitesi'nden gelen ekibe teşekkür etti.

Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement