Organik Kiraz Bahçesi Tesisi İçin Devletten Destek - Son Dakika
Yerel

Organik Kiraz Bahçesi Tesisi İçin Devletten Destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca organik kiraz bahçesi tesisi desteği, Şebinkarahisar'da yürütülmeye başlandı.

10.12.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca organik kiraz bahçesi tesisi desteği, Şebinkarahisar'da yürütülmeye başlandı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kamil Çakır, yaptığı açıklamada, ilçede ilk kez bu yıl başlatılan organik kiraz yetiştiriciliği tesisinin, 13 çiftçinin tahsis ettiği 30 dönüm arazide uygulamaya başlandığını belirtti.

Dönüm başına 67 fidan olmak üzere toplam 2 bin 10 fidanın dikileceğini, ağırlıklı cinsin regina kirazı olup diğer cinslerin de tozlaşmayı sağlaması için aralara serpiştirileceğini ifade eden Çakır, "Üreticilerimiz tanesi 15 liradan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce tavsiye edilen sertifikalı fidan yetiştiricilerinden temin edecekleri fidanların dikimini yapacaktır. Yüzde 50 devlet, yüzde 50 çiftçi katkı payıyla alım yapılacaktır" dedi.

Çakır, damlama sulama malzemelerinin devlet tarafından karşılanacağını da kaydederek, "Organik tarım sertifikasyon işlemleri ve bedelleri 3 yıl boyunca proje dahilinde devlet tarafından karşılanacak. Geç çiçeklenip geç meyve veren türlerin seçilmesi, yüksek rakımlı alanlara ağırlık verilmesi sayesinde temmuz ayında ürün elde edilecek olup yaz mevsimi boyunca kiraz sezonununuzatılarak pazar payınında  artırılması hedeflenmektedir. Ayrıca bu regina kirazı bodur kiraz olup 5. yılına ulaştığında yaklaşık 30 kilogram civarında meyve vermesi hedeflenmektedir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Organik Kiraz Bahçesi Tesisi İçin Devletten Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement