Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Kabakdağı Mahallesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Kabakdağı Mahallesinde İncelemelerde Bulundu

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Kabakdağı Mahallesinde İncelemelerde Bulundu

Vali İrfan Balkanlıoğlu, turizm açısından öne çıkan Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesinde incelemelerde bulundu.

18.09.2014 10:29  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ordu Valisi Orhan Düzgün döneminde taştan yaptırılan camiyi gezen Balkanlıoğlu, caminin nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldı.

Daha sonra bir pansiyona misafir olan Balkanlıoğlu ve ekibine köy meydanında yemek ikram edildi.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu; "Arapların Hazel Cennet dedikleri yer burası. Ormanlık, yeşillik ve derin vadilerin yanı sıra sağlıklı beslenmeye dair ne aranılırsa burada bulmak mümkün. İnsanlarımız burada çok iyi tatil yapabilirler" dedi.

Sağlığını düşünler ve sağlığına yeniden kavuşmak isteyen insanların mutlaka Kabakdağı'nda tatil yapması gerektiğini söyleyen Balkanlıoğlu, şunları dile getirdi:

"Ordu turizm merkezi olmalı ve Karadeniz'in en güzel şehriyiz diyoruz. Bugün burada bu işin bilincinde olan hakikaten güzel bir çalışmayı gördüm. Kabakdağı denilen bu mahallemizde çok güzel şeyler yapılıyor. Sağlığını düşünler ve sağlığına yeniden kavuşmak isteyenler veya vücut direncini artırmak isteyenler buraya geliyor ve belli bir süre burada konaklıyor. Vatandaşlarımız bir yıl boyunca hastalıktan uzak kalmak için burada tatil yapıyor. Bu da bizim için sevindirici bir durum. Tamamen sağlıklı beslenme üzerine hiçbir kimyasal madde içermeyen ve tamamen organik besinlerden oluşan yüzün üzerinde yemek çeşidi var. Burada doğal lezzetlerin tadına bakmak mümkün."

Kabakdağı'nda yapılan çalışmaların Ordu'nun her yerinde yapılması gerektiğini söyleyen Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız 1 asırlık konakları burada muhafaza etmişler ve turizm için restore etmişler. Burada turizm bilinci açısından ev pansiyonculuğu başlatılmış. Bu işte öncü olan arkadaşlarımız var ve bu sürekli olarak yayılıyor. Bu köyde tüm ürünler kimyasaldan tecrit edilmiş. Bugün burayı yerinde gördük ve çok beğendik. Başta bu işe öncülük yapan Güven Özel'e ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Benzer çalışmaların Ordu'nun her yerinde yapılması mümkün. Bu tür çalışmalar ulaşım ağının gelişmesiyle birlikte Ordu'nun reytingini artıracak çalışmalar.

GRUP ACESKA 32 GAYDE ADLI OYUNU SERGİLEDİ

Burada 32 Gayde diye bir oyun sergilendi ve çok güzel bir oyundu. Keşke vaktimiz olsaydı da tüm oyunları izleseydik. Burada 32 adet Gayde oyunu varmış. Bu vatandaşlarımız 150 sene önce buraya göç ettikleri esnada yanlarında getirdikleri oyunlar. Bu oyunların birçoğu unutulmaya yüz tutmuş ama bu oyunlar yeniden canlanıyor." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Kabakdağı Mahallesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement