Ordu-Giresun Havalimanı'nda Beklenen Haber - Son Dakika
Güncel

Ordu-Giresun Havalimanı'nda Beklenen Haber

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında altyapıyla ilgili çalışmalar bitme noktasına geldi" dedi.

22.08.2014 20:05  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Balkanlıoğlu, Gülyalı Kaymakam Vekili Emrullah Temiz ve Belediye Başkanı Talip Şen ile Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı altyapı şantiye binasına geçerek, yüklenici firmanın proje müdürü Ömer Işık'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra, Ordu-Giresun Havalimanı üstyapı çalışmalarının yapıldığı alana giden Balkanlıoğlu, şantiye binasında yüklenici firmanın proje müdürü Yüksek Kahraman ile görüştü.

Kahraman'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Balkanlıoğlu, incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında altyapıyla ilgili çalışmalar bitme noktasına geldi. Altyapıda 10-15 günlük bir iş kaldığı bizlere iletildi ancak idarece uygun görülmesi halinde konfor artsın, havalimanı çok daha mükemmel hale gelsin diye suyla dolu alan alanlar doldurulacak ve bu da 70 günde tamamlanacak" dedi.

Balkanlıoğlu, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

"Üstyapı çalışmalarıyla ilgili de bilgi aldık. Görevli arkadaşlar, teknik detayları bize anlattı. Havaalanımızın bütün apron dahil, yolcu bekleme salonları, çağın en modern ve en güzel binası olarak yapılacak. Son derece lüks, konforlu, her yönüyle düşünülmüş, büyüklüğü de yeterli olan binalar. Terminal binası 20 bin metrekare üzerinde, kapalı bir alan üzerinde yapılıyor. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek, uluslararası uçuşlarda, VIP ve içindeki free shoplar dahil ileri teknolojiyle yapılıyor. Kısacası her şey yolunda. Havalimanı inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor."

"YOLCULARA HİZMET VERMESİ İÇİN MART AYINI BEKLEMEK GEREKİYOR"

Projede deneyimli kişilerin görev aldığını vurgulayan Balkanlıoğlu, "Her türlü oluşuma karşı anında teknoloji imkanları kullanılarak çözüm üreten çok deneyimli arkadaşlar burada. Onlar da küçük çaplı pürüzleri çözüyor. Süratli çalışmalara rağmen hiçbir sıkıntı olmasa dahi burada uçak inmesine mani bir durum yok ama tamamen bitmesi Mart ayını bulacak gibi gözüküyor. Şu durumda uçakların iniş kalkışına mani bir durum yok. 15-20 gün sonra bile uçak inebilir buraya ancak dört dörtlük kulesiyle, her şeyiyle tamamlanıp yolculara hizmet vermesi için Mart ayını beklemek gerekiyor. Yani, havaalanımızın bitmesinde ve hizmete açılmasında hiçbir sorun gözükmüyor" diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın Türkiye'nin en konforlu havaalanlarından biri olacağına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu şunları kaydetti:

"Ordu-Giresun Havalimanı, Türkiye'deki havalimanlarından çok farklı olacak. Havalimanlarında uçakla seyahat edenler gayet iyi bilir, uçak tekerleri piste ilk değdiğinde bir sarsıntı hissedilir. Bazen insanlar bundan çok korkar. Bu sarsıntı hissedilmesin diye 3 kilometrelik pist boyunca 'stone mastic' denilen 5 santim kalınlığında döşenen bir materyalle, Ordu-Giresun Havalimanı, uçakların en konforlu iniş yaptıkları havalimanı unvanını da kazanacak. Bunun yanı sıra Ordu-Giresun Havalimanı tamamlandığında, Türkiye'nin medarıiftiharı, teknoloji harikası bir havalimanıyla karşı karşıya kalacağız çünkü 365 gün 24 saat uçak iniş ve kalkışına müsaade edilecek. Teknolojik donanımın yanı sıra Türkiye'de denizin doldurulmasıyla yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyacak."

Ordu-Giresun Havalimanı\'nda Beklenen Haber
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu-Giresun Havalimanı'nda Beklenen Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement