Ordu-Giresun Havalimanı Açılışına Katılan Başbakan Davutoğlu: Bizim Meselemiz, Koltuk Meselesi... - Son Dakika
Güncel

Ordu-Giresun Havalimanı Açılışına Katılan Başbakan Davutoğlu: Bizim Meselemiz, Koltuk Meselesi...

Ordu-Giresun Havalimanı Açılışına Katılan Başbakan Davutoğlu: Bizim Meselemiz, Koltuk Meselesi...

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN : KILIÇDAROĞU'NA YÜKLENDİ Ordu-Giresun Havalimanı açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün. Biz yola çıkarken ne demiştik dik duracağız dikleşmeyeceğiz.

22.05.2015 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN : KILIÇDAROĞU'NA YÜKLENDİ

Ordu-Giresun Havalimanı açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün. Biz yola çıkarken ne demiştik dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz Allah'tan başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Önümüzdeki hafta Hakkari'yi de Sayın Başbakanımızla birlikte açacağız. İki yıl tehirle açacağız. Peki niye iki yıl tehir oldu. Bölücü terör örgütünün engellemeleriyle oradaki müteahhitler kaçırılarak, iş makinaları yakılarak maalesef iş bu noktaya geldi. Biz bölücü terör örgütünün desteklemiş olduğu partiye rağmen Hakkari Havalimanı'nı bitiyoruz. Şimdi çıkıyorlar ne diyorlar demokrasi. Ne demokrasisi ya. Bunların demokrasiyle falan alakası yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zihniyetlerinde hizmetkar olmak, eserin güzelini yapmak var olduğunu dile getirerek, "Hamdolsun ülkemizde Hakkari ile birlikte 55 noktaya ulaşacağız. İnşallah 2023 yılına kadar 60 havalimanına çıkacağız. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu çıkmış projeler açıklıyor. 30 yıl sonrasına yönelik projeler açıklıyor. Kim öle kim kala. Sırtında küfede yok çok rahat atıyor tutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu bak senin bu söylediklerinin başbakanlığım döneminde ilan ettiğim için tekrar söylemek durumundayım. Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümüyle ilgili olarak biz hedef koyduk 2023. Çalışmaları devam ediyor. Bizim hedefimiz 2023'de bitmiyor. İstanbul'un fethinin 600'üncü yıl dönümü 2053 burada burada farklı bir Türkiye. Aynı şekilde Alparslan'ın Malazgirt'ten doğuşu ve onunda bininci yıl dönümünde inşallah 2071 o da üçüncü hedef. Bu hedefleri koyan yürüyen bir hükümet iktidar var. Böyle kuru sıkı atmakla bu işler olmuyor. Sorumluluk istiyor" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

MALİYE BAKANIYLA TELEVİZYONA ÇIK

" Merkez Bankası'nın rezervi neydi 27,5 milyar dolar. Şimdi 122 milyar dolar. Öyle konuşarak bu işler olmuyor Kılıçdaroğlu. Hesap uzmanıymış. Bak Maliye Bakanımızı severim. Böyle konuşacağına Maliye Bakanımın yanında 200'e yakın hesap uzmanı var. Beraberce bir televizyona çıkın onunla bir dertleşin hesaplaşın. O sana zaten bu hesapların ne olduğunu nasıl geldiğini nasıl gittiğini gayet iyi anlatır. Fakat Maliye Bakanımız diyor ki 'gel çıkalım' Bir taraftan kendisi diyor ki 'Kim istiyorsa gelsin' İşte bak Maliye Bakanı diyor 'Gel çıkalım' Niye çıkmıyorsun çık. Çıkamaz. Bunların dikili ağacı yok."

MEDYAYA ELEŞTİRİ

Dün akşam bir televizyon programında 'Unutma' diye bir belgesel verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah rahmet etsin Ahmet Kaya'ya da o programda vardı. Ahmet Kaya orada yanık, yanık o türkülerini söylüyordu. Ahmet Kaya'ya daha sonra ödül töreninde 'vay şerefsiz vay diye' sürmanşetten başlık atanlar daha sonra 'biz o akşam orada yoktuk' dediler. Halbuki hepsi oradaydılar. Çünkü dürüst değiller. Hayalleri yalan üzerine kurulu. Şimdi aynı medya grubu bakıyorsunuz bize karşı bu tür oyunların içine giriyor. Bize hiçbir şey yapamazsınız. Siz şahsımın resmini kalkıp ta hürriyet.com.tr'ye koyup altına da şok haber diye yüzde 52'ye idam yazısını yazıp tepkiler gelmeye başlayınca bunu niye kaldırdınız sosyal medyanızdan. Ondan sonra biz onu demek istemedik. Sizin o karanlık dünyanızdan biz neler geçtiğini çok iyi biliriz" diyerek şöyle devam etti:

KAÇMAYA BAŞLADILAR

"İşte çıkmış şimdi bir paralel yapı devlet içinde devlet olmaya çalışıyor. Ama bak kaçmaya başladılar. Kaçıyorlar. Daha çok kaçacaklar. Yakalananlar zaten malum gereği yapılıyor ve yerlerini buluyorlar. Ama kovalayacağız. Hatırlayın başbakanlık döneminde ne demiştim 'inlerine gireceğiz' demiştim girdik mi kovalıyoruz gereği neyse yapılacak. Çünkü bu ülkeyi, milleti, ümmeti bölmek isteyenler hesabını verecek."

Konuşmaların ardından Ordu-Giresun havalimanı'nın açılış kurdelesi kesildi. Tören sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçakla Kahramanmaraş'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu ise uçakla Trabzon'a gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu-Giresun Havalimanı Açılışına Katılan Başbakan Davutoğlu: Bizim Meselemiz, Koltuk Meselesi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.


Advertisement