İstanbul'da HDP, MHP'yi Geçti - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da HDP, MHP'yi Geçti

ORC Araştırma şirketi, yaklaşan seçimler öncesi Ankara ve İstanbul'da seçmenin nabzını tuttu. İstanbul'da HDP yüzde 5,9 oy oranıyla, yüzde 5,3 alan MHP'yi geçti.

29.01.2015 08:22  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha önce başarılı seçim anketlerine imza atan ORC araştırma şirketinin İstanbul ve Ankara'da toplam 24 bin 790 kişiyle yaptığı anketlerin sonucunda AK Parti'nin bariz üstünlüğü gözüktü.

HDP MHP'Yİ GEÇTİ

ORC'nin İstanbul'un 39 ilçesinde 13 bin 550 kişiye sorduğu 'Bu Pazar yerel seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna yüzde 49,7 oranında AK Parti cevabı geldi. Soruya CHP cevabı verenlerin oranı yüzde 34,8'de kalırken HDP yüzde 5,9, MHP ise 5,3'te kaldı.

İSTANBUL GENEL SEÇİM

Araştırma şirketinin yine İstanbul seçmenine sorduğu, '7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?' sorusunun cevabı yüzde 51,3 AK Parti oldu. Aynı soruya CHP cevabını verenlerin yüzdesi 31,9 olurken HDP diyenler yüzde 6,5, MHP diyenler ise yüzde 5,8 oldu.

ORC Araştırma şirketi aynı sorularını Ankara'da yaptığı ankette de sordu. Şirketin yaptığı ankete göre sonuçlarda ibre yine AK Parti'ye döndü.

ANKARA YEREL SEÇİM

Ankara'nın 25 ilçesinde 11 bin 240 kişiye sorulan 'Bu Pazar yerel seçim olsa, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu yüzde 50,4 ile AK Parti oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için oyunu CHP'den yana kullananların yüzdesi yüzde 30'da kalırken MHP yüzde 14,1'de kaldı.

ANKARA GENEL SEÇİM

Araştırma şirketinin Ankaralı seçmene sorduğu diğer bir soru da genel seçimler oldu. Şirketin sorduğu, '7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?' sorusuna AK Parti cevabı verenler yüzde 49 bandında yer aldı. Aynı soruya CHP cevabı verenlerin oranı yüzde 30,2 olurken MHP diyenlerin oranı yüzde 15,6 oldu.

İstanbul\'da HDP, MHP\'yi Geçti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul'da HDP, MHP'yi Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (83)

  • Harputlu: Milliyetçi veledler nasıl toplamışlar şimdiden korku sardı isterseniz istemesenizde bu iş olacak boşuna kudurmayın hdp kazanacak 15 86 Yanıtla
  • Erciyes: Yine mhp diyoruz davamizdan donmeyiz 82 11 Yanıtla
  • cCc: He he bizde yedik sacmalıga bak illa ülkücüleri sokaklara dökeceksiniz dimi kan mı aksın 71 8 Yanıtla
  • mustafa: UNUTANLARA BİR KEZ DAHA HATIRLATALIM; -ÜLKÜCÜLÜK ŞEREFDİR. -ÜLKÜCÜLÜK BAYRAĞINI, VATANINI, MİLLETİNİ, DEVLETİNİ SEVMEKTİR. -ÜLKÜCÜLÜK VELİLERİ EVLİYALARI SEVMEKTİR. -ÜLKÜCÜLÜK PEYGAMBERİ SEVMEKTİR. -ÜLKÜCÜLÜK ALLAH'I SEVMEKTİR. 41 28 Yanıtla vataniçin: Milliyetçiliği dini siyasi propaganda aracı yapıyorsunuz. AMA lafa gelince AKP dini kullanıyor diyerek mangalda kül bırakmazsınız bırakın bu işleri . . . İslam adınamı CHP nin kanatları altına girerek prim yapmaya çalıştınız ? hiç mi yüzünüz kızarmadı ? 16 9 MUSTAFA: Kiralık gaflet uykusundaki zavallılar;mhp dini hiç bir zaman siyasete indirgemez münafık siyaseti yapmaz, dinin çizdiği gösterdiği yolda siyaset yapar, diyarbakırda başka yozgatta başka konuşmaz, tuncelide başka, ankarada başka konuşmaz. mhp türk milletinin bağrından başka bağırlara kanatlara tenezzül etmez. etseydi onlarca kez iktidar olmuştu. biz edenleri de çok iyi biliyoruz. daha vekil olmadan hiçbişey değilken abd den icazet alıp, sonra buralarda ''ben büyük Ortadoğu projesi eşbaşkanıyım'' diyenleri unutmadık. Ülkücülük münafıkların kazağı gömleği gibi değildir. bir dünya görüşüdür can bedenden nezaman çıkar bizim ülkümüzde ozaman biter 17 3
  • Zaza yirmibir: Demek istanbulda gay travesti lezbiyen nüfusu artmış 49 17 Yanıtla
  • uzlett: milliyetçilik, cumhuriyetçilik, türkçülük , kürtçülük ve ulusalcılık bitti pirim yapmıyor artık. mhp, hdp ile birlikte baraj dışında bile kalabilirler. ak parti yüzde 52 üzeri ile gelecek göreve. baraja takılan olursa 400 vekille temsil edilecek mecliste :) bence bu gerçeği görün ve şimdiden hazmetmeye başlayın :) 8 haziran sabahı burada olacağım , bol keseden atanları ve seçimi kanacaklarınını düşünenleride beklerim. 2 64 Yanıtla
  • eski akpli: o zaman oylar mhp'ye 39 26 Yanıtla
  • LAZ KEMALİN SELAMI VAR: MHP yi sinek gibi ezeceğiz yaşasın halkların demokratik partisi 24 36 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement