ORC Anketi: PKK Operasyonlarına Destek Yüzde 80.5 - Son Dakika
Güncel

ORC Anketi: PKK Operasyonlarına Destek Yüzde 80.5

ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı son ankete göre, yaşanan terör olaylarının ardından yapılan TSK operasyonlara halkın büyük bölümü destek veriyor.

27.07.2015 14:32  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORC Araştırma Şirketi'nin 25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde 26 ilde toplam 1320 kişi ile telefonla görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği araştırmada, son günlerde artış gösteren terör olaylarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı operasyonlara halkın büyük bölümünün destek verdiği ortaya çıktı.

OPERASYON ANKETİ

ORC'nin son yaptığı ankete göre, "Operasyonları destekliyorum" diyenlerin oranı %80,5 olarak görülüyor.

2 UZLAŞAMAYAN PARTİNİN TABANINDAN ORTAK BEKLENTİ

Desteğin partilere göre dağılımına bakıldığında, koalisyon görüşmeleri kapsamında oldukça çekişmeli bir tablo sergileyen AK Parti ve MHP tabanında destek %95'in üzerinde olarak görülüyor.

"HALKIN HDP'YE VERDİĞİ KREDİ TERÖRÜN BİTİRİLİŞİNE ENDEKSLİDİR"

Araştırma sonuçları ve süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Murat Pösteki; "7 Haziran'dan sonra HDP, seçmenin beklediği tavrı ortaya koyamamış ve etkin gücün PKK olduğu ortaya çıkmıştır. Artık HDP'nin hiçbir otoritesinin olmadığı görülmüştür ve yapılacak ilk seçimde çok ciddi oy kaybı yaşayacaktır. Çünkü halkın HDP'ye verdiği kredi, terörün bitirilişine, barışın ve kardeşliğin tesis edilmesine endekslidir." diye konuştu.

ORC Anketi: PKK Operasyonlarına Destek Yüzde 80.5

Son Dakika Güncel ORC Anketi: PKK Operasyonlarına Destek Yüzde 80.5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (69)

  • erdo: Ulen hdp zaten barış istiyor Akp savaş istiyor Ayrıca bu anketi faşizan bölgelerde yapilmis 12 180 Yanıtla
  • hakan: Hdp şansını kulanamadi bidahaki seçimde barajı aşamaz 37 42 Yanıtla
  • MUZAFFER: zamanı çoktan geçti bile. haritadan silmek lazım pkklı hainleri 69 6 Yanıtla
  • almanya: Her şeyde bir hayır vardır hdp ye oy verenler gerçek yüzlrini görsün ona göre oylarını versinler ve pkk ile iş birliktelerini görsünler ve tek partinin kıymetini bilsinler 53 9 Yanıtla
  • Azad: Kimse burda bos bos konusmasin bu savasin kimseye faydasi yok akp disinda akp yukseleck mhp cakilacak ama barisi savunanlar asla yilmayacak 18 38 Yanıtla
  • yiğit: ey yiğit türk ordusu sakın nefes alma fırsat tanımayın konpılesini gebertin 48 7 Yanıtla
  • Erdem: Demekki ulkede % 19.5 hain var 43 11 Yanıtla
  • Kürt üz: Ölene kadar hdp. . 13 37 Yanıtla
  • Tuğçe : Ölümüne HDP sizde yalan haber cok biliyoruz siz tc Medyası HDP HDP patlayın 4 40 Yanıtla
  • gerçekçi: Yalaka ORC savaş tamtamcıları kimsiniz ki siz devlet sözcüsü gibi çıkıp açıklama yapıyorsunuz.halk koyun değil neyin döndüğünü çok iyi biliyor. Siz ishal olmuş ağzınızı hiç yormayın. 15 29 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement