Oran Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat'ta Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Oran Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat'ta Yapıldı

Oran Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat\'ta Yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat’ta yapıldı.

10.06.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat'ta yapıldı.

Yozgat Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen yönetim kurulu toplantısına, ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Alim Barut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasaki, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Oran Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Kocacık katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Alim Barut, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı teklif çağrısı kapsamında başarılı bulunan proje sahipleri ile sözleşme imza sürecinin tamamlandığını, uygulama eğitimleri ilk izleme ziyaretleriyle birlikte projelerin uygulama sürecine geçildiğini söyledi. KOBİ'ler tarafından yürütülecek olan projelerin 9 ay içerisinde, kar amacı gütmeyen kurumlar tarafından yürütülecek olan altyapı projelerinin ise 18 ay içerisinde tamamlanması öngörüldüğünü ifade eden Vali Barut, " Projeler kapsamında gerçekleşecek yatırımların KOBİ'lerimizin rekabet güçlerinin artırılmasına ve bölgemiz kalkınmasına katkı sağlamasını diliyorum" dedi.

ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından Nohutlu Tepesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri'nde 2014 yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ORAN Kalkınma Ajansı'nın Yozgat, Kayseri, Sivas'a belirli ölçüde hizmetlere vesile olan bir ajans olduğunu belirterek, " Kuruluşundan bugüne kadar geçen süre zarfında ajansımız kurumsallaşma çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlamış ve çalışkan kadrosuyla da bölge kalkınması yolunda çalışmalara ağırlık vermiş bir ajanstır. Ajans geriye bıraktığımız yıl içerisinde TR72 bölgesi 2014-2023 bölge çalışma planı çalışmalarına ilave olarak, bölgenin gelişmesi yolunda yoğun bir tempo ile birçok faaliyeti de beraberinde getirmektedir. Bu sürçte Kayseri, Yozgat ve Sivas'ın geleceğine yön verecek çalışmalar ajansımız tarafından yürütülmüştür" dedi.

Konuşmaların ardından Yozgat Valisi Yazıcı, eski ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'na görevi sırasında ORAN Kalkınma Ajansı'na sağladığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oran Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat'ta Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement