ORAN'dan 2014'te 65 Projeye 47 Milyon Lira Destek - Son Dakika
Yerel

ORAN'dan 2014'te 65 Projeye 47 Milyon Lira Destek

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ajansın 2014 yılında 65 projeye toplam 47 milyon lira destek verdiğini söyledi.

29.12.2014 15:08  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkanı, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ajansın 2014 yılında 65 projeye toplam 47 milyon lira destek verdiğini söyledi.

TR72 Bölgesi illeri Kayseri, Sivas ve Yozgat'ı kapsayan ORAN'ın aralık ayı yönetim kurulu toplantısı, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivas Valisi Alim Barut ile üç kentin belediye başkanlarının katılımıyla ORAN binasında gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yazıcı, 2014 yılında başta üniversiteler olmak üzere bölgedeki kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri gerçekleştirildiğini, bölgesel kalkınma alanında faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüttüklerini, tematik ve sektörel araştırma raporlarıyla fizibiliteler hazırladıklarını belirtti.

Bu çalışmaların dışında teknik ve mali desteklerle bölgede kar amacı güden ve gütmeyen kurumlara da farklı alanlardaki projelerde destek verdiklerini anlatan Yazıcı, şöyle devam etti:

"2014'te bölgedeki illerimizden 65 projeyle toplam 47 milyon lira tutarında destek sözleşmesi imzaladık. Teknik destekler kapsamında da bölgede faaliyet gösteren kurumlarımızda görevli 2 bin 657 personele belirlenen konularda eğitim verildi. 2015 yılında da faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Bu kapsamda TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı eksen, öncelik ve tedbirleriyle birlikte kalkınma kurulu üyelerinin ve bölgedeki diğer paydaşların görüş ve önerileri dikkate alınarak hazırlanan 2015 yılı çalışma programı Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, üretimde sürdürülebilir rekabet ve bölgemizin kültür ve turizme yönelik potansiyellerinin değere dönüştürülmesi ajansın 2015 yılı içinde temel öncelikli konularıdır. Yaklaşık 20 milyon lira tutarında desteğin gelecek yıl içinde belirlenen öncelikli projelere aktarılması planlanıyor."

Yazıcı, Brezilya ve Arjantin'e çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini, Brezilya'nın tarım, biyokütle ve turizm alanlarında, Arjantin'in ise yenilebilir enerji ve teknoloji bölgesi teşviği yoluyla kentleşme deneyimlerinin bölgeye aktarılmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ORAN'dan 2014'te 65 Projeye 47 Milyon Lira Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement