Yoğun İlgiyle Karşılaşan Tostçu Erol, Artık Randevu Usulü Tost Satacak - Son Dakika
Ekonomi

Yoğun İlgiyle Karşılaşan Tostçu Erol, Artık Randevu Usulü Tost Satacak

Sosyal medya ile ünlenen 'Tostçu Erol' lakaplı Mehmet Sorgulu, kapısında oluşan kuyruklara çözüm olarak daha büyük bir mekana geçeceğini ve randevu sistemiyle tost satmaya başlayacağını duyurdu.

25.02.2017 11:59  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te fıstıklı, çikolatalı ve kebaplı gibi değişik tostlar yaparak özellikle sosyal medyada 3 milyona yakın takipçiye ulaşan "Tostçu Erol", müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için hastanelerdeki mobil randevu sistemine benzer bir uygulamaya geçmeyi planlıyor.

KAPISINDAKİ MÜŞTERİ 1 SAAT BEKLİYOR

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesi Bey Mahallesi'nde 10 metrekarelik alanda değişik tostlar yapan "Tostçu Erol" lakaplı Mehmet Erol Sorgulu, sosyal medya hesaplarında paylaştığı tost videolarıyla milyonlarca izleyiciye ulaşmıştı.

Antep fıstıklı, çikolatalı, kebaplı gibi değişik tostlarla yerli ve yabancı müşterilerin damak zevkine hitap etmeye çalışan Sorgulu'nun, menüsünde 56 çeşit tost bulunduruyor. Siparişlerinin çoğunluğunu sosyal medya üzerinden alan Sorgulu'nun sipariş vermeden gelen müşterileri ise ortalama 45 dakika ile 1 saat bekleyerek dışarıda uzun kuyruklar oluşturuyor.

Kuyrukların önüne geçmeyi planlayan Sorgulu, yakın zamanda hastanedekilere benzer randevu sistemiyle çalışacak uygulamaya geçmeyi hedefliyor.

Yoğun İlgiyle Karşılaşan Tostçu Erol, Artık Randevu Usulü Tost Satacak

"İŞİMİZİN YÜZDE 80'İ SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN"

Sorgulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, et tüketiminin ağırlı olduğu bir kentte tostçu olarak ayakta kalmanın zor olduğu ama kendisinin bunu teknoloji sayesinde başardığını söyledi.

Siparişlerin çoğunluğunu sosyal medya üzerinden aldığını belirten Sorgulu, "Teknoloji sayesinde sosyal medya üzerinden ilk siparişlerimizi 2010'da almaya başladık. Son 2 yıldır youtube üzerinden tostların yapımını anlatıp yayınlıyoruz. Sosyal medyayı çok sık kullanıyoruz. Son 1 yıldır internet üzerinden çok yoğun sipariş alıyoruz. Sosyal medya sayesinde işimizi çok şükür döndürüyoruz, çok etkisi oldu. İşimizin yüzde 80'i sosyal medya üzerinden dönüyor." dedi.

Yoğun İlgiyle Karşılaşan Tostçu Erol, Artık Randevu Usulü Tost Satacak

TOST İSTEYEN RANDEVU ALACAK

Sorgulu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gastronomi kenti olduktan sonra daha çok turist buraya gelmeye başladı. Tabii bu da bize çok olumlu etki yapıyor. Gelen müşterileri listeliyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra sırası geldiğinde çağırıyoruz ve tostunu veriyoruz. Şimdi dükkanımızı büyüteceğiz. O zaman hastanedeki randevu sistemi gibi çalışacağız. Buraya gelmeden mobil uygulamadan randevusunu alacak ve buraya geldiğinde tostu hazır olacak."

Tostçu Erol'un dükkanına randevusuz giden müşteriler çoğu zaman uzun kuyrukta beklemeye hazırlıklı olmak zorunda.

Yoğun İlgiyle Karşılaşan Tostçu Erol, Artık Randevu Usulü Tost Satacak

Yoğun İlgiyle Karşılaşan Tostçu Erol, Artık Randevu Usulü Tost Satacak
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yoğun İlgiyle Karşılaşan Tostçu Erol, Artık Randevu Usulü Tost Satacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement