Onlar Artık Sertifikalı Girişimci - Son Dakika
Yerel

Onlar Artık Sertifikalı Girişimci

Onlar Artık Sertifikalı Girişimci

Yunusemre Belediyesi ve KOSGEB arasında girişimci adaylarının eğitilmesi ve eğitim sonrası kendi işletmelerini kuran girişimcilere destek amacıyla gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde başarılı olan 30 girişimciye sertifika töreni düzenlendi.

18.05.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi ve KOSGEB arasında girişimci adaylarının eğitilmesi ve eğitim sonrası kendi işletmelerini kuran girişimcilere destek amacıyla gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde başarılı olan 30 girişimciye sertifika töreni düzenlendi.

Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika töreni'ne Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ve Şule Uygur, KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik, Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürü Kenan Akdemir, Başkan Danışmanı Kefayettin Öz ve girişimcilik eğitimi alan kursiyerler katıldı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, KOSGEB'in hükümet destekli istihdama yönelik çok güzel projeleri olduğunu vurgulayarak, "Teşvikte derecesi ne kadar çok yükseltebilirse bir şehrin o kadar çok destek alma imkanı doğuyor. KOSGEB'in yanı sıra Zafer Kalkınma Ajansı da birçok projeye öncülük yaparak, vatandaşlarımızın iş hayatına atılmasında katkıda bulunarak, istihdamın artmasını sağlıyor. Belediye olarak bizlerin de Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İlçe Müdürlüklerimiz ile birlikte ortaklaşa okullarımıza spor tesisleri kazandırma projemiz var. Bize en çok gelen talepler, gençlerimizin spor alanlarının olmayışı yönünde. Bizler de bu doğrultuda hemen çalışmalara başladık. Bütün bu desteklemeler Hükümetimiz nezdinde yapılmakta ve büyük önem arz etmektedir. Toplumsal kesimler içerisinde bir kısım insanımız sosyal yardımlaşmanın mutlaka kol kanat germesi gerekiyor." dedi.

Çerçi, engelliler, özürlüler ve yaşlılar gibi toplumun belli bir kesimine sosyal hizmetler desteği verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ama bir de çalışabilecek durumda olup da desteklenmesi gereken insanlarımız var. İşte bu tür projelerde amaç da o insanlarımıza kendi ayakları üzerinde durmalarına imkan sağlamaktır. O insanlarımızı birer girişimci haline getirmektir. Kabiliyeti olan, bilgisi olan vatandaşlarımızın elinden tutmak ve onları kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirmek ve iş kurmalarına imkan sağlanmalıdır. KOSGEB de bu tür bir çalışmanın içerisindedir. Biz de yerel yönetimler olarak birçok projelerimiz var. Yunusemre'nin geleceğini en iyi şekilde planlamaya çalışıyoruz. Bir taraftan da bu planlarımızı yaparken, sizler gibi iş kurmak isteyen, kendi ayakları üzerinde durmak isteyen, biraz destek isteyen vatandaşlarımızın da eğitimine KOSGEB ile işbirliği içerisinde olarak katkı sunuyoruz. Artık yerel yöneticilik, sadece kaldırım yapmak, çiçek ekmek, çim sulamaktan ibaret değil. Yunusemre'nin sanayisi, buraya gelecek uluslararası yatırımcılar, buradaki insanların istihdamı, kentin geleceğinin planlanması, sosyal yapının sosyal dokunun güçlendirilmesi, toplumun ve şehrin ticari hayatının, toplumsal sosyal kültürel hayatın güçlendirilmesi, canlandırılması, eğitimin kalitesinin yükseltilmesi gibi birçok görevimiz var. Yeni bir belediye olarak daha yapacak çok işimiz var. Şehrimizin her yönüyle çağdaş bir şehir olabilmesi için çalışacağız. Yunusemre Belediyesi olarak en büyük projelerimizden biri olan Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut Projelerimizin hayata geçmesine çok az kaldı. İnşallah bu projelerimiz çok yakında hayata geçecek ve ilçemiz daha modern bir görüntüye kavuşacaktır. Yunusemre, Manisa'nın gelişen ve güzelleşen yüzü. Yeni bir şehir kurulduktan sonra girişimcilerimizi kendi şehrimizde işyeri açma konusunda teşvik etme imkanımız olacak. Sizler gibi kendi ayakları üzerinde durabilecek, kendi işini kurabilecek pek çok vatandaşımıza da destek olmaya çalışıyoruz. KOSGEB'e ve onların bağlı olduğu Bakanlığa ve Hükümetimize burada teşekkür etmek istiyorum. "

"BAŞKANIMIZ GİRİŞİMCİLERE DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR"

KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik ise girişimcilik eğitimleri konusunda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin oldukça fazla destekte bulunduğunu belirterek, "Sosyal hizmet vatandaşa hizmetin somut örnekleri olarak uyguladığı ikinci projenin sertifika töreni için toplanmış bulunmaktayız. Bizler birçok ilçemizde 400'e yakın girişimci arkadaşlarımızı desteklemiş bulunuyoruz. Arkadaşlar bugüne kadar sadece girişimciler için ödediği para 5,5 trilyonu geçti. Bir anne babanın evlatları doğru bir iş yaptığı zaman nasıl annesi, babası, dedesi, ninesi yanında oluyorsa devlet de doğru iş yapan işsizliği engelleyen risk almaya çalışan vatandaşlarımızın yanındadır. Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi, bu tür eğitimler konusunda girişimlere desteklerini sürdürmektedir." diye konuştu.

Girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve beraberindekilerden aldı. Sertifikalarını alan girişimciler çeşitli alanlarda iş yerleri açacaklarını vurgulayarak, Yunusemre Belediyesi'ne teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Onlar Artık Sertifikalı Girişimci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement