Onlar 23 Nisan'ı Cezaevinde Geçirdi - Son Dakika
Yerel

Onlar 23 Nisan'ı Cezaevinde Geçirdi

Diyarbakır ve Siirt'te bazı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hükümlü ve tutuklu olan aile bireylerini cezaevinde ziyaret ederek karşıladı.

23.04.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin her yerinde çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde eğlenirken bazıları ise bugünü cezaevinde geçirdi.

Diyarbakır ve Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yakınlarını ziyaret etmeye gelen minikler cezaevi önünde oyun oynayıp görüş vaktinin gelmesini bekledi.

Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu babası Hasan Aydın'ı görmek üzere annesi Kader Aydın ile cezaevine gelen 5 yaşındaki Laçin Aydın bu çocuklardan biri. Ağabeyi Ozan Aydın ile görüş sırasını bekleyen Laçin, işlemlerin ardından babasını ziyaret etme imkanı buldu.

Anne Kader Aydın, yaklaşık 18 ay önce eşi Hasan Aydın'ın tutuklandığını belirterek, babasız çocuk büyütmenin zor olduğunu söyledi.

Küçük kızı Laçin'e psikolojisinin bozulmaması için babasının cezaevinde olduğunu söylemediklerini dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Kızım babasının hastanede tedavi gördüğünü zannediyor. Ona babasının çok sigara içtiği için hastalandığını, bu nedenle de hastane yatırıldığını söyledik. Görüş için geldiğimiz cezaevi önünde tanıştığımız ailelerin de aynı şekilde davrandığını gördük. Küçük çocukların tamamı, cezaevini hastane zannederek görüşe geliyor."

Hadi Tosun ise çocuk bayramında babası Murat Tosun'u ziyaret etmek istediğini, bu nedenle de amcasıyla cezaevine geldiğini kaydetti.

"Çocuklarımız bayramı kırgın geçiriyor"

Annesi Neşe Özdemir ile Siirt E Tipi Cezaevindeki ağabeyi Veysi Özdemir'i görmeye gelen Öznur Özdemir (8), tutuklu olan ağabeyini çok özlediğini söyledi.

Yaklaşık 5 ay önce tutuklanarak cezaevine giren ağabeyini görmeye gelen Yusuf Kılıçaslan (9) ise cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılmasını isteyerek, "Ağabeyimi çok özlemiştim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda okullar tatil olduğu için gelip onu gördüm" dedi.

Oğlu Mehmet Elibal için cezaevine getirdiğini ifade eden Şaziye Elibal, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu sene bizim ve çocuklarımız için kırgın geçiyor. 3 torunumu getirdim" diye konuştu.

Babasını görmeye gelen Mehmet Ali Elibal (8) cezaevindeki babasını gördüğü için çok mutlu olduğunu kaydetti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Onlar 23 Nisan'ı Cezaevinde Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement