Önemli Yurt İçi Olaylar - Son Dakika
Güncel

Önemli Yurt İçi Olaylar

Genelkurmay Başkanlığından Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan, DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 21'i yabancı uyruklu 22 kişinin yakalandığı bildirildi.

20.08.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığından Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan, DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 21'i yabancı uyruklu 22 kişinin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Kilis Elbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, Çıldıroba köyü bölgesinde, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan, 21'i yabancı uyruklu 22 DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen kişi yakalandı.

Öte yandan, Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat Timi unsurlarınca, Ağrı'nın Diyadin ilçesi Tendürek Dağı Kurt Tepe bölgesinde icra edilen operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist, Şahgül Yaylasında bir araçla gelerek, özel harekat unsurlarının bulunduğu bölgeye yaklaşık bin 200 metre mesafeden keşif amaçlı ateş etti.

Özel harekat unsurları, bölücü terör örgütü mensuplarının uzaklaşmaya başladığını tespit etmeleri üzerine bölgeyi mevcut silahlarla ateş altına aldı. Örgüt mensuplarınca ateşe karşılık verilmesi üzerine bölgede kısa süreli çatışma çıktı.

Bölgenin leçelik alan olması sebebiyle bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edildi, helikopter kolu tarafından örgüt mensupları ve kullandıkları araç ateş altına alındı. Bölücü terör örgütü mensuplarınca önümüzdeki günlerde eylem amaçlı kullanılacağı değerlendirilen araç imha edildi.

Hakkari'nin Merkez ilçesi Oğul köyü bölgesinde, bir bölücü terör örgütü mensubuna ait ceset, yakınları ve bir grup vatandaş tarafından bulundu.

İki terörist etkisiz hale getirildi

Adıyaman'ın Merkez Kozan köyü bölgesinde icra edilen operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada çatışmada iki terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmada, bir jandarma astsubay ve bir uzman jandarma çavuş hafif şekilde yaralandı.

Şırnak 1'inci Jandarma Tugay Komutanlığınca, Uludere Karaçalı Tepe mevkisinde düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce silahlı saldırıda bulunulması üzerine bir jandarma uzman çavuş hafif şekilde yaralandı.

20 adet Kalaşnikof ele geçirildi

Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde, ilçe merkezine götürüldüğü belirlenen 20 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 29 şarjör ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bölücü örgüt mensubu bir terörist, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığına teslim olurken, Ceylanpınar'da ise 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı tarafından iki terörist yakalandı.

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca, merkez Gökçebağı beldesi girişinde bulunan bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Muş'un Varto ilçesi Kolan ile Kaynarca, Ölçekli ve Çayçatı köylerinde başlatılan operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle yaşanan kısa süreli çatışmada herhangi bir can kaybı meydana gelmedi.

Teröristler tarafından, Batman'ın Sason ilçesi Kelhasan ve Kilimli köyleri arasında kalan bölgede bulunan özel bir şirkete ait baz istasyonu ile elektrik trafosu patlatıldı.

Bu arada altı F-16 uçağı ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşunun icra edildiği de bildirildi.

Bu görev esnasında, iki F-16 uçağı, Yunanistan'a ait yine iki M-2000 uçağı tarafından toplam üç dakika 19 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi. Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize, Türk uçakları tarafından aynı ile mukabele edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Önemli Yurt İçi Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi
    18:08 Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi

    Çorum'un Dodurga ilçesinde bahar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle düzenlenen yağmur duası etkinliğinde kurban kesildi. Dodurga İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua sonrasında vatandaşlara yemek ikram edildi. Etkinliğe Dodurga Kaymakamı ve Belediye Başkanı da katıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Bilecen:
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Bilecen: "Gazdaş, Kilis Belediyespor'a Ait 19 Aylık Doğal Gaz Faturası Yüzünden Daha Mazbatamı Almadan Doğal Gazı Kesti"

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.


Advertisement