Önder Özen'den Transfer Açıklaması - Son Dakika
Spor

Önder Özen'den Transfer Açıklaması

Önder Özen\'den Transfer Açıklaması

Beşiktaş Kulübü Sportif Direktörü Önder Özen, transfer dönemi bitmeden bir transfer daha yapacaklarını söyledi.

03.02.2014 12:36  Güncelleme: 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü Sportif Direktörü Önder Özen, transfer dönemi bitmeden bir transfer daha yapacaklarını söyledi.

Beşiktaş Kulübü Sportif Direktörü Önder Özen, katıldığı bir televizyon programında transfer çalışmaları ve siyah-beyazlı kulüp hakkında açıklamalarda bulundu.

Vodafone Arena Stadı'nın bir an önce tamamlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Özen, " Galatasaray'ın 55 bin kişilik bir stadı var. Oraya yıldız getirip sunmak mümkündür. Fenerbahçe de bunu yapabilir. Bu yıldız oyuncuları aldık diyelim. Olimpiyat'ta mı yoksa Kasımpaşa'da mı oynatacağız. Ronaldinho'ya 'hayır' diyemezdik ve bize kısa vadede bir şeyler katabilirdi" dedi.

"BİR TRANSFER DAHA OLABİLİR"

Özen, transferi henüz bitirmediklerini belirterek, "Bir transfer daha olabilir. Şu anda görüştüğümüz oyuncular var. Ofansif bir oyuncu ile görüşüyoruz. İsim vermem doğru olmaz. Cenk Tosun ile önümüzdeki sezon bir anlaşma yapabiliriz. Teknik direktörümüz Bilic, Cenk Tosun'u istiyor. Biz de istiyoruz. Bilic'ten memnunuz. Önümüzdeki sezon da onunla çalışacağız. Bilic'in 2+1 yıl kontratı var. Fernandes'in kalması kendisine bağlı. Kendisine çok ciddi bir teklif yapıldı ve sözleşmeyi kabul ederse Beşiktaş'ta kalır" diye konuştu.

"HAKEMLERİN DAVRANIŞLARINDAN RAHATSIZIM"

Hakemlerin davranışlarından rahatsız olduğunu söyleyen Özen, "Hakemlerin saha içinde oyuncularımıza saygı göstermediğini duyuyorum. Olaylı maçta benim tavrımı gördünüz. Ben Play-off'lara 8 oyuncu eksik gittiğimizde bile bir kelime konuşmadım. Maçlarda insanlar kendini ve karakterini ele verir. Biz Galatasaray'a kaybetmeseydik belki direkt çıkacaktık. Hata yaptılar ve oyuncularıma savunma bile yazdırmadım. Play-off'lara eksik gittik. Her hafta bunlar üst üste gelirse, buna asla müsaade etmem. Ama oyuncularım da 110 yıllık kulüpte forma giyiyorsa, bununla mücadele edecek. Bu mazeret olamaz" şeklinde konuştu.

"TOLGA BİR OYUNCUDAN FAZLASI"

Siyah-beyazlı kulübün sezon başında ve devre arasında yapılan transferleri hakkında açıklamalarda bulunan Özen, "Jermain'in kulüpte sorunu vardı. Bunun üzerine biz de oyuncunun kulübüyle temasa geçtik ve anlaşmayı yaptık. Her şey çabuk oldu. Kalecimiz Tolga bir oyuncudan daha fazlası. Bunu yaşadıkça anladık. Beklentilerimizi aştı. Franco ise benden önceki scout ekibinin tavsiyesiyle alındı. Ben Moreno ve Fabrizio için gittiğimde, başkan rica etti ve izledim. Pedro Franco takım kaptanıydı ve gol attı. Başkanlarına sorduğumda ise bana "yaklaşamazsınız bile, İtalya'da kulübü hazır' diye cevap verdi. Diğer futbolcular olmayınca onu aldık. Franco'nun yeteneklerinden eminim ama geldiği günden beri oynasaydı çok daha farklı olacaktı" ifadelerini kullandı.

"HİÇ İSTİFA ETMEDİM"

Sıkıntılı ve zorlu bir dönem yaşamalarına rağmen istifa etmeyi düşünmediğini belirten Özen, şunları söyledi:

"Hiç istifa etmedim. Etseydim çalışmaya devam etmezdim. Beni tanıyanlar kararlı olduğumu bilirler. Kimseden bana istifa etmem konusunda bir intiba almadım. Böyle bir şey aldığımda basar giderim, kimseyi üzmem. Scout ekibiyle uyumlu değiliz ama bir çaresini bulup olacağız. Potansiyeli yüksek bir teknik adam var. Ben de senelerce strateji yapmaya çalıştım. Bence Slaven Bilic başlangıç stratejisi için başarılı."

"DANY'Yİ TERİM'E SORDUK"

Özen, Lescott ile anlaştıklarını ancak kulübü Manchester City'nin, Mangala'yı alamadığı için İngiliz futbolcuyu vermekten vazgeçtiğini belirterek, " Tottenham'da Younus Kaboul ile çok uğraştık. Kulübü astronomik bir teklif verdi. Bilic, Dany'yi Fatih Terim'e sordu. Terim, Bilic'e her türlü bilgiyi verdi ve çalışmamızı yaptık. Galatasaray'ın önümüzdeki sene 11 yabancı kontratı kalacak. Seneye 8 kontrat var, net. Kitapta öyle yazıyor. Bu kural değişmeyecek. 2014-2015 sezonunda 8 yabancı kontrat olacak. Fenerbahçe ve Galatasaray, fazla kontratlarını ya satacak ya da kiralık olarak verecek. Bizim elimizde ise 4 kontrat kalacak. Kimseyi tazminat ödeyip göndermek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Önder Özen'den Transfer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement