Önder, Öcalan'ın Vasiyetini Açıkladı: Ne Aldattım, Ne Aldandım - Son Dakika
Güncel

Önder, Öcalan'ın Vasiyetini Açıkladı: Ne Aldattım, Ne Aldandım

HDP heyetinde bulunan ve Öcalan ile görüşmelerde bulunan milletvekili Sırrı Süreyya Önder, canlı yayında Öcalan'ın mezar taşına yazdırmak istediği cümleyi açıkladı.

22.10.2014 20:34  Güncelleme: 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Öcalan ile İmralı'da kritik bir görüşme yapan HDP vekili Sırrı Süreyya Önder IŞİD kuşatmasındaki Kobani krizi ile zor günler yaşayan çözüm sürecinde gelinen noktayı anlattı. CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Önder İmralı'daki kritik görüşmeden çarpıcı notlar aktardı.

Önder, ayrıca Öcalan'ın vasiyetine ilişkin, "Ciddiyetsiz ve spekülasyona açık açıklamalar yapıyorlar. Hep ne aldı ne verdi tartışması yapıyorlar. Sayın Öcalan bir vasiyet olarak söyledi: 'Kimseyi aldatmam ve aldatılmam.' Bunu vasiyet olarak söyledi. Bir gün ölürsem mezar taşıma bu cümle yazılsın istedi." ifadelerini kullandı.

KOŞULLARI İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE TEPKİ

Öcalan ile yaptıkları görüşmeden notlar aktaran PKK lideri için kurulacak olan sekreteryanın detaylarını paylaştı. Sekreterya üyelerinin aynı zamanda müzakere heyeti olacağını açıklayan Önder heyet üyelerinin kendisi, Pervin Buldan, İdris Baluken, Hatip Dicle olacağını söyledi. Önder, Öcalan'ın koşulları ve konumu üzerinden yapılan tartışmalara da tepki gösterdi.

İşte HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in açıklamalarından satır başları:

"15 METRE KARELİK BİR ALANDA KALIYOR"

"Öcalan'ın şartları değişmedi. 20'nin üzerinde görüşme yaptık şimdiye kadar. Bu kez de aynı yerde görüştük. Fotoğrafları da düşmüştü, o masada görüşüyoruz. Toplasanız 15 metre kare bir alanda kalıyor. Daha önce 4-5 metre kare karelik bir odada kalıyordu.

"VİLLA İDDİASI GİBİ ŞEYLER AYIP"

Villa iddiası gibi şeyler ayıp şeyler. Bunlar çok avam yaklaşımlar. Çünkü bu insan barışı inşaa etmeye çalışıyor. Görüşmeler, çalışmalar, yapması lazım. Bu kısıtlı imkanlarda bunları yapmaya çalışıyor. Bu Sayın Öcalan'ın değil ülke olarak bizim talebimiz olmalı. Barışın teminatıdır bu, o nedenle koşullar düzeltilmeli.

VASİYET KONUSU

Başlıca haber kanallarını izliyebiliyor. Şu anda bizi de izliyor. Sabah 6'da kallkıyor ve gün içinde okuma yazma ile geçiyor, akşamları televizyon izliyor çünkü görüşmelerimizde anlatıyor.

Bir sekreteryası olacak. Bir müzakere heyeti olacak. Bu heyet herhalde duvara konuşmayacak. Karşılarında birileri olacak. Başmüzakereci Sayın Öcalan'dır. Ciddiyetsiz ve spekülasyona açık açıklamalar yapıyorlar. Hep ne aldı ne verdi tartışması yapıyorlar. Sayın Öcalan bir vasiyet olarak söyledi: Ne aldattım, ne aldandım. Kimseyi aldatmam ve aldatılmam. Bunu sasiyet olarak söyledi. Bir gün ölürsem mezar taşıma bu cümle yazılsın istedi.

SEKRETERYADA KİMLER OLACAK?

Büyük bir müzakere sürecine girilecek. Bozucu alanlar masaya yatırılacak. Bunlara çözüm seçenekleri üretilecek. Yukarıdan aşağı hiçbir barış önerisinin kalıcı olması mümkün değil. Kendisi 9 ana başlıkta, güvenlik eğitim, kadın, hakikatle yüzleşme gibi başlıklar. Sekreteryanın üç üyesi belli. Pervin Buldan, ben, İdris Baluken olacak. Parlemanto dışından kadın hareketinden bir arkadaş. Hatip Dicle olacak, sekreterya böyle olacak. Devletle görüşmeleri siyasetle görüşmeleri yapacak. 5 kişilik sekreterya müzakere heyetinin de bir parçası olacak.

MÜZAKERE HEYETİNDE KANDİL'DEN BİRİ OLACAK MI?

Masada Kandil'den bir isim olacak mı sorusuna bir yanıt veremem. Ama olmalı mı derseniz evet olmalı. Önümüzdeki haftadan itibaren sekreterya devreye girebilir diye düşünüyorum. Her gün İmralı'ya gitmek şeklinde çalışmaz. Çünkü çalışma gündemini takip edeceğiz. İmralı'da cezaevi olmayan bölümde sekretarya üyeleri için bir yer tedarik edilebilir. Ama sonuçta bunlar hep detaylar. Bizim ekmek gibi su gibi barışa ihtiyacımız var. O halde bu sorunu gereken derinlikte ele almak lazım.

"KANDİL ÖCALAN'I ZAYIFLATMAZ!"

Öcalan ve Kandil arasında çelişki var deniyor ama doğru değil. Kandil bu işin doğrdudan muhatabı. Eğer savaş çıkarsa bombalar onların üzerine yağacak. O neden meselenin bir yönü de güvenlik yönüdür. Ama Öcalan'ı zayıflatmak ya da oyalamak içinde olan kimse yoktur. Kürt hareketinde böyle düşünen birisi bunu anlatacak ikinci bir kimseyi bulamaz. Öcalan bölgede masaya demokratik bir teklif getiren tek lider."

Önder, Öcalan\'ın Vasiyetini Açıkladı: Ne Aldattım, Ne Aldandım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Önder, Öcalan'ın Vasiyetini Açıkladı: Ne Aldattım, Ne Aldandım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • bayburt: Şunu yazsın abd nin israilin dış ülkelerin taşöreniydim 16 25 Yanıtla
  • adil: sokaklari atese verip terörün basini siyaset hayatina bir basbakan gibi halk ve dünyaya dogrudan hitab etme olanagi saglayabilmesi cabalari. asmadik simdi basbelasi . . ah mhp neden engelledin ? 9 24 Yanıtla
  • Bordo bereli: Türkiye Cumhuriyeti nin ayrılmaz birliğine ve bütünlüğüne karşı vatani görevini yapan askerleri yılarca şehit ettiniz ve hala ediyorsunuz geri kaldık gelişemedik diye yakarıyorsunuz ama ne hikmetse kamu görevlilerine kurşun sıkarsınız her fırsatta Bayrağa Atatürk e Devlete baş kaldırısınız bir de koşullar iyileşsin daha rahat süreç ilerlesin dersiniz hangi sürecten bahsediyorsunuz ülkeyi bölünmeye hazırlayıp elebaşınızı dışarı çıkarma çalışmaları mı? 7 13 Yanıtla
  • Deli: Binlerce insanın katili diye yazdırsın mezar taşına. . 11 4 Yanıtla
  • samsun_davud: ULAN NE KANI BOZUK ADAMSIN. . . DAHA DOĞRUSU ADAM KILIĞINDA TERÖRİST YALAKASISIN 10 4 Yanıtla
  • ZoRRo: araya virgül koyup başlık atıyorsunuz. Çaktırmadan provake içindesiniz sanırım. Önder, öcalanın bilmem nesiBu köpeği de haber yapıyorlar ya arkadaş gidip kendimi yakasım geliyor 6 6 Yanıtla
  • AZAD: BU ÜLKEDE NE KADAR TÜRKLERİN HAKI VARSA KÜRTLERİNDE HAKI O KADAR VAR KİM KİMİN HAKINI ALMIŞ ARAŞTIRIN VE SONRADA YRUMUNUZU YAZIN HİÇ BİŞİ BİLMEDEN HEMEN DALIYORSUNUZ KÜFÜR ETMEYE HİÇ İYİ TARAFTAN OLMUYORSUNUZ HEP KÖTÜ TARAFTAN BİRAZ İNSANİ OLUN 5 6 Yanıtla omer: bız bu kandili ancak kımyasal bomba atarak ordakılerını asagı ındırebılırız nasıl fıkır 0 0
  • Deli: Aylardır HDP pkk haberi. . yeter artık. . Bu ülkenin başka sorunu yok mu? 4 2 Yanıtla
  • omer keles: yav arkadas bu kandıl nasıl bı yermıs burayı bı yerle bır edemıyoruz bızım burayı fethetmemız gerekıyo boyle bı babayıgıt cıkarmıkı 0 0 Yanıtla
  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement