Önce Kalite" İsimli Oyun Alpulu Miniklerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Önce Kalite" İsimli Oyun Alpulu Miniklerle Buluştu

Önce Kalite" İsimli Oyun Alpulu Miniklerle Buluştu

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) çalışanları tarafından sahnelenen “Önce Kalite” adlı oyun 19 Mart Perşembe günü Alpu ilçesinde minik izleyicilerle buluştu.

20.03.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) çalışanları tarafından sahnelenen "Önce Kalite" adlı oyun 19 Mart Perşembe günü Alpu ilçesinde minik izleyicilerle buluştu.

Oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini üstlenen Ufuk Ersoy, ilköğretim çağındaki çocukları bilinçli tüketime alıştırmak ve bilinçli tüketim konusunda ekonomiye katkı sağlayacak gençler yetiştirmek için projeler ürettiklerini dile getirdi. Önce Kalite adlı oyun başta olmak üzere birçok projeleri olduğundan bahseden Ersoy, "Doğumdan ölüme kadar hepimiz birer tüketiciyiz. Bu anlamda bilinçli tüketici olmak ve ekonomiye katkı sağlamak zorundayız" şeklinde konuştu.

TSE Eskişehir Müdürü İsmail Kaynarca, tiyatro ekibini Eskişehir'de ağırlamaktan memnun olduklarını dile getirdi. Oyunun Eskişehir, Sarıcakaya ve bugün Alpu'da sergilendiğini, katkılarından dolayı Alpu Kaymakamına, Alpu Belediye Başkanına ve il ve ilçe milli eğitim müdürlerine teşekkür eden Kaynarca, "Kalite hayatımızın ayrılmaz parçasıdır ve bir bilinç meselesidir. İnsanların ürün ve hizmetleri kullanırken o ürün ve hizmetlerde kalite durumunu sorgulaması gerekiyor. Bunun en sağlıklı başlama noktası çocuklardır. TSE olarak çocuklarımızın da bu yaşlardayken kalite bilincine sahip olabilmesi ve bu bilinci de ailelerine yansıtabilmeleri önemlidir. Çocukların kaliteyi, standardın önemini anlayabilecekleri bir tiyatro oyunumuz. Okullarımıza bu tiyatro oyunlarını ücretsiz olarak vererek kalite bilincine sahip olmasını arzu ediyoruz" dedi.

"OYUNDAN SONRA GÜNLÜK KIYAFETLERİMİZİ GİYİP GÖREVİMİZİN BAŞINA DÖNÜYORUZ"

Turne sürecinin Haziran'a kadar devam edeceğinden söz eden oyun sorumlusu Bengü Arıduru, "Oyunumuzda yer alan ekip, Türk Standartları Enstitüsü'nün çeşitli birimlerinde çalışan personellerden oluşuyor. Oyunumuzu oynadıktan sonra hepimiz günlük kıyafetlerimizi giyip görevimizin başına dönüyoruz. Enstitümüzün kültüre ve sanata verdiği önem çerçevesinde tüketicileri bilinçlendirmeye yönelik oyunumuzu farklı illerde de sahneleyeceğiz" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Önce Kalite' İsimli Oyun Alpulu Miniklerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement