Önce Güreş Tuttular, Sonra Irmakta Serinlediler - Son Dakika
Spor

Önce Güreş Tuttular, Sonra Irmakta Serinlediler

Önce Güreş Tuttular, Sonra Irmakta Serinlediler

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan 'Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri' için hazırlıklar başladı.

22.04.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan 'Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri' için hazırlıklar başladı.

Güreşlerin provası olarak Manavgat Gençlik Merkezi güreşçilerinin yanı sıra Antalya merkez ve ilçelerinden gelen çok sayıda güreşçi, Manavgat Irmağı kenarında Zeynel Şenol Köprüsü yanında bulunan idman sahasında yağlanarak güreş tuttular. İdmandan çok, maç havasında geçen güreşlerde güreşçilerin birbirinden güzel hareketleri, aralarında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, oda başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri'nin de bulunduğu Manavgatlı güreşseverler tarafından ilgiyle izlendi. Hava sıcaklığının 30 dereceye ulaştığı ilçede kıyasıya güreşen güreşçiler, verilen molalarda ise Manavgat Irmağı'na girerek serinlemeye çalıştılar.

"ÜÇÜNCÜSÜNÜ DÜZENLEYECEĞİZ"

Manavgat'ın 2 dönemdir güreşlere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Manavgat Belediyesi olarak 28 Eylül tarihinde Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Amacımız her spor dalında olduğu gibi gençlerimize sahip çıkabilme adına, onları doğru yola ve spora teşvik edebilmek adına, bu organizasyonları gerçekleştiriyoruz" dedi.

"ÜNLÜ BAŞPEHLİVANLARI DAVET ETTİK"

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde 40 güreşçiye sahip bir kulüp bulunduğunu belirten Başkan Sözen, "Kulübümüz bünyesinde çocuklarımız profesyonel hocalarımız yönetiminde çalışarak üst boylara ilerlemektedir. Manavgat halkı bu durumdan haberdar oldukça talepler artıyor. Bugüne kadar yaptığımız 2 güreş gösterdi ki, Manavgat'ta Yağlı Pehlivan güreşlerine ciddi bir ilgi var. Güreşlerimize Türkiye'nin dört bir yanından ünlü başpehlivanları davet ettik. Güreşçi, hakem ve cazgır olarak Kırkpınar ile eşit bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz bu yıl da Kırkpınar ayarında bir güreş yapabilmek. Bugün de küçük bir provasını yapıyoruz. Antalya'nın değişik yerlerinden gelen güreşçilerimiz, Gençlik Merkezi güreşçileriyle idman ve güreş tutuyorlar" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Önce Güreş Tuttular, Sonra Irmakta Serinlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement