Önce Anne ve Babaları Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Önce Anne ve Babaları Yarıştı

Önce Anne ve Babaları Yarıştı

Bodrum'da 27'ncisi düzenlenecek Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları'na katılacak çocuklardan önce ebeveynleri 6. Bodrum Dino Cup Optimist Yarışı'nda mücadele verdi.

18.10.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da 27'ncisi düzenlenecek Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları'na katılacak çocuklardan önce ebeveynleri 6. Bodrum Dino Cup Optimist Yarışı'nda mücadele verdi. Çocukların kıyıdan bağırarak taktik verdiği anne ve babalar, şiddetli rüzgar nedeniyle zaman zaman teknelerinin devrilmesiyle zor anlar yaşarken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

27. Bodrum Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları kapsamında yarışmaya katılacak sporcu ve ekipler ile sektör temsilcilerinin katılımıyla yarın saat 17.00'de Tepecik Camisi önünden kortej eşliğinde Belediye Meydanı'na yürünecek. Yürüyüşün sonunda çalınacak kampana ile organizasyon resmen başlamış olacak. Bu yıl kortej yürüyüşü önceki yıllardan farklı olarak, bando ve müzik eşliğinde olmayacak, dans gösterileri de yapılmayacak. 20 Ekim Salı günü Bodrum - Gümüşlük etabı ile start alacak 27. Bodrum Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları öncesinde organizasyon tarafından 6. Bodrum Dino Cup Optimist Yarışı düzenlendi. Muğla Yelken İl Temsilcisi Esra Güven ve hakem Serdar Çiçek denetiminde yapılan yarışlara optimist ve lazer sınıfında spor yapan çocukların anne ve babaları katıldı. Aralarında doktor, kaptan, turizmci, jeoloji mühendisi, elektrik mühendisi ve mimar gibi pek çok meslek grubundan 4'ü kadın 24 ebeveynin katıldığı yarışlar, Bodrumspor İçmeler Yelken Kulübü Sahili'nde gerçekleştirildi.

KIYADAN TAKTİK VERDİLER

Yerli ve yabancı turistlerinde ilgi ile izlediği Dino Cup Optimist Yarışları'nda 1.50 santimetrelik optimist teknelerle yarışan anne ve babalar, şiddetli rüzgarda zaman zaman zor anlar yaşadı. Tekneleri devrilen büyüklerin yardımına çocukları yetişti. Çocuklardan bazıları da anne ve babalarına kıyıdan bağırarak taktik verip, uyarılarda bulundu. Yarışa katılan jeoloji mühendisi Mustafa Erdoğan, oğlunun optimistle uğraştığını belirtip, "Yılın 12 ayı denizde. Bu sporun çok zor ve özveri istediğini biliyordum. Ancak, zorluk derecesinin bu kadar olabileceği aklıma gelmezdi. Ben de birkaç kez yelkeni devirdim ama parkuru bitirmeyi başardım" dedi. Yarışmalarda ilk üç dereceye girenlere ödülleri yarın törenle verilecek. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Önce Anne ve Babaları Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement