On Binlerce Öğretmen İşsiz Kalacak - Son Dakika
Ekonomi

On Binlerce Öğretmen İşsiz Kalacak

On Binlerce Öğretmen İşsiz Kalacak

Dershanelerin kapatılması ile kimsenin mağdur edilmeyeceği vaadinde bulunan MEB, 60 bin öğretmenden yalnızca 3 bin 121'inin devlet kadrosuna atanacağını açıkladı.

03.07.2015 17:00  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Eylül itibariyle kapanacak dershanelerde işsiz kalacak öğretmenlerin akıbeti belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), işsiz kalan 60 bin öğretmenden yalnızca 3 bin 121'inin devlet kadrosuna atanacağını açıkladı.

MEB'İN ÖĞRETMEN ALACAĞI BRANŞLAR

93 alanda öğretmen alacak olan MEB, en fazla 665 kişi ile matematik alanından alım yapacak. MEB'in dershane öğretmenlerinden alım yapacağı branşlar arasında Eğlence Hizmetleri, Gemi Yapımı/ Çelik Yapımı, Gemi Yapımı/ Tekne ve Yat Yapımı, Makine Teknikeri/ Makine Mode, Matbaa, Pazarlama ve Perakende ve Hayvan Yetiştiriciliği gibi dallar da yer alıyor.

MÜLAKAT ŞARTI GETİRİLDİ

MEB, öğretmen alımındaki şartları da duyurdu. Buna göre, alınacak öğretmenlerin 6 yıl dershanecilik yapması gerekiyor. Ayrıca formasyon belgesi şartı da var.

BAŞVURU TARİHİ

Başvurular 1 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. Ön başvurusu kabul edilenler sözlü mülakata alınacak.

MÜLAKAT YAPILACAK

Sözlü sınavlar 10-31 Ağustos tarihleri arasında il millî eğitim müdürlüklerinin internet sayfalarında belirtilecek günlerde yapılacak. Sözlü sınav sonucunda 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Sınav sonuçları 3 Eylül 2015 tarihinde ilan edilecek.

Son Dakika Ekonomi On Binlerce Öğretmen İşsiz Kalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (149)

  • ..: ak partinin gercek yuzunu gorun... 64 14 Yanıtla
  • polat: türkiyede bayanları işten atın işsizlik biter 26 49 Yanıtla
  • yorumcu: zamanında devletin öğretmen lerinin 2 katı ücret aldiklarina saysinlar 47 20 Yanıtla
  • Geçiren gecirene: Akp ye oy veren ler düşünsün 40 25 Yanıtla
  • taso: ÖĞRETMEN İN DEGERININ OLMADIĞI BİR ÜLKE. MALES EF 45 16 Yanıtla
  • emre: oh çok iyi oldu yıllarca fetullahın dershanelerinde çalışmasalarmış 12 46 Yanıtla
  • savcı Zekeriya: öğretmen 3 ay tatil 15 tatil bayram tatili kar Tatili yağmur tatili 23 nisan tatili 19 Mayıs tatili kredi çekerken yüzde yirmi indirim sahilde yazlık altında araba sonra ağlama 23 35 Yanıtla
  • mahir: yazik... güven en önemli etkendir yaşamda....devlete güveni sarstiniz AKP adalete guveni...egitime guveni...diyanete güveni...islama güveni...sarstiniz.... 45 13 Yanıtla
  • ALDIKLARI MAASLAR HARAMDIR: imamlarin ve ögretmenlerin aldiklari maaslar haramdir,,cünkü onlar haksiz kazanc elde ediyorlar,tüyü bitmemis yetimlerin haklarini utanmadan yiyorlarda yiyorlar,,hem imamlar hemde ögretmenler cehennemliktirler,,bilmiyenlere önemle duyurulur,, 6 50 Yanıtla
  • mustafa: Adil davranılacağını bekleyen varmıydı. Yine şaşırtmadı hükümet... 37 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı
    10:32 Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı

    Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği, Altınova'da faaliyet gösteren marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatını kontrol etti ve denetimlerde bulundu.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü
    09:58 Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sivas İşgücü Piyasası Araştırması 2023 Yılı Sonuç Raporu'na göre, Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı 24 bin 602 kişi olarak belirlendi. Rapor, kadınların işsizlik oranının yüzde 49,2, gençlerin ise yüzde 24,38 olduğunu ortaya koydu. Mesleklere göre incelendiğinde ise en fazla kayıtlı işsizin temizlik görevlisi olduğu görüldü.

  • BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor
    09:58 BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bodrum Ticaret Odası (BODTO) yönetimi, en eski üyelerinden Ömer Ağan'ı evinde ziyaret etti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ağan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve onu plaketle onurlandırdıklarını belirtti. Ağan ise ziyaretten duygulandığını ve BODTO'nun güzel gelişmeler kaydettiğini ifade etti.

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.


Advertisement