Ömür Boyu Hapsi Duyan Zanlı Şaşırıp "Teşekkür Ederim" Dedi - Son Dakika
Güncel

Ömür Boyu Hapsi Duyan Zanlı Şaşırıp "Teşekkür Ederim" Dedi

Ömür Boyu Hapsi Duyan Zanlı Şaşırıp "Teşekkür Ederim" Dedi

Antalya'da eski baldızı Emine Yazar'ı öldürmekle yargılanan Mustafa Horuz, ömür boyu hapse mahkum edildi. Horuz, kararın şokuyla mahkeme heyetine "Teşekkür ederim" dedi.

21.04.2015 10:21  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer ilçesinde eski baldızı Emine Yazar'ı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 47 yaşındaki Mustafa Horuz, ömür boyu hapse mahkum edildi. Cinayeti tüm duruşmalarda reddeden Horuz, cezanın şokuyla mahkeme heyetine "Teşekkür ederim" dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Ailesinden kaçan 45 yaşındaki Emine Yazar, Kemer'e yerleşen eski eniştesi Mustafa Horuz'un evinde kalmaya başladı. Emine Yazar, bir süre sonra Ahmet Yazar ile evlendi. İddiaya göre Mustafa Horuz, bu gelişme üzerine çifti tehdit etmeye başladı. Emine Yazar, 25 Eylül 2013 günü saat 07.00'de Kuzdere Mahallesi Ballıtaş Caddesi'ndeki evinin önünde tüfekle öldürüldü. Cinayet üzerine Emine Yazar'ın eski eniştesi Mustafa Horuz, 50 dakika sonra Beldibi yolunda otomobilde yakalandı. Jandarma tarafından gözaltına alınan Horuz, eski baldızının öldürülmesiyle ilgisi olmadığını savundu. Tutuklanan ve 'kasten insan öldürmek' suçundan Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Horuz, 2 yıldır devam eden yargılama sürecinde suçlamaları reddetti.

DURUŞMALARA HİÇBİR YAKINI GELMEDİ

Davanın karar duruşmasına, daha önceki duruşmalarda olduğu gibi Emine Yazar'ın hiçbir yakını katılmadı. Duruşmada, tutuklu sanık Mustafa Horuz, avukatı Abdullah Mustafa Semiz ile müşteki Ahmet Yazar'a baronun görevlendirdiği avukatı Figen Uras hazır bulundu. Mustafa Horuz'un avukatı Abdullah Mustafa Semiz, savunmasında cinayetle müvekkilinin bir ilgisi olmadığını iddia etti. Cinayeti ihbar eden Ali A. adlı tanığın cinayeti işleyen kişinin Mustafa Horuz olmadığını açıkça bildirdiğini belirten avukat Semiz, ayrıca olaydan 50 dakika sonra yakalanan müvekkilinin elinde de barut izine rastlanmadığını söyledi.

"HAYATIN AKIŞINA AYKIRI"

Cinayetin işlendiği yerle müvekkilinin yakalandığı yer arasında yaklaşık 20 kilometrelik mesafe olduğuna dikkat çeken Semiz, şöyle konuştu:

"50 dakikalık sürede barut izleri de dahil olmak üzere bütün delillerin yok edilip 20 kilometre yol katedilmesi hayatın olağan akışına aykırı. Dolayısıyla müvekkilimin bu cinayeti işlediğine ilişkin iddialar şüpheden öteye varmamaktadır. Müvekkilimin bu suçu işlediğine dair en ufak bir delil bulunmamaktadır. Beraatını talep ediyorum."

Emine Yazar'ı kendisinin öldürmediğini söyleyen Horuz ise şunları söyledi:

"Benim bu kişiyi öldürmem için bir sebep yoktur. Kendisi sözlüm değildir, nişanlım değildir, eşim değildir. Boşandığım eşimin kardeşidir. Bu kişinin parası pulu yoktur. Bir insan, bir insanı kıskançlık ya da parası için öldürebilir. Ama benim bu kişiyle onu kıskanacak durumum söz konusu değildir ya da onun parası pulu olmaması sebebiyle bu ihtimaller de söz konusu olamaz."

"AİLESİ ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİR"

Kendisinin Emine Yazar'a kötülük yapmadığı gibi zaman zaman iyilik yaptığını söyleyen Mustafa Horuz, "Emine Yazar ailesinden kaçtı. Ona zarar vermesinler diye sakladım, korudum. Ancak ailesi daha sonra onun evlenip gittiği adresi her nasılsa tespit etmiş olabilir. Ailesi öldürmüş ya da öldürtmüş olabilir. Bu ihtimal dahilindedir. Ben bu kişiyi öldürmedim. Ayrıca ben daha önce Fransa'da yaşadım. Fransa'dayken beni milyarlarca lira zarara uğratan, aldatan, 3 çocuğumun annesi 22 yıllık eşime bile herhangi bir kötülük yapmadım. Ben insan öldürecek yapıda bir kişi olsaydım, eski eşime bunları yapardım. Suçsuzum. Takdiri sizlere bırakıyorum. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

MAHKEMEYE TEŞEKKÜR ETTİ

Mustafa Horuz'u kasten ve tasarlayarak insan öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum eden mahkeme, sanığın duruşmalardaki hal ve davranışları nedeniyle cezayı ömür boyu hapse indirdi. Oybirliğiyle alınan karar karşısında şoke olan Mustafa Horuz, mahkeme heyetine teşekkür etti. Sanığın avukatı Abdullah Mustafa Semiz, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ömür Boyu Hapsi Duyan Zanlı Şaşırıp 'Teşekkür Ederim' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • manik depresif: suçsuz yere yatan çok kişi var. Az kalsın benimde başıma geliyordu hastanede anestezi uzmanını darp ettiler benim orada kavgayı ayırmam sonucu benide mahkemeye çağırdılar hemde sanık sıfatında densiz bir ambulans şoförünün benimde olaylar içinde olduğumu söylemesi beş yıl ile yapılanmama sebep oldu darp edilen kişi hakime bu değildi demesine rağmen 3 yıl boyunca mahkemeye gidip geldim. Allah suçsuz yere yatanlara yardım etsin çok zor bir durum 68 3 Yanıtla
  • adelet araYAN: delil yok adam nasıl suçlu oluyor ya adam gerçekten suçsuz çokkkkkkkkkk var suçsüz yere yatan onların hesabı öbür darafda yakalarına yapışacaklar 15 2 Yanıtla
  • FORMALİZM: Şoktan değildir o.Şimdi ömür boyu ekmek elden su gölden yaşayacak,yiyip içip yatacak.Dışarıda iş arama derdi yok iş bulsa geçim derdi yok.Teşekkür etmesi normal yani. 7 3 Yanıtla
  • Uzman: ADALETİNiZ YERIN DIBINE. BATSIN. 7 3 Yanıtla
  • ...: asıl biz teşekkür ederiz 7 2 Yanıtla
  • by meçhul: delil yok adam nasıl suçlu oluyor ya adam gerçekten suçsuz ise ne olacak çok saçma bir karar 7 0 Yanıtla
  • tolga: zaten kabul etsin yapmassın böyle bir çirkin birşeyi sucsuz insanı öldürmessiniz oyüzden reddersiniz şerefsiz haysiyetsiz oldugunuz için. 2 5 Yanıtla
  • adelet güvenmeyen vadandaş: bu türkiye adaleti çok adaletsiz 5 1 Yanıtla
  • adale arayan türk vadandaşiyim: Şoktan değildir o. Şimdi ömür boyu ekmek elden su gölden yaşayacak, yiyip içip yatacak çok heveslisin inşallah gidersin sende ekmek elden su gölden yaşarsi . 2 4 Yanıtla
  • karabuklumasum: akp oldugu surece sadece zengınlere a babalarına adalet var hak var calısana emekcıye haklıya garıbana adaletr yok bu devırde bılegın kuvvetlı olacak ustlerıne amırllerıne mudurlerıne karsı geleceksın soveceksın doveceksın adalet o zaman ıslıyor 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi
    17:35 Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu ve AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret etti. Programın sonunda vatandaşlara fidan dağıtan Bakan Özhaseki, Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kıldıktan sonra Tavşanlı ilçesine doğru yola çıktı.

  • Gölcük'te Husumetli Tarafından Tabancalı Saldırıya Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti
    17:35 Gölcük'te Husumetli Tarafından Tabancalı Saldırıya Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde çay ocağında oturduğu esnada husumetlisinin tabancalı saldırısına uğrayan bir kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda ağır yaralanan kişi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Manisa'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 5 kişiye nakledilecek
    17:35 Manisa'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 5 kişiye nakledilecek

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde tedavi gören ve trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları, ailesinin bağış kararıyla 5 kişiye nakledilecek. Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş başkanlığındaki heyet tarafından çıkarılan kalp, sağ ve sol böbrek, karaciğer ve kornealar, İstanbul ve İzmir'de nakil bekleyen hastalara gönderildi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, organ nakli konusunda ailelerin duyarlı olmasının önemine vurgu yaptı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar'da miting düzenledi
    17:34 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar'da miting düzenledi

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Mitinge AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı. Büyükkılıç, hizmet ve yatırım dolu 5 yılı geride bıraktıklarını belirterek, vatandaşların hizmetkarı olmak için mücadele ettiklerini vurguladı. AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da Cumhur İttifakı'nın başarısına dikkat çekti.

  • Amasya'da Cezaevi Firarisi Hırsız Yakalandı
    17:34 Amasya'da Cezaevi Firarisi Hırsız Yakalandı

    Amasya'nın Suluova ilçesinde hırsızlık yapan şahıs, 15 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Jandarma ekipleri tarafından Kılıçaslan köyünde yakalanan şüpheli tutuklandı.

  • Aydın'da kaçan şüpheli hafriyat kamyonunun altında yakalandı
    17:34 Aydın'da kaçan şüpheli hafriyat kamyonunun altında yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde polis ekiplerinin 'dur' ikazına uymayarak kaçan şüpheli bir şahıs hafriyat kamyonunun altına saklanmak isterken kıskıvrak yakalandı. Şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin üzerinde ve araçta yapılan aramalarda uyuşturucu madde, tabanca, tabanca mermisi ve nakit para ele geçirildiği belirtildi.

  • Van'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Kolisi Dağıtıldı
    17:34 Van'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Kolisi Dağıtıldı

    Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım kampanyası başlattı. Toplanan 32 yardım kolisi evlerine kadar götürülerek ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Öğrenciler, kampanyaya destek veren öğretmen ve velilere teşekkür etti.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da Sanayi Siteleriyle Buluştu
    17:32 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da Sanayi Siteleriyle Buluştu

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da bulunan sanayi sitelerinin yönetim kurulları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Tugay, sanayi sitelerinin şartlarının iyileştirilmesi ve kentin sağlıklı şekilde planlanması gerektiğini vurguladı.


Advertisement