Omü'lü Karadenizliler Coştu - Son Dakika
Yerel

Omü'lü Karadenizliler Coştu

Atakum Belediyesi ile OMÜ Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen OMÜ Karadeniz Gecesi, Karadenizli öğrencileri buluşturdu.

20.12.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Belediyesi ile OMÜ Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen OMÜ Karadeniz Gecesi, Karadenizli öğrencileri buluşturdu. Yalı Kafe'de düzenlenen geceye, 19 Mayıs Üniversitesinde eğitimini sürdüren Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsunlu öğrenciler bölgenin yöresel türküleri eşliğinde doyasıya eğlendi. Öğrencilerin 'horon' davetini kırmayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, gençlerle birlikte horon teperek coşkularına ortak oldu.

"GENÇLERİ SEVİYORUZ"

Gençleri önemsediğini her fırsatta dile getiren ve konuşmasına gençlere verdiği değere dikkat çekerek başlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum Belediyesi olarak gençlerle bağımız fazlasıyla güçlü. Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olan OMÜ'nün ilçemizde olması da ciddi bir etken. Zira her fırsatta gençlerimizle buluşuyor, fikirlerinden hareketle projeler hayata geçiriyoruz. Türkiye'de eşine ender rastlanır bir çalışma ile gençler için belediyemizde bir masa oluşturduk. Gençlik Masası projemiz kapsamında gençlerin belediye içerisinde bir birimleri var bu birimi gençler yönetiyor. Gençler bizi seviyor, biz gençleri seviyor ve önemsiyoruz. Öğrenci kardeşlerime her zaman dile getirdiğim bir şey var. Ben öğrencilerin başkanı değil ağabeyiyim. Kapılarımızı sonuna kadar gençlere açtık" dedi.

TAŞÇI'YA TEŞEKKÜR

OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu ise etkinliğe sağlanan yoğun katılım nedeniyle yaşadığı memnuniyete dikkat çekerek, "OMÜ'lü öğrencilerin sosyal, kültürel aktiviteler içerisinde olması için yoğun bir mesai harcıyoruz. Biz OMÜ'lü olmanın gururunu yaşıyor, bu gururun farkı ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu taşıyoruz ve Türkiye'nin en başarılı öğrenci konseylerinden biri olmanın da gücüyle sürekli büyüyoruz. Bu akşam burada Karadeniz Bölgesinin farklı illerinden üniversitemize gelen öğrencileri buluşturduk. Bu buluşmada bizlerden desteğini esirgemeyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür ediyoruz. Katılım sağlayarak programa yoğun ilgi gösteren öğrenci arkadaşlarıma unutamayacakları bir Karadeniz gecesi yaşatmanın mutluluğunu duyduk" diye konuştu.

BAŞKAN HORON TEPTİ

Üniversite öğrencilerinden oluşan müzik gruplarının Karadeniz türküleri eşliğinde coşan gençler doyasıya eğlendi. Horon tepen, kolbastı oynayan, memleketlerinin yöresel oyunları eşliğinde unutulmaz bir akşam yaşadı. Doğu Karadenizli öğrencilerin daveti üzerine horona giren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, gençlerle uzun süre horon tepti. Geceye Gençlik Hizmetleri ve Spor Atakum İlçe Müdürü Mustafa Demirkan, Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Aydın, Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Demir, OMÜ Basın Yayın Müdürü Mürsel Kan, Memur-Sen İl Başkanı Necdet Güneysu ile çok sayıda davetli katıldı. Gecenin sonunda OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu, Başkan Taşçı'ya kendilerine verdikleri destekden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü'lü Karadenizliler Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement