Ölüdeniz Semaları Yamaç Paraşütleriyle Renklendi - Son Dakika
Yerel

Ölüdeniz Semaları Yamaç Paraşütleriyle Renklendi

Ölüdeniz Semaları Yamaç Paraşütleriyle Renklendi

Fethiye'de "38. Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında Babadağ'ın bin 700 metrelik pistinden atlayış yapan yamaç paraşütleri, gökyüzünde görsel şölen sundu.

22.04.2014 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de "38. Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında yamaç paraşütü atlayışları gerçekleştirildi.

Fethiye Turizm Danışma Ofisi tarafından Babadağ'ın bin 700 metrelik pistinde düzenlenen törende, yamaç paraşütlerinin son kontrollerini yapan pilotlar atlayış yaptı. Paraşütlerin gökyüzünde  ilerleyişi, etkinliğe katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, burada yaptığı konuşmada, adrenalin yüklü yamaç paraşütü sporunun oldukça rağbet gördüğünü söyledi.

Başka yerlerde bulunmayan turizm çeşitliliğine sahip olması ve doğal güzelliğinin insanları etkilemesinin Fethiye'nin en önemli özellikleri arasında yer aldığını belirten Çalık, Babadağ'a ulaşırken sıfır noktasından bin 700 rakıma birçok doğal güzelliği seyrederek çıktıklarına dikkati çekti.

Geçen yıl 75 bin kişinin yamaç paraşütüyle atlayış gerçekleştirdiğini bildiren Çalık, şöyle konuştu:

"Bu yıl daha fazla olmasını bekliyoruz. Muğla'ya gelen 3 milyon turistin 1 milyon 300 bini Fethiye'ye uğruyor. İl genelinde 3 milyar dolar gelir elde ediliyor. Tabiki rakamları artırmak hedefimiz ama bu hedefe ulaşırken kaliteli hizmeti daha yükseğe taşıyarak turist başına alınan geliri daha üst seviyeye taşımalıyız. Daha nitelikli turisti getirip verilen hizmet karşılığı daha yüksek gelir elde etmeli, en önemlisi turizm sezonunu uzatmalıyız."

"Turizmde hedef dünyada ilk 5'e girme"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik de Muğla'nın turizmde, İstanbul ve Antalya'dan sonra 3'üncü destinasyon olduğunu kaydetti.

Ülke olarak turizmdeki hedeflerinin dünyada ilk 5'e girmek olduğunu vurgulayan Çelik, "Bugün en çok turisti çeken Fransa 83 milyon ile lider durumda. Bu ülkeyi Amerika, Çin, İspanya ve İtalya takip ediyor. Ülkemize de 35 milyon turist geliyor. İtalya ile aramızda 11 milyonluk fark var. Hedefimiz 46 milyonun üzerinde yabancı turist ağırlayarak dünyada ilk 5'e girme" dedi.

Çelik, bölgeye gelen 800 bin yabancı turistin müze ve ören yerlerini ziyaret ettiğini, bu sayıyı 2 milyona çıkardıkları takdirde ülkenin 2023 turizm stratejisiyle uyumlu bir çalışma yapacaklarını ifade etti.

Ülkenin 35 milyar dolarlık bir turizm girdisi sağladığını anlatan Çelik, "Bunu daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. İlimize baktığımızda 3 milyon ziyaretçi, 3 milyar dolar gibi bir para bırakıyor. Eğer biz il olarak hedefimizi 5 milyon ziyaretçi sayısına çıkarsak ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sunmuş oluruz" dedi.

Konuşmaların ardından Fethiye Belediyesi Mehteran Takımı ve yerel sanatçı Adem Kazan konser verdi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in de katıldığı törende bazı protokol üyeleri de yamaç paraşütüyle atlayış yaptı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ölüdeniz Semaları Yamaç Paraşütleriyle Renklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement