Oltu'da Selden 10 Araç Mahsur Kaldı - Son Dakika
Yerel

Oltu'da Selden 10 Araç Mahsur Kaldı

Oltu\'da Selden 10 Araç Mahsur Kaldı

Erzurum’un Oltu ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü.

23.09.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Oltu ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Dutlu ve Koçaklar köyü kırsalında sele dönüşen yağış sonrası yayla yolunda 10 araç mahsur kaldı. Mahsur kalan köylüler Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

Erzurum'un Oltu ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur kırsalda sele dönüştü. Yayla yolunda çamura saplanan 10 araç mahsur kaldı. Büyükşehir Belediyesi Oltu Şantiyesi ekipleri mahsur kalan köylüleri yaklaşık iki saat süren çalışma sonrasında kurtardı.

Sel ortasında kalan Dutlu köyü muhtarı Zekeriye Akyüz, sağanak yağışın bir anda bastırdığını ve köye gitmek için çıktıkları yayla yolunda mahsur kaldıklarını söyledi. Dutlu köyü eski muhtarı Bedirhan Duran ise kendilerini kurtaran Belediye ekiplerine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Oltu Şantiyesi ekip başı Hüseyin Acar, selde mahsur kalanların bulunduğu ihbarını aldıktan hemen sonra kurtarma ekipleri ile bölgeye intikal ettiklerini ve mahsur kalan araçları kurtararak yolu trafiğe açtıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 saat bölgede mahsur kalan araçlar ve köylüler yapılan kurtarma çalışmasının ardından köylerine gidebildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'da Selden 10 Araç Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement