Oltu'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Oltu'da Kurtuluş Coşkusu

Oltu\'da Kurtuluş Coşkusu

Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşu, 97’nci yıldönümü münasebetiyle ilçe genelinde yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı.

25.03.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltu'nun düşman işgalinden kurtuluşu, 97'nci yıldönümü münasebetiyle ilçe genelinde yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı.

Sabah 9.30'da Hükümet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından Kale Meydanındaki kutlama programına geçildi.

Bu arada sabahın erken saatlerinde kutlama törenleri için çevre köylerden atlarıyla gelen vatandaşların, Çarşıbaşı Mevkiinde yaptıkları gösteri kutlama törenine renk kattı.

Kale Meydanındaki kutlama programı temsili göç ve milis kuvvetlerinin ilçeye girişinin canlandırıldığı sahne ile başladı. Daha sonra İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Garnizon Komutanı Yarbay Murat Demirci ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Bugün burada kurtuluş coşkusunu hep birlikte idrak ediyoruz. Türk tarihinin akışını değiştiren Erzurum'un kurtuluşu, milletimizin bağımsızlığı uğruna inanç, kahramanlık ve cesaretle şahlanışının bir simgesi olmuştur. Bu kurtuluş destanlarından biri de 25 Mart sabahı Oltu'da yaşanmıştır. 25 Mart, milletimizin zor koşullar altında, teknoloji ve silah olarak kendinden kat ve kat üstün düşman kuvvetlerine karşı yazdığı büyük bir direniş destanıdır. Oltu halkı, Ermenilerin zulüm ve işkencelerine karşı milli bir dayanışma ruhu göstererek, tek bir amaç için kenetlenmiştir. Bu amacın adı hürriyettir. Oltulular, Oltu İslam Komitesi ve Oltu Şura Hükümeti olarak "Ya İstiklal ya da ölüm" diyerek bu toprakları düşmana mezar yapmıştır. İlçesini cansiperane koruyan Oltulular, bu yüzden Dadaşın kahramanlık ve yiğitliğini temsil eder. Erzurum tarihinin en şerefli sayfasını oluşturan bu kurtuluş destanının altında milletine bağlılık, özgürlük tutkusu, vatan aşkı ve büyük bir millet olmanın şuuru yatmaktadır. Oltu, bünyesinde barındırdığı kaynaklarla şehrimizin turizm ve cazibe merkezleri arasındadır. Erzurum ilçeleriyle büyüyüp, ilçeleriyle birlikte gelişecektir. Kent merkezinde şehrimizin kalkınması için yapılan bütün hizmetler, ilçelerimiz için de yapılacaktır. Oltu'nun güzelleşmesi demek Erzurum'un bölgesinde lider olması demektir. Sizlerin dua ve desteğiyle köyleri, mahallesi, ilçeleriyle birlikte büyüyen rüya şehir Erzurum'u hep birlikte inşa ve ihya edeceğiz. Sözlerime burada son verirken, vatanı uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Kurtuluş Günümüz kutlu olsun." dedi.

İbrahim Bayındır ve oğullarından kurulu yöresel halk oyunlarının gösterisi büyük beğeni topladı. Kutlama töreninde resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Kutlama törenleri resmigeçit ile sona ererken tören alanında bulunan Oltulular, davul zurna eşliğinde halay çekip kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Kale Meydanındaki kutlama törenlerinin ardından Oltu Belediyesi tarafından davetlilere Öğretmenevinde öğlen yemeği ikramında bulunuldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Erzurum İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli'nin de iştirak ettiği Kale Meydanı önündeki kutlama programına Oltu dışından çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Oltulular Derneğinin yanı sıra eski Milli futbolculardan Tanju Çolak, Ali Gültekin ve Semih Yuvakuran'ın da iştirak ettiği kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu.

Kale Meydanını dolduran Oltulular kutlama törenini büyük bir heyecan içerisinde sonuna kadar izledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement