Öldürülen Mafya Babası Şahin'le İlgili Dikkat Çeken Detaylar - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Mafya Babası Şahin'le İlgili Dikkat Çeken Detaylar

İstanbul'da öldürülen, yeraltı dünyasının ünlü ismi Vedat Şahin'in, ağabeyi ile gece hayatına hakim olduğu, 2005 yılında Yargıtay ve Emniyet'te adamlarının olduğu biliniyordu.

25.12.2014 00:09  Güncelleme: 00:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Nişantaşı'nda yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ve adamı silahlı saldırıda öldürüldü. Peki kim bu Şahinler?

LALE OPERASYONUYLA GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

İstanbul'da 2005 yılında "Lale Operasyonu" kapsamında tutuklanan Sedat Şahin ve adamları hakkında hazırlanan polis fezlekesinde, çetenin faaliyetleriyle ilgili birbirinden ilginç ayrıntılar yer almıştı. İstanbul'un gece hayatını kontrol altına alan Sedat Şahin'in, istediği sanatçıyı istediği mekânda sahneye çıkardığı, ayrıca İstanbul'a gelen bir Rus bakanın Şahin'i ziyaret etmek istediği öne sürülmüştü. Ayrıca, Şahin grubunun, Yargıtay'daki adamları vasıtasıyla davaların seyri konusunda bilgi aldıkları da iddia edilmişti.

İşte 2005 yılındaki polis fezlekesinden dikkat çeken detaylar:

GECE HAYATININ HAKİMİ

Şahin grubu, İstanbul gece hayatını kontrol altında tutarak, istediği sanatçıyı istediği barda sahneye çıkaracak, istemediğini de çıkarmayacak kadar etkin.

SERDAR ORTAÇ'A TEHDİT

Şahin'in, o dönem dinlenen telefon görüşmelerinden birinde, Mehmet isimli adamını arayarak, "Serdar (Ortaç) herhangi bir yerde program yapıyor mu? İki kez mesaj attım, bana geri dönmedi. O i..... bul, canımı sıkmasın, sahneden mi almam lazım onu? Benim ne yanlışımı görmüş de gelmiyor?" diye tehditvari konuşmaları tapelere yansımıştı.

"SAHNEYE GÜLŞEN ÇIKACAK"

Vedat Şahin, yine o dönem Etiler'deki Keops adlı kulüpte sahneye çıkarmak istediği Gülşen'le ilgili de, adamı Halis Kocaman'ı arayarak şu talimatları veriyor:

"Yarın, Keops'un yöneticilerine diyorsun ki, 'Yılbaşı gecesi Asena Keops'ta çıksın'"

Kocaman'ın "Abi, Tatlıses de çıkarsa ters olmaz mı?" demesi üzerine Şahin, "Tatlıses çıkmıyor, bitti. Gülşen çıkacak, onun çıkmasını istiyorum. 4 bin dolar istiyoruz, eğer çıkartmıyorlarsa dükkânı kapatıp gitsinler" ifadelerini kullanıyor. Vedat Şahin ayrıca, manken Aysu Baceoğlu'nun doğum günü için Mehmet Ali Erbil'in ortağı olduğu bardan yer ayırttığını ve para alınmamasını isteyerek, bütün sanat camiasının partiye geleceğini söylüyor.

"GÜZEL İNSAN, EMRET"

Ses kayıtlarına yansıyan bir başka ilginç detay ise Sedat Şahin'in, Asena olayıyla ilgili tehdit ettiği iddia edilen İbrahim Tatlıses'i aradığında, ünlü türkücünün telefonu, "Emredin güzel insan!" diyerek açması. Tatlıses, Şahin'in "Ne zaman müsaitsin, görüşebilir miyiz?" sorusu üzerine, Berlin'e gideceğini, ama daha sonra mutlaka görüşeceklerini belirterek, "Başım üstüne, şeref duyarım" diye yanıt veriyor.

"MÜZİK PİYASASINA GİRELİM"

Müzik piyasasının önde gelen isimleriyle bir toplantı yapan Sedat Şahin, Hasan Erdem'i arayarak, "Bu piyasada ciddi bir boşluk var" diyor ve müzik dünyasına girmek istiyor. Erdem de, "Abi girelim o piyasaya, ama işi bilen biri olsun" yanımızda diyerek, piyasada etkin olan Bayar Müzik'in sahibi Burhan Bayar'ın kendileriyle birlikte olacağını anlatıyor.

KOLU YARGITAY'A UZANDI

Şahinler grubunun fezlekedeki en çarpıcı konuşmaları ise Yargıtay'la ilgili. Konuşmalarda Haydar adlı adamı Vedat Şahin'i arayarak davasının Yargıtay'da kaçıncı mahkemede olduğunu soruyor. Vedat Şahin "1'de" deyince, adamı, "Şu anda Celal Demirtük isimli eski Yargıtay üyelerinden birinin avukat oğlunun yanındayım. Başkan Sabit Bey'e de çok yakın" karşılığını veriyor.

RUS BAKAN'IN ZİYARET İSTEĞİ

Türkiye'yi ziyarete gelen bir Rus bakanın, Şahin'i ziyaret etmek istediği de fezlekede yer almıştı. Şahin'i arayan Mustafa Özbey, "Bakan daha gitmemiş. Yarın müsaitseniz öğleden sonra Rusya'dan gelen bakanla sizi ziyarete geleceğiz" diyor. Şahin de, "Yarın 3 uygun mu?" diyerek randevu veriyor. Mustafa da "Tamam ben sizin uygun saatinize göre organize ediyorum. Tekrar sağ olun" yanıtını veriyor.

POLİSLER YARDIM EDİYORDU

İddianamede Şahin grubunun, sorunlarını çözmek için sık sık emniyet görevlilerinden yardım aldıkları da yer alıyordu. Fezlekede ilginç bir ayrıntı daha dikkat çekmişti:

Silahını kaybeden Beşiktaşlı futbolcu Okan Buruk, Bahçelievler İlçe Emniyeti'ne başvuruyor. Daha sonra Şahin grubunun silahlı kanadından Savaş Aksu'yu arayan ve Bahçelievler'de görevli polis memuru İlhan olduğunu söyleyen kişi, Buruk'un silahını kaybettiği için Cahit müdürle oturup konuştuklarını aktarıp, "Savaş, seni rahatsız edeceğim, şöyle bir kollarını uzat bakayım sağa sola" diyerek silahın bulunması için yardım istediği anlatılıyor.

ACAR, NEDEN HIŞMINA UĞRADI?

Erdal Acar'ın, 3 milyon dolarlık alacağını tahsil etmek için Cavit Çağlar'ın oğlu Mustafa Çağlar'ı vurdurmak amacıyla plan yaptığı da ortaya çıkmıştı. Acar'ın Onur Özbizerdik'e bu iş karşılığında Çağlar'dan alacağı 3 milyon doların yarısını vermeyi teklif ettiği ifade edilmişti. Çağlar'ın planı haber alması üzerine, Erdal Acar'ın da bu konudan Hasan Erdem'i sorumlu tutarak evini bastığı için Sedat Şahin grubunun hışmına uğradığı belirtilmişti.

Öldürülen Mafya Babası Şahin\'le İlgili Dikkat Çeken Detaylar
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öldürülen Mafya Babası Şahin'le İlgili Dikkat Çeken Detaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • sivridil: Hüner ölmek yada yasamak değil, hüner helalinden yiyip Allah rızası üzere yasamak 30 0 Yanıtla
  • ahmet: serserilerin adı mafya babası olmuş yarın bir gün abisinide indirirler milletin canına malına parasına göz koyarsan sonun budur bunlar çalışmadan alın teri dökmeden milyon dolarlarla konuşuyor ee nerden geliyor bu paralar mekanı cehennem ateşi bol olsun 18 2 Yanıtla
  • asgari ücretli: ulen kafamı bozmayın parmağımın ucu kadar parçayla alayınızın hayatını bitiririm. zaten zor geçiniyorum intihar ederken orta yerde bomba patlatırım. en kralınız bana göre et yığını 12 4 Yanıtla
  • şikeci fener: hoşgeldin 90lar merhaba gladyo teşekkürler tiran geri döndük karanlığa çünkü tıplı geçmişte olduğu gibi bugün de yolsuzlukları örtmenin en iyi yola mafya terör ve nobranlıkla toplumu sindirmektir 8 5 Yanıtla
  • Leipzig: Simdi dahada ünlü oldu acaba istanbulun neresi soruluyordu neyse nereye gümecekler Toprak alirmi acaba aslinda ölünün ardindan konusmak dogru degil ama bunlar yasarken öleceklerini sanmiyanlardan 10 1 Yanıtla
  • Hasan ER: su testisi su yolunda kırıldı. 9 1 Yanıtla
  • cotanak: Hızlı yasa gen öl cesetin yakışıklı olsun 4 5 Yanıtla
  • yeterrr: Su testisi su yolunda kırılır 8 1 Yanıtla
  • Isimsiz : Oh be memleket yol geçen hanı uykudan kalkan mafya olup çıkıyor bu ülke nasıl düzelecek normal insanların yaşam Hakk'ını kim sağlıyacak 9 0 Yanıtla
  • Leipzig: Simdi daha cok ünlü olmadimi Taimiyan da tanimis oldu Hayat bu iste 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement