Öldürdükleri İşadamı İçin 14 Gün Sonra Arayıp Tekrar Fidye İstemişler - Son Dakika
Güncel

Öldürdükleri İşadamı İçin 14 Gün Sonra Arayıp Tekrar Fidye İstemişler

Öldürdükleri İşadamı İçin 14 Gün Sonra Arayıp Tekrar Fidye İstemişler

İstanbul'da kaçırıldıktan sonra fidyeciler tarafından öldürülen İşadamı Mehmet Turgut'un cesedi üzerinde yapılan incelemede kesin ölüm sebebi henüz belirlenemedi.

17.07.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da kaçırıldıktan sonra fidyeciler tarafından öldürülen İşadamı Mehmet Turgut'un cesedi üzerinde yapılan incelemede kesin ölüm sebebi henüz belirlenemedi. Öte yandan işadamını kaçırdıkları gün öldürmelerine rağmen şüphelilerin 14 gün sonra ikinci kez arayarak "Polise haber verdiniz, fidyeyi yükselttik 6 milyon EURO istiyoruz." dedikleri ortaya çıktı.

ŞÜPHELİLERİN SORGULARI SÜRÜYOR

Zeytinburnu'nda 26 Haziran günü fidye amaçlı kaçırılarak öldürüldükten sonra toprağa gömülen işadamı ile ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. 7 İl de düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda fidye çetesinin lideri olduğu belirtilen Rizgin B., ve işadamını kaçırma olayında yer alan Emre E. ile Çayan H.'yle birlikte diğer ailenin özel şöförleri Fatih Ç. ve Serkan D.'nin sorguları devam ediyor.

ÖLÜM NEDENİ OTOPSİ RAPORU ORTAYA ÇIKARTACAK

Öte yandan öldürülen işadamı Mehmet Turgut'un cesedi üzerinde Adli Tıp kurumu tarafından ilk inceleme tamamlandı. Hazırlanan ilk rapora göre işadamının cesedi üzerinde bıçak yada kurşun yarası izine rastlanmadı. Ancak cesedin oldukça fazla bozulmuş olduğu belirtilen raporda kesin ölüm sebebinin cesetten alınan örneklerin analizlerinin tamamlanmasının ardından yapılacağı belirtildi.

İKİNCİ KEZ FİDYE İSTEMİŞLER

Öte yandan şüpheliler ifade verdikçe olayla ilgili bazı gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor. Şüphelilerin kaçırdıkları işadamını öldürüp gömmelerine rağmen "Belki almayı başarırız." diyerek 10 Temmuz tarihinde aileyi ikinci kez arayarak fidye istedikleri ortaya çıktı. Telefon dinlemesine yakalanmamak için Iğdır'a giden şüphelilerden Deniz B.'nin aileyi telefonla arayarak "Polise haber verdiniz. Ortalığı ayağa kaldırdınız. Size ceza kestik. Artık ödemeniz gereken para 6 milyon EURO oldu" dediği öğrenildi.

ÖZEL ŞOFÖRLER SUÇ ORTAKLARINA "KAÇIN" DİYE UYARMIŞ

Öte yandan olayla ilgili gözaltında tutulan Turgut ailesinin özel şoförleri Fatih Ç. ile Serkan D.'nin olayın ardından suç arkadaşlarını telefonla arayarak "Kaçırma olayından polisin haberi var. Çok ilgileniyorlar." diyerek uyardıkları ortaya çıktı. Bu uyarı üzerine çete elemanlarının İstanbul'u terk ederek memleketlerine gittikleri belirlendi. Gözaltındaki şoförler Fatih Ç. ve Serkan D.'nin kaçırma olayının ardından Turgut ailesinin üyelerini defalarca Emniyet Müdürlüğüne getirdikleri öğrenildi. Şüphelilerin, aile üyelerini emniyetle görüşmelerinin ardından sözde merak etmiş gibi yaparak soruşturmanın seyrini öğrendikleri daha sonra bu gelişmeleri suç ortaklarına bildirdikleri öğrenildi.

ÖLDÜRÜLEN İŞADAMI GÖZALTINDAKİ ŞOFÖRÜN DÜĞÜNÜNÜ YAPMIŞ

Bu arada gözaltındaki şoför Fatih Ç.'nin uzun yıllardır çalıştığı Turgut ailesinin içinde ölen Mehmet Turgut tarafından çok sevildiği belirtildi. Fatih Ç.'nin düğün masraflarının işdamanı Mehmet Turgut tarafından karşılandığı, ayrıca bir çok kez maddi yardımda bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan operasyon sırasında Van'da bulunan Cambazoğlu sokakta şebekenin ele başlarından eski bir milletvekilinin yeğeni Rizgin B.'nin evine yapılan baskında deneyimli dedektifleri bile şaşırtan bir olay meydana geldi. Binanın önüne özel harekat polisleri ile birlikte gelen polis ekipleri daha içeri girmeden sokak üzerindeki bazı binalardan torbalar içinde uyuşturucu haplar atılmaya başlandı. Polis bu haplara aldırış etmeden hedefteki Rizgin B.'nin evine girerek gözaltına aldı. Daha sonra olay yerine Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri çağrıldı. Sokağa atılan uyuşturucu haplar ekipler tarafından toplatıldı. Uyuşturucu hapları sokaktaki baskını Narkotik baskını sanan başka şüphelilerin attığı tespit edilerken, bu kişileri yakalamak için ayrı bir operasyon başlatıldı.

Yetkililer fidye çetesiyle  ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürdükleri İşadamı İçin 14 Gün Sonra Arayıp Tekrar Fidye İstemişler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement