Olcar: "Havaalanı İnşaatında Otlar Yükseliyor" - Son Dakika
Yerel

Olcar: "Havaalanı İnşaatında Otlar Yükseliyor"

Olcar: "Havaalanı İnşaatında Otlar Yükseliyor"

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, yaptıkları çalışmalarla kente gelen turist sayısını 540 binlere çıkarmalarına rağmen, havaalanı inşaatının durması ve Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde inşaata bile başlanmamasına tepki gösterdi.

16.04.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, yaptıkları çalışmalarla kente gelen turist sayısını 540 binlere çıkarmalarına rağmen, havaalanı inşaatının durması ve Tarsus- Kazanlı Turizm Bölgesi'nde inşaata bile başlanmamasına tepki gösterdi. Olcar, kent yöneticilerinden verdikleri sözleri yerine getirmelerini isteyerek, "Aksi takdirde turizmde hiçbir ilerleme kaydedemeyiz" dedi.

Turizm Platformu Başkanı Olcar, Mersin'de turizmi geliştirmek için yaptıkları çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. Mersin'in turizmle ilgili vizyonuna 2007'den itibaren başladığını ifade eden Olcar, bu süreç içerisinde turizm yönünde yükselmenin temel hedefleri olduğunu kaydetti. Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede yaşanan siyasi konjonktürlere rağmen, 2007'de 80 bin olan turist sayısını 2013 itibariyle 540 binlere çıkarttıklarını dile getiren Olcar, bu yıl da güzel bir turizm sezonu beklediklerini vurguladı. Kruvaziyer turizmine yönelik çalışmaları kapsamında bu yılın ilk gemisinin 3 Nisan 2014 tarihinde Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı'na geldiğini bildiren Olcar, yıl içinde 7-8 kruvaziyer gemisinin daha Mersin'e geleceğini söyledi. Ayrıca 2012 yılında başladıkları kara turizmi çerçevesinde yaptıkları çalışmalarda da somut sonuçlar almaya başladıkları bilgisini veren Olcar, büyük bir tur firmasının Mersin'e 9 tur düzenleyeceğini ifade ederek, "Her bir turun 9'ar kere bölgemize geliyor olması, yaptığı 2 gecelemelerle aşağı yukarı 3 bin 600 gecelemeden bahsediyoruz. Bu turda bir turistin ortalama harcadığı parayı 200 Euro'dan hesapladığınız zaman biz burada 700-800 bin Euro'luk bir bedel görüyoruz, sadece bir turda. Bu bizim esnafımızın cebine girecek olan para. Turlar 28 Nisan 2014 itibariyle başlıyor ve 21 Eylül'e kadar bu program sürecek" diye konuştu.

Olcar, havayolunda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın gücünü de kullanarak özel bir havayolu şirketini ikna ettiklerini, şirketin yaklaşık 1 yıldır Adana'dan Diyarbakır, Elazığ, Bursa, Bodrum, Dalaman, Gazipaşa ve Lübnan'a uçuşlar gerçekleştirdiğini anlatarak, "Ancak, havaalanı, karayollarımız ve turizm yatırımlarında bize vaat edilenler, yapılacağı söylenenler kesinleşirse çok daha iyi sonuçlar alacağız. Sonuçta platform olarak başlattığımız özel sektörden kamuya kadar herkesin üyesi olduğu bu proje amacına ulaşmıştır. Biz mevcut imkanlarımızı kullanarak en üst seviyelere getirebilecek olan çalışmaların detaylarını aştık. Tataristan gibi bir destinasyona da burnumuzu çevirdik" ifadelerini kullandı.

"HAVAALANI İNŞAATINDA OTLAR YÜKSELİYOR"

Havaalanının turizm için olmazsa olmaz bir ulaşım olduğunun altını çizen Olcar, ancak Mersin'de yapımına başlanan Çukurova Bölgesel Havaalanı'nda inşaatın durduğunu söyledi. Bu duruma tepki gösteren ve sert dille eleştiren Olcar, "Havaalanının tamamlanmaması ve şu andaki gibi içinde artık otların yükseldiği bir noktaya geçmesi bizi demoralize ediyor. Şu anda inşaat durmuş durumda ve çalışmalar maalesef istenilen düzeyde gitmiyor. Bugün inşaat olduğunu söyleyen insanlar herhalde hiç havalimanı inşaatı görmemişlerdir. Zaten bir AVM inşaatı ya da bir bina inşaatı şeklinde gidiyordu ki, şu anda o da durdu. Biz, bu ihalenin olduğu gün ihaleye 16 firmanın gelip de 15 firmanın katılmayıp bir firmanın katılmasının sonuçlarının sorgulanması gerekir derken, sebebi buydu. Çünkü gördük ki, eğer o noktada 15 firmanın ihaleye neden girmediği araştırılsaydı belki bu firmalarla alakalı olan şeylerde ön tedbirler alınırdı ve bizim 2014'te hizmete girmesini beklediğimiz havaalanı hala ucu belirsiz bir noktada olmazdı. Dolayısıyla bu noktada büyük eksikliğimiz var. Havaalanı olmak zorunda" şeklinde konuştu.

"TARSUS-KAZANLI'DA DAHA İNŞAAT BİLE BAŞLAMADI"

Mersin'deki en büyük eksikliğin, devletin ya da şehrin yöneticilerinin söz verdiklerini yerine getirmemeleri olduğuna işaret eden Olcar, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi'nde de aynı durumun söz konusu olduğuna dikkat çekti. "Orada daha inşaat bile başlamadı" diyerek tepkisini dile getiren Olcar, şöyle devam etti: "Şu ana kadar ya mevcut tahsisleri almış olan insanların derhal bu tahsisleri iptal edilecek ya da diyecek ki, 'kardeşim sen aldın, şu kadar süreye kadar buna başlatacaksın'. Yurt dışında Mersin'i artık herkes biliyor ama inşaatına bile başlanamayan tatil köyünü anlatamıyoruz onlara. Tatil köylerimiz, toplam 8 tane yeni turizm alanımız var diyoruz ama tahsisleri 2007 yılında verilmesine rağmen hala inşaatın başlamamış olması insanlarda soru işaretleri yaratıyor. Sezonu uzatmak için kış turizmine girmemiz lazım. Kış turizmini de Karboğazı'nda yapacağız. Orada proje var mı, var. İyi de yatırımcı daha birinci yatırımdaki şeyi geçmeden ikincisine zaten bakmıyor. Onun için şu anda mevcut olan yatırımcılarla kilitlenmiş olan sorunun da derhal açılması lazım. ya bunlar yapacak ya tahsisler iptal edilecek. Yeni yatırımcılar gelsin ve biz hemen sezonu 3 aydan 12 aya olmak üzere bölgeye yayalım."

Turizmciler olarak karayollarıyla ilgili yapılan çalışmaları da yeterli bulmadıklarını söyleyen Olcar, bu çalışmalarda bir takım stratejik hatalar yapıldığını öne sürdü. Karayollarının kıyılara çok yakın yapılmış olması ya da mevcut yolların rehabilite edilmesinin hata olduğunu dile getiren Olcar, yolların 6-7 kilometre kuzeye yapılması, kıyıda da yeni turizm alanlarının ortaya çıkarılması gerektiğini savundu.

"MERSİN, DOĞU AKDENİZ'DEKİ TURİZM STRATEJİLERİNİ YÖNLENDİRİYOR"

"Mersin, sadece Mersin ilini değil Doğu Akdeniz'deki turizm stratejilerini yönlendiriyor" diyen Olcar, bunu sadece kendilerinin değil, Adana, Hatay gibi komşu illerin de dile getirdiğini vurguladı. Bölgesel havacılığı Mersin'in başlattığını, kruvaziyer turizmini Mersin'in başardığını belirten Olcar, sözlerini şöyle tamamladı: "Ancak, havaalanının yapılması da son derece önemli. Bizim bütün kentin lojistiğinden tarımına kadar, daha doğrusu Mersin'in 2007'de öne koymuş olduğu 3 sektör hedefinin tamamı ve bunların tetiklemiş olduğu diğer tüm sektörler için o kadar önemli ve zarurettir. Aksi takdirde biz hedeflediğimiz yollara gidemeyiz, hiçbir ilerleme kaydedemeyiz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Olcar: 'Havaalanı İnşaatında Otlar Yükseliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement