Okumak Her Zaman Kazandırır - Son Dakika
Güncel

Okumak Her Zaman Kazandırır

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri'nin düzenlediği 11. Geleneksel Okuma Yarışması Ödül Töreni Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde coşkulu bir organizasyonla gerçekleştirildi.

11.05.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5.911 kişinin katıldığı 40 günlük sürede 27.324 kitabın okunduğu yarışmanın ödül töreni yoğun bir katılıma sahne oldu.

Ödül Törenine, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili ve Dil ve Edebiyat Derneği Kurucu Başkanı Ekrem Erdem, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcıları Zafer Alsaç, Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Ferruz Kutsal ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veli Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Halil Uçar, Askerlik Şube Başkanı Yarbay Ali Koluaçık, Bilgi Evi Koordinatörü Necmettin İşık, Beştelsiz Mahalle Muhtarı Adem Yavuz, Okuml Müdürleri, öğretmenler ve kıymetli yazarlarımız Salih Zengin, Vehbi Vakkasoğlu, Mustafa Orakçı, İsmail Bilgin ile birlikte Bahaeddin Özkişi'nin hanımı Fatma Özden Özkişi katıldı.

11. Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasıyla ilgili video sunumunun ardından Bilgi Evleri üyelerinin hazırladığı programda, 15 kişilik gitar grubu ve halk oyunları grubu salonu coştururken, "Yarbay Hasan Beyin Şehadeti" adlı tiyatro gösterisi sırasında davetliler gözyaşlarına hâkim olamadı. Bu muhteşem gösterilerin ardından heyecanla beklenen kitap okuma yarışmasında derece elde eden katılımcıların açıklanmasına geçildi.

Her gruptan ilk on dereceye girenlerin sahneye davet edildiği yarışmanın birincileri 2.000 TL'lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini, ikincileri 1.500 TL'lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini, üçüncüler 1.000 TL'lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'dan aldı. Yarışmanın dördüncüleri 750 TL, beşincileri 500 TL, altıncıdan onuncu dereceye kadar olanlara ise 400 TL para ödülü takdim edildi. Toplamda mükerrer dereceler dâhil 50 kişinin sıralamaya girdiği yarışmada 37.400 TL para ödülü dağıtıldı.

Ayrıca ilk üç dereceye giren yarışmacılar ailelerinden iki kişiyle beraber tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacak "Kapadokya Kültür Gezisi"ne katılmaya da hak kazandı.

Kazananlara ödülleri takdim edilirken konuklar şu konuşmaları gerçekleştirdi:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem:

Öncelikle bu güzel mekânları oluşturan, bu güzel tablonun oluşmasına vesile olan, gayret eden çok değerli Belediye Başkanı Murat Aydın Bey'e, ekibine, buralara üye olarak, buradaki faaliyetlere katılarak, buraları şenlendiren herkese şükranlarımı sunuyorum, sizleri tebrik ediyorum. Bugün tabi aynı zamanda anneler günü, annelerimizin yaşı ne olursa olsun hepsinin ellerinden öpüyorum. Annelerimize ne kadar teşekkür etsek, ne kadar değer versek emin olun haklarını ödememiz mümkün değildir. Zaman zaman bu etkinliklere katılma fırsatı yakalıyorum. Zeytinburnu'na her geldiğimizde buradaki değişmeyi, gelişmeyi çok yakinen görüyorum. Aynı şekilde Bilgi Evlerindeki bu gelişmelerin bu güzelliğin hatta her yıl daha büyük mesafeler kat ettiğini de gördüğümü ifade etmek istiyorum. Daha öncede törenlere katıldım ama gördüğüm o ki her gün gelişiyor her gün güzelleşiyor. Yabancı kökenli kelimelerden bunaldığımız şu zamanda ismi de muhteşem olan Bilgi Evleri ile sizleri ne kadar iyi yetiştirirsek, sizleri ne kadar donanımlı hale getirirsek Türkiye'nin geleceği o oranda parlak olacaktır. Bu nedenle biz imkânlarımızı ağırlık olarak eğitime ve gençliğe ayırıyoruz. Yeter ki okuyalım, tek başına diploma işe yaramaz. Diplomalı cahillerden olmamak lazım. Mutlaka okumamız gerekiyor. Okumak çok önemli. Bu nedenle kitap okuma yarışmasında emeği geçen herkesi ve katılım gösteren sizleri tekrar tebrik ediyorum.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın:

Öncelikle tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Evde birinci derecede rol model olan annelerimiz geleceğimizi inşa etmede çocuklarımıza yol gösteriyor. Bu vesileyle yarışmamıza katılan, destek veren annelerimiz başta olmak üzere tüm hemşerilerime en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okumak Her Zaman Kazandırır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement