Okulumuzun İsmini Geri İstiyoruz" Haberine Açıklama - Son Dakika
Yerel

Okulumuzun İsmini Geri İstiyoruz" Haberine Açıklama

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bir süre önce bir araya gelen Ticaret Lisesi mezunlarının, okullarına eski isminin verilmesi yönündeki talepleri üzerine bir açıklama yaptı.

24.07.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bir süre önce bir araya gelen Ticaret Lisesi mezunlarının, okullarına eski isminin verilmesi yönündeki talepleri üzerine bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada; mesleki ve teknik eğitim hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile Çıraklık, Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Dairesi Başkanlığı birimleri Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü adı altında yapılandırıldığı hatırlatıldı. Yapılan değişikliklerle ilgili açıklamanın devamında, "Daha önce farklı birimlere bağlı iken Bakanlık tarafından Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren 22 okul türünün, öğrenim süreleri ile mezunlarının hak ve yetkilerinde herhangi bir değişiklik yapılmaksızın "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" ile "Çok Programlı Anadolu Lisesi" adı altında yeniden yapılandırılması 2014/8 sayılı Genelge ile uygun görülmüştür. Ticaret Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi gibi isimler değiştirilmiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla yeniden yapılandırılmıştır. Bakanlığımız tarafından yapılan bu değişikler sonucunda okul isimlerinin birbirlerine benzemesinden dolayı çeşitli karışıklıklar meydana gelmiştir. Bu karışıklıklar birçok veli, öğrenci, öğretmen ve yöneticimizin mağdur olmasına sebebiyet vermiştir. Öğrenci, öğretmen ve okullarımızdan gelen şikayetler üzerine karışıklıkları önlemek amacıyla Odunpazarı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi adına Ahi Evran eklenerek Ahi Evran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi adı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğine göre 29 Mayıs 2015 tarihinde İl Milli Eğitim Komisyonu tarafından karar alınarak Bakanlığımıza sunulmuş, Bakanlığımızca da uygun görmüştür. İlimiz yerel basınında yer alan "Okulumuzun ismini geri istiyoruz" başlıklı haberlerde bahsi geçtiği gibi "Ticaret Lisesi" isminin yeniden okulumuza verilmesi uslulen de mümkün değildir" diye belirtildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okulumuzun İsmini Geri İstiyoruz' Haberine Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement