5 Ocak Salı Günü Okulların Tatil Olduğu İl ve İlçeler - Son Dakika
Güncel

5 Ocak Salı Günü Okulların Tatil Olduğu İl ve İlçeler

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte yarın tatil olan tüm il ve ilçeler...

04.01.2016 23:57  Güncelleme: 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle bazı illerde yarın (5 Ocak Salı) eğitime ara verildi.

5 OCAK SALI GÜNÜ HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL OLACAK

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliğinden, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve iki ilçede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ulaşımın güçlükle sağlandığı merkez ilçe ve merkeze bağlı beldelerin yanı sıra köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde okulların yarın tatil edildiği belirtildi.

HATAY

Hatay'da kar yağışı sebebiyle 8 ilçede okullar tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Hatay genelinde başlayan yoğun kar yağışı ile Salı günü Antakya, Defne, Altınözü, Yayladağı, Samandağ, Belen, Arsuz, Hassa, Kırıkhan ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle; "5 Ocak 2016 Salı günü Antakya, Defne, Altınözü, Yayladağı, Hassa, Belen, Kırıkhan ilçelerimizde hava koşulları nedeniyle okullarımız Valilik makamı kararıyla tatil edilmiştir. Arsuz ilçemizin Kurtbağ ve Kozaklı mahallelerinde, Samandağ ilçemizde ise Kaymakamlığın uygun gördüğü Eriklikuyu, Batıayaz, Büyükoba, Yeniköy, Seldiren, Ceylandere, Çubukçu'da taşımalı eğitim gören öğrenciler tatil edilmiştir."

KASTAMONU

Kastamonu'da kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle kent merkezi ve 5 ilçede bir gün, 6 ilçede ise 2 gün eğitime ara verildi.

Kastamonu kent merkezi ile Abana, Ağlı, Cide, İnebolu ve Tosya ilçelerinde bugün Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ve Doğanyurt ilçelerinde ise bugün ve yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okulların yarın için tatil edildiği bildirildi.

GİRESUN

Giresun'da, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde bir gün, Şebinkarahisar ilçesinde ise iki gün eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili aşırı kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

TUNCELİ

Tunceli'de devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve Çemişgezek ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Tunceli'de sabah saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle il merkezi ve Çemişgezek ilçesinde ilk, ortaokul, lise, hayat boyu öğrenme ve özel eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi. Tunceli'nin Hozat, Ovacık, Nazımiye ve Pertek ilçesinde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için de Salı günü tatil ilan edilirken, kent merkezinde engelli ve hamileler de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

YOZGAT

Yozgat merkez ve bazı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 5 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildi.

Yozgat'ta gün boyu etkili olan kar yağışı sebebiyle Yozgat merkez ilçe, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Saraykent, Sorgun, Yenifakılı ilçeleri ve bağlı köylerinde 5 Ocak Salı günü için bir gün süreyle okullar tatil edildi.

AĞRI

Ağrı Valiliği, ilde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Patnos ve Eleşkirt ilçeleri hariç, il merkezi ve diğer ilçelerde bütün okulların 5 Ocak 2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edildiğini açıkladı.

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Patnos ve Eleşkirt ilçelerimiz hariç, il merkezi ve diğer ilçelerimizde bütün okullar 05 Ocak 2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın bazı ilçelerinde, kar nedeniyle eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, kar yağışının devam edeceği gerekçesiyle Diyarbakır merkez 4 ilçede yarın okulların bir gün süre ile tatil edildiğini açıkladı. Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde kar yağışının devam edeceği ve yoğunlaşarak artacağı belirtildiğinden, ulaşım esnasında herhangi bir problem yaşanmaması ve buzlanma riski nedeniyle 05.01.2016 tarihinde, ilimiz Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları dahilinde bulunan (resmi-özel) tüm eğitim ve öğretim kurumlarında eğitim öğretime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir"denildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Viranşehir Kaymakamlığı da geç saatlerde yaptığı açıklamada eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Açıklamada, diğer ilçelerde de meteorolojik verilere göre kaymakamlıklar tarafından karar alınacağı kaydedildi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de kararı sosyal paylaşım sitesi üzerinden takipçilerine duyurdu. Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitede yarın eğitime ara verildiğini duyurdu.

MALATYA

Malatya'da başlayan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. Personel 1 gün idari izinli.

Malatya valisi Süleyman Kamçı'nın twitter hesabından yaptığı duyuruya göre 5 Ocak 2015 Salı günü Malatya genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Yine vali Süleyman Kamçı'nın Twitter hesabından yaptığı duyuruya göre il genelinde tüm hamile ve engelli personel 5 Ocak Salı günü bir gün idari izinli.

SİVAS

Sivas'ın Divriği, Gemerek, Yıldızeli, Altınyayla ve Şarkışla ilçelerinde 1, Hafik ve Zara ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince Divriği, Şarkışla, Altınyayla ve Gemerek ilçelerinde yarın, Hafik ve Zara ilçesinde ise yarın ve çarşamba günü okullar tatil edildi. Aynı günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler ile engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

KIRŞEHİR

Kırşehir'de etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla kent merkezi, Kaman ve Akpınar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, meteoroloji yetkililerinden aldıkları bilgilere göre kar yağışının devam edeceğinin anlaşıldığını, bu nedenle Kırşehir merkez, Kaman ve Akpınar ilçelerinde eğitime ara verildiğini aktardı.

ŞIRNAK

Şırnak Valiliği, etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 05.01.2016 tarihinde (Salı günü) eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de Salı günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

ADIYAMAN

Adıyaman Valiliği, Adıyaman merkez ve tüm ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Adıyaman Valiliği, İl Hıfzısıhha Kurulunun, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları bir gün (Salı) tatil ettiğini açıkladı.

KAHRAMANMARAŞ

Tüm yurdunu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarının daha fazla sıkıntıya meydan vermemesi adına kent merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Türkoğlu, ilçelerindeki eğitim kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.

Akkurt, 1 günlük tatil süresinin de uzatılmasının yarınki hava şartlarına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Nurhak, Afşin, Göksun, Elbistan, Ekinözü, Pazarcık ve Andırın ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle alınan kararla eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

ELAZIĞ

Elazığ kent merkezi ve tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kar yağışı nedeniyle bilgilendirme yaparken, okulların da yarın için tatil edildiğini açıkladı.

KARAMAN (SARIVELİLER)

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime 5 Ocak Salı ara verildi.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur okulların tatil edildiğini duyurduğu açıklamasında, kar yağışının ilçede hayatı olumsuz etkilediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"İlçemizde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı halen devam ediyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, yükseklerde bu rakam 40 santimetreye ulaştı. Bu yüzden Kaymakamlık kararı ile ilçemiz ve köylerinde tüm okullar yarın tatil edildi. Belediye olarak öğrencilerimizin mağdur olmaması için anons yaptırdık. Köy muhtarlarına haber verdik. İlçe genelinde sıkıntı olmaması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."

HAKKARİ

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personellerin de idare izinli sayılacakları kaydedildi.

Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçesinde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (Salı) tatil edildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarına bağlı olarak aşı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Vali Yavuz, ayrıca öğrencilerle birlikte kamuda görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

KİLİS

Kilis Valiliği tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Valiliğin İnternet sitesinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde; Alınan meteorolojik tahmin verilerine göre, ilimizde görülen kar yağışı ve buzlanma sebebiyle; öğrencilerimizin soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmelerini ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde yaşanabilecek muhtemel aksamaları önlemek amacıyla, ilk ve orta dereceli okullar, 05/01/2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir.

Diğer taraftan, olumsuz hava şartları sebebiyle, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de, aynı gün 1 gün süre ile idari izinli sayılmaları uygun bulunmuştur.

TOKAT

Tokat, Samsun ve Çankırı'da kar nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tokat'ın ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, Sulusaray ilçesinin tamamında, Erbaa ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar ile Yeşilyurt ilçesindeki Bahçebaşı, Yeniköy, Gündoğan İlkokulları ve taşımalı eğitim merkezi Şehit Şemsettinbey İlkokulunda yarın eğitime ara verildiği kaydedildi.

SAMSUN

Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Samsun'un Alaçam, Yakakent ilçelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği, Tekkeköy ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrencilerin 5 Ocak 2015 tarihinde idari izinli sayılacağı bildirildi.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde de yarın için eğitime ara verildi. İlçede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildiği öğrenildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Nevşehir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelinde Nevşehir merkez başta olmak üzere merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde yarın eğitime bir gün ara verildi. Avanos, Ürgüp, Gülşehir, Derinkuyu, Kozaklı, Hacıbektaş ve Acıgöl ilçelerinde yarın eğitime 1 gün ara verildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te, etkili olan olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında Salı günü okullar 1 gün tatil edildi.
Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda okulların olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün tatil edildiği duyurularak, kamu görevlisi malul, engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

BATMAN

Batman'da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde yarın okulların tatil edildiği açıklandı. Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, " Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, ilimizde 05.01.2016 tarihinde beklenen yoğun kar yağışı ve yaşanabilecek don olayları sebebiyle herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyetle karşılaşılmaması için ilk ve orta dereceli resmi ve özel eğitim kurumlarında; merkez ve ilçelerimizde 05.01.2016 tarihinde (1) gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerimiz de 05.01.2016 tarihinde idari izinli sayılacaktır" denildi.

MARDİN (MİDYAT)

Mardin'in bugün okulların tatil edildiği Midyat İlçesi'nde yarın da eğitime ara verildi. Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, yaptığı açıklamada, "Kötü hava şartları nedeniyle ilçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun 04.01.2016 tarih ve 29 sayılı kararı ile Midyat'ın tüm köy ve merkez okulları 05-01-2016 salı günü tatil edilmesine karar verilmiştir" dedi.

TRABZON

Trabzon'da kar nedeniyle 7 ilçede eğitime bir gün ara verildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene ilçelerindeki tüm okulların 5 Ocak Salı günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, Arsin'de Oğuz İlkokulu, Şehit Haydar Arslan İlkokulu, Atayurt Alparslan Ortaokulu, Maçka'da Çatak, Başar ve Akarsu ilkokulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullar, Yomra'da Çamlıyurt, Maden, Oymalıtepe ve Kaşüstü ilkokulları ile Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Okulu ve Özdil mahallesindeki okullarda eğitim öğretime yarın ara verildiği kaydedildi.

ARTVİN (2 İLÇE)

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan duyuruda ise ilde etkili olan kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle yarın Yusufeli ve Şavşat ilçelerindeki tüm okullarda eğitime ara verileceği kaydedildi.

VAN'DA ÇATAK, BİTLİS'TE 2 İLÇE

Bitlis'in Hizan ve Güroymak ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Alınan bilgiye göre, yoğun kar nedeniyle kapanan yollar ve karayollarındaki buzlanma nedeniyle olumsuzluk yaşanmaması için Bitlis'in Hizan ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Van'ın Çatak ilçesinde de aynı gerekçeyle okulların iki gün tatil edildiği bildirildi.

TUNCELİ

Tunceli'de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime yarın ara verildi. Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, il merkezinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitimin göremeyecekleri belirtildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezindeki okullarda yarın eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışının yarın yoğunlaşmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada, ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması ve buzlanma riski nedeniyle merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları içindeki eğitim kurumlarında yarın eğitim ve öğretime ara verileceği duyuruldu. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kuvvetli kar yağışının Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak'ta yarın gece saatlerine kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini ifade edilmişti.

ORDU (AKKUŞ)

Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde devam eden kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkilerken, ekipler yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçedeki okulların yarın için tatil edildiği açıklandı.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Ordu'nun Akkuş ilçesinde de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Akkuş Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmamaları aralıksız devam ederken yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yarın tatil edildi. Olumsuz hava şartlarıyla mücadelelerinin devam ettiğini söyleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Karın yağmaya başladığı günden itibaren tüm ekiplerimizle sahadayız. İlçemizde kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Bugün yağışıyla birlikte tipide etkili oldu. Açtığımız yollar yeniden kapansa da şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece-gündüz demeden çaba gösteriyoruz. Karla mücadele de Büyükşehir Belediyemizin ve ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

5 Ocak Salı Günü Okulların Tatil Olduğu İl ve İlçeler

Son Dakika Güncel 5 Ocak Salı Günü Okulların Tatil Olduğu İl ve İlçeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Milli duygular: Ağrı Patnosta 1 metre kar var tatil yok. İsyaaaaan 9 0 Yanıtla
  • poturgeli tevfik: malatyanin geneline tatil olunca puturgeye de tatil olur mu? 3 3 Yanıtla mardin: Malatya lilara laf yok adam yazmış pütürge diye :-D 1 0
  • Cotanak: Sıkintı yok, koylerden tulum alan parti olarak yollari simdilik acamasakta dua ediyoruz insallah yagmur yagacak ve karlar.eriyecek, bosuna is makinesi almiyoruz mazot yakmiyoruz, eletrikler ise koylere yaz aylarina dogru verilecek, 1 0 Yanıtla
  • zeynep: ağrı patnos neden tatil değil 0 0 Yanıtla
  • Mehmet: Keşke kayseri de de tatil olsaydı kardan zor yürüyom 0 0 Yanıtla
  • Bolu'da su kanalına düşen otomobilde 3 kişi yaralandı
    16:50 Bolu'da su kanalına düşen otomobilde 3 kişi yaralandı

    Bolu'nun Mengen ilçesinde meydana gelen kazada, su kanalına düşen otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı.

  • Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü
    16:49 Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü

    Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Aşağı Kuldan köyü mezarlık mevkisinde bir arazide çıkan anız yangını, Yeniçağa Belediyesi itfaiyesi ile Yeniçağa Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

  • Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi
    16:49 Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Atatürk Resimleri Sergisi'nde, Atatürk'ün hayatına dair 68 fotoğraf yer alıyor. Sergi, Atatürk Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde 23 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı
    16:48 Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı

    Araç İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, bir kişinin yaralanması ve gasbedilmesi olayıyla ilgili çalışma başlattı. Yakalanan şüpheli Y.G, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe 'kasten yaralama ve gasp' suçundan tutuklandı.

  • Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti
    16:46 Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

    Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin ziyaretinde demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin önemine dikkat çekti.

  • Antalya'da Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ile 35 Genç Girişimci Yetiştirildi
    16:45 Antalya'da Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ile 35 Genç Girişimci Yetiştirildi

    Antalya'da Teknokent ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı projesi kapsamında bir yıl süren eğitimle 35 genç girişimci yetiştirildi. Programda genç girişimcilerin çalışmalarının sunumu yapıldı. Etkinliğe, üniversite rektörü, teknokent genel müdürü, kalkınma ajansı genel sekreteri, KOSGEB il müdürü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yapılan program sayesinde girişimciler güncel bilgiye, nitelikli eğitim ve mentorluk hizmetlerine erişim sağladı ve iş ağlarına katılım sağladı. Yapay zeka ve oyun teknolojileri alanında farkındalık oluşturma ve bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra hızlandırma programı kapsamında uzman eğitmenler ve mentorlerle çalışmalar gerçekleştirildi.

  • Samsun'da Anadolu Mozaiği Temalı Defile
    16:44 Samsun'da Anadolu Mozaiği Temalı Defile

    Turizm Haftası kapsamında Samsun'da düzenlenen defilede, Anadolu'nun yöresel giysilerinden oluşan 46 kostüm sergilendi. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, defilenin amacının Turizm Haftası'nı kutlamak ve eski değerleri hatırlatmak olduğunu belirtti. Defilede Türkiye'nin yanı sıra Osmanlı coğrafyasından da kostümler yer aldı.

  • İzmir'de kavga sonucu bıçaklanan genç hayatını kaybetti
    16:44 İzmir'de kavga sonucu bıçaklanan genç hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde yaşanan bir kavgada arkadaşı tarafından bıçaklanan 17 yaşındaki genç, hastanede hayatını kaybetti. Cinayet anı güvenlik kamerasına yansırken, anne uyuşturucunun olayın sebebi olduğunu belirterek suçluların en ağır cezayı almasını istedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İl Başkanı Han Belediye Başkanı Belceli'yi ziyaret etti
    16:43 AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İl Başkanı Han Belediye Başkanı Belceli'yi ziyaret etti

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez ve Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Han ilçe Belediye Başkanı Bekir Belceli'ye 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Dönmez, Han'ın potansiyelini ve yaşam kalitesini artıracaklarını belirtirken, Belceli de ziyaretten memnuniyetini ifade etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'de 16 milyon emekli var, birileri ıstakoz yiyor
    16:43 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'de 16 milyon emekli var, birileri ıstakoz yiyor

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de yaptığı açıklamada, Türkiye'de 16 milyon emeklinin büyük bir kısmının 230 euro ile geçindiğini belirterek, birilerinin ise ıstakoz yiyip paylaştığını söyledi. Özel, Erdemliler Hareketi'nin grup toplantısında öz eleştiri yapmak yerine 'seçimleri biz kazandık' dediğini ve bu tutumun ders almadığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin parti içi demokrasiyi ve grup içi demokrasiyi işleteceğini vurguladı.


Advertisement