Okul Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli? - Son Dakika
Eğitim

Okul Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Okul Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Yaz tatilinin bitimi için geri sayım başladı.

24.07.2015 13:57  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklarını yeni eğitim yılına hazırlamak isteyen veliler için ise ders zili çalmak üzere. Bugün seçilen okulun, çocuğumuzun geleceğinin tamamını etkileyeceğini unutmamak gerekiyor. Peki bu süreçte nelere dikkat etmek gerekir?

Ev ortamından çıkıp, kurallarla dolu okul hayatına adım atmaya hazırlanmak, her çocuk için büyük bir problem gibi gözükmektedir. Farklı elbiseler, yeni yüzler, ilginç konular, okul araç gereçleri, türlü oyunlar, çocuklar için yeni bir dünyaya demektir.

Anne-babalara düşen en büyük görev de bu bağlamda okul seçimidir. Alacağı eğitim, sosyal yapı, okula uyum sağlayabilmesi gibi faktörler göz önünde tutularak yapılan seçim, en doğru seçim olacaktır. Peki, doğru okulu seçerken nelere dikkat edilmelidir?

· Çocuğunuzun kendini rahat hissedebileceği, yaşam tarzına uygun, kendini geliştirmesine olanaklı bir okul olup olmadığı araştırılmalıdır.

· Seçeceğiniz okulun aklınızdaki eğitim anlayışına uygunluğu ölçülmelidir.

· Öğretmen seçimi de çok önemlidir. Bölümüne uygun, deneyimli öğretmenler olması okul seçimi yaparken en çok dikkat edilmesi gereken özelliklerden biridir.

· Yabancı dil ise o dile hâkim öğretmenler tarafından verilmeli ve dilin kültürü de öğrenciye aktarılabilmelidir.

· Sadece akademik eğitim, hiçbir zaman yeterli değildir. Çocukların içindeki yeteneği keşfetmesi bu yetenekler doğrultusunda yönlendirilmesi gerekir.

· Veli ile okul arasında her zaman kopmaz bir ilişki olmalıdır. Anne-babaların çocuk gelişimi hakkında uzman bir rehberlik desteği almaları her zaman çok faydalı olacaktır.

İşte bu zor süreçte size yardımcı olacak Petek Koleji, kararınızı verirken size destek olmak istiyor. Kadrosu, eğitime ve sosyal aktivitelere verdiği önemle farkını ortaya koyuyor.

6 Basamaklı Eğitim Modeli, 15 kat daha büyük yaşam alanı, çocuklarla hayvanların buluştuğu Petek Çiftliği, Avrupa Standartları'nda ki tek katlı okul binası ve daha birçok özelliği ile ailenizin hayallerine uygun bir okulu beğenilerinize sunuyor.

Yeni Türkiye'nin gelecek nesline, çağdaş ve onlara yakışır bir eğitim sunmaya hazırlanan Petek Koleji, Akdeniz Girişim Holding bünyesinde açılıyor. Yılların verdiği bilgi, tecrübe, cesaret ve yenilikçi bakış açısıyla nice başarılara imza atan Akdeniz Girişim Holding; en iyi olmanın iyi bir eğitimden geçtiğini biliyor. Petek Koleji ile Avrupa standartlarında bir eğitim - öğretim hayatını Türkiye de uygulamaya koyuyor.

İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olan Başakşehir'de açılacak olan okulumuz ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için www.petekkoleji.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Okul Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı
    12:54 SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı

    Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atanmıştır. Türkhan, SAÜ Vakfı Özel Okulları'nın başarılarına katkıda bulunma imkanı elde etmekten mutluluk duyduğunu belirtmiştir. SAÜ Vakfı Özel Okulları ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyan Türkhan, eğitim alanında yeni başarılar elde etmek için çalışacaklarını ifade etmiştir. Türkhan, SAÜ Vakfı'na teşekkür ederek bu önemli eğitim kurumunda görev yapmanın heyecanını yaşadığını belirtmiştir.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek
    12:53 Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek

    Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında 40 ilde 10 bin 665 öğrencinin katılımıyla "Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı" düzenleyecek. Sınav, öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki öğretim süreçleri boyunca kazandıkları okuma, dinleme, konuşma, yazma dil becerilerinin ölçülmesi için gerçekleştirilecek.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti
    11:55 ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sıfır Atık Politikası çerçevesinde en iyi performans gösteren akademik ve idari birimlere teşekkür belgesi verdi. Üniversite, Mart 2024 dönemi için altı farklı kategoride performans ölçümü yaparak sıfır atık ve sürdürülebilir çevre politikasına uygun adımlar atan birimleri ödüllendirdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, törende birim yöneticilerine teşekkür belgesi takdim etti.

  • Ataşehir Belediyesi 23 Nisan'da Çocuklara Özel Etkinlikler Düzenliyor
    11:37 Ataşehir Belediyesi 23 Nisan'da Çocuklara Özel Etkinlikler Düzenliyor

    Ataşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak çocuklar için birbirinden eğlenceli etkinlikler hazırladı. Atapark'ta düzenlenecek bayram kutlamasında sokak oyunları, gösteriler, yarışmalar ve birçok etkinlik yer alacak.

  • Ataşehir Belediyesi 23 Nisan'da Çocuk Bayramı Etkinlikleri Düzenliyor
    11:28 Ataşehir Belediyesi 23 Nisan'da Çocuk Bayramı Etkinlikleri Düzenliyor

    Ataşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel birbirinden eğlenceli etkinlikler hazırladı. Atapark'ta düzenlenecek bayram kutlamasında çocuklar sokak oyunları oynayacak, gösterilere ve yarışmalara katılacak. Ücretsiz etkinlikler arasında MC, balon, jonglör, sihirbaz, kostümlü animasyon şovları, sanal gerçeklik alanı, oyun alanı ve şişme oyun parkurları, yüz boyama, karikatürist, vantrolog, kukla tiyatrosu, ahşap oyun atölyeleri ve dublaj atölyesi yer alacak.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen yarışmada, Hakkari'nin zenginliklerini sergileyen okul, İstanbul'da Türkiye finalinde yarışacak.

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.


Advertisement