Kozlu'da Okul Müdürlerinin Görevden Alınmasına Siyah Çelenkli Tepki - Son Dakika
Güncel

Kozlu'da Okul Müdürlerinin Görevden Alınmasına Siyah Çelenkli Tepki

Kozlu\'da Okul Müdürlerinin Görevden Alınmasına Siyah Çelenkli Tepki

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Türk Eğitim-Sen Şubesi üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk koyarak okullardaki müdür atamalarını protesto etti.

26.08.2014 14:15  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde Türk Eğitim-Sen Şubesi üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk koyarak okullardaki müdür atamalarını protesto etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 15 kişi, 'Türk Eğitim- Sen Zonguldak Şubesi' yazılı siyah çelengi binanın önüne bıraktı. Şube Başkanı Şahin Ören, dershaneleri kapatan yasa kapsamında 4 yılını dolduran okul müdürlerinin puanlama sistemiyle görevden alınmasına tepki gösterdi. İl genelinde 178 okul müdüründen 106'sının 75 puan üzerinde değerlendirilerek yeniden atandığını, 72 müdürün ise hile ile okul müdürlüklerinin elinden alındığını savunan Ören, şöyle konuştu:

"Bu 72 müdürden sadece 16'sı Eğitim-Bir Sen üyesi olup 56'sı diğer sendikalara mensuptur. Bunların içerisinde en fazla okul müdürü alınan sendika Türk Eğitim Sen'dir. Bu okul müdürleri vatanlarını, bayraklarını, Türkçe'yi çok sevdikleri için mi cezalandırıldılar? Artık okullarda özgür düşünen, üretken, eleştiren müdürler değil partizan, yandaş ve çıkarcı kişiler görev alacaklardır. Bu bizce eğitime yapılan en büyük ihanettir. Bu noktada tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak'ta da darağacı kurulmuş ve İl Müdürü Turgut Özbek ile Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök cellat olarak seçilmiştir."

Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kozlu'da Okul Müdürlerinin Görevden Alınmasına Siyah Çelenkli Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement