Okul Masrafları İçin Odun, Kozalak Topluyorlar - Son Dakika
Güncel

Okul Masrafları İçin Odun, Kozalak Topluyorlar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, topladıkları odun ve kozalakları satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

27.08.2014 10:58  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, topladıkları odun ve kozalakları satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Tepe mahallesinde oturan ve yaşları 9 ile 16 arasında olan bir grup çocuk, okulların açılmasına az bir süre kala her gün ormanlık alan içerisinde yakacak odun ve kozalak topluyor.

Sabah erken saatlerde Çamaşırdere ve Cıbıltepe Kayak Merkezi ormanlık alanına giden çocuklar, yakacak odun ve kozalakları eşek arabalarına taşıyor.

Sarıçam ağaçları arasında bir yandan matara çayı keyfi yaşarken diğer yandan şarkı söyleyerek günün yorgunluğunu atan çocuklar, odun ve kozalakları yükledikten sonra evin yolunu tutuyor.

Evlerinin kışlık yakacak ihtiyacını tamamlamak için çaba harcayıp topladıkları odunun kilosunu 50 kuruşa, kozalağın çuvalını ise 2,5 liradan satan çocuklar, hem ailelerine ailelerine destek oluyor hem de okul masraflarını karşılamaya çalışıyor.

İhtiyaçlı çocuklar, erken saatlerde ormana gelerek yakacak odun topladıklarını, daha sonra da eşek arabalarını doldurarak evlerine taşıdıklarını söyledi.

Ormanlık alanda çok güzel günler geçirdiklerini ifade eden çocuklar, "Bizim tatilimiz bu ormanlarda geçiyor. Güzel hava, ormanlar, burası da bizim denizimiz sayılır" ifadelerini kullandı.

Okul Masrafları İçin Odun, Kozalak Topluyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okul Masrafları İçin Odun, Kozalak Topluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement