Oktay Vural'dan AK Partililere Şiirli Gönderme - Son Dakika
Güncel

Oktay Vural'dan AK Partililere Şiirli Gönderme

Meclis Genel Kurulu'nda Tevfik Fikret'in şiirinden dizeler okuyan MHP'li Vural "Yiyin efendiler yiyin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin" dedi.

22.12.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda bütçenin son gününde konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Tevfik Fikret'in şiirinden dizeler okuyarak, "yiyin efendiler yiyin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin" dedi.

"BAŞBAKANLIK BİNASINI BİLE SELEFİNE TERK EDİP GÖTÜRMESİNE İZİN VERMİŞ BİR BAŞBAKAN"

Genel Kurul'da bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerde konuşan Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salonda olmadığını belirterek, şöyle dedi: "Davutoğlu Hükümetinin ilk bütçesini görüşüyoruz ama bugün Sayın Davutoğlu yok burada. Bu salonlarda sadece 3 bakan, 33 vekil var AKP'nin çoğunluk iradesiyle. Bir Başbakan eğer kendi bütçesini parlamentoda dinleyecek, eleştiri dinleyecek cesareti yoksa, bu bütçesine sahip çıkılmıyorsa, o zaman bu bütçeye neden 'hayır' dememiz gerektiği gayet açık ve net ortaya çıkıyor. Bir başbakan bütçesine sahip çıkamıyor. Bir başbakan kendisi için yapılan başbakanlık binasını bile selefine terk edip götürmesine izin vermiş bir başbakan… Bir başbakan Bakanlar Kurulunun kimin başkanlığında toplanacağını eski bir milletvekili aracılılığıyla öğrenen bir başbakanın bütçesine bu milletin aziz vekilleri nasıl 'evet' diyebilir? Böyle bir başbakanın bütçesi millete ne hayır getirebilir? Onun için, MHP olarak biz böyle bir anlayışla devleti yönetenlere, halkın bütçesine sahip çıkamayan bir Başbakan'ın bütçesine peşinen 'Hayır' demeyi bir görev addediyoruz."

"DÜŞMANLAR ÜRETİLİYOR"

İnsanların izlendiğini, dinlendiğini, fişlenlendiğini iddia eden Vural, "Kendi kimliklerine göre ayrıştırılıyor, çatıştırılıyor, düşman kılınıyor, kindar nesiller meydana getiriliyor. Ve bugün geldiğimiz bu noktada sırf 'siyaseten aykırı' diye düşmanlar üretiliyor. Kendi yandaşları, çevresindekileri dost; kendisiyle beraber, birlikte olmayanları düşman gösteriyor" dedi.

ÇÖZÜM ATIŞMASI

Çözüm sürecine işaret eden Vural, "Çözüm dediğiniz nedir biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Nereye götürdüğünüzü bilmiyorsunuz? Eğer biliyorsan çık anlat, buraya. Eğer biliyorsan çık anlat. Müzakere, çözüm taslağını çık anlat, anlat! Niye milletten saklıyorsunuz? Kandil'in bildiğini, İmralı'nın bildiğini, Hatip Dicle'nin bildiğini bu milletin asil vekillerinden niye saklıyorsunuz? Çıkın, açıklayın. Milletten korkuyor musunuz?" derken AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Hiçbir şey saklamıyoruz" diye karşılık verdi.

Rüşvet ve yolsuzluğun "ur" gibi olduğunu ifade eden Vural, "Rüşvet ve yolsuzluk paralel çetesi hukukumuza, özgürlüklerimize, adaletimize, medyamıza, her alanımıza nüfuz ederek hepimizi nefes almaz duruma getirdi" dedi.

Konuşmasını Tevfik Fikret'in Han-ı Yağma şiirini okuyarak bitiren Vural, "Bu sofracık efendiler ki iltikama muntazır,

Huzurunuzda titriyor bu milletin hayatıdır;

Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır,

Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır.

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,

Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin" dedi.

Oktay Vural\'dan AK Partililere Şiirli Gönderme
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Oktay Vural'dan AK Partililere Şiirli Gönderme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Cuvaldız: Yağdı Yağmur, Çaktı Şimşek, Sendemi Şair Oldun. . . . :))) 11 42 Yanıtla
  • reis: Oktay Vural sen Bahçeli 2000 yılında hükümet ortağı idiniz ulen ülkeyi batırdınız utanmadan halla helal ve haramdan bahseden senmisin diye sormazlarmı 15 26 Yanıtla
  • Hakkı: Mhp Bbp ile işbirliği yapsın ve hırsızları yargılasın 23 7 Yanıtla
  • Efe: Yiyin diyene bak kemeri patlayacak ac gozlunun :))) 6 21 Yanıtla
  • KENAN: Helal Olsun Oktay Vural seninleyiz 21 4 Yanıtla
  • KKK: harrrrrrrrrrrrram zıkkkkkkkkım olsun. burunlarından fitil fitil gelsin inşallah. 20 5 Yanıtla
  • Kadir taşar: Bunlarca devletin malını yemek haram değil zehir zukuuuum olsun amin 21 3 Yanıtla
  • Kurbetci: Helel olsun sayın vekilime anlıyana sivri sinek saz anlamiyana davul zurna az 17 6 Yanıtla
  • Ülkücü: Yiyin bakalım yiyin. Yukarıda Allah var... 13 1 Yanıtla
  • AYNALISAZAN: dogruyu soyleyeni dokuz koyden kovarlar 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

  • Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de
    09:48 Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de

    Kurban Bayramı yaklaşırken, Denizli'de vatandaşlar hayvan yetiştiricilerini ziyaret etmeye başladı. Üreticiler, ekonomik sıkıntılar ve yüksek maliyetlerle karşı karşıya olduklarını dile getiriyor.

  • AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    09:48 AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette, milletvekilleri ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Çetinkaya'ya yeni görevinde başarılar diledi. Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Ziyarette, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve eski AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan da bulundu.

  • Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi
    09:46 Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda lav silahı ve el bombası dahil olmak üzere 455 adet suç unsuru ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ruhsatsız silahlar, fişekler, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve iletişim cihazları da ele geçirildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç organizasyonlarına karşı mücadelesini sürdürdüğünü açıkladı.

  • Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor
    09:42 Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşlenen yılanlar, Brezilya'nın Yılan Adası'nı andırıyor. Yılanların sürü halinde görünmesi, görenleri hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yılanlara zarar verilmemesi çağrısında bulunuyor.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.

  • Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması
    09:34 Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması

    Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutladı. Programda çocuklar dans gösterileri sergiledi.


Advertisement