Oktay Vural: "Bunun Artık Bir Sonu Olması Lazım" - Son Dakika
Politika

Oktay Vural: "Bunun Artık Bir Sonu Olması Lazım"

Oktay Vural: "Bunun Artık Bir Sonu Olması Lazım"

MHP İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

13.10.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin her gün yeni bir terör olayı ile karşı karşıya olduğunu belirten Oktay Vural, "Teröre açık bir devlet haline geldik. Bunun artık bir sonu olması lazım. 1 Kasım'da herkes bunları düşünerek oy versin" dedi.

MHP İzmir İL Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla buluşan MHP İzmir milletvekili adayı Oktay Vural, "Ülkemiz her gün yeni bir terör olayla karşı karşıya. Terörün karanlık yüzü Ankara'da kendini gösterdi. 98 kişi hayatını kaybetti. PKK tarafından 2 asker Erzurum'da 1 asker de Şırnak'ta şehit edildi. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"HER HANE BİR CENAZE VE TAZİYE EVİNE DÖNDÜ"

Vural, "Terör örgütleri Türkiye'yi terörü serbest hale getirdi. Her hane bir cenaze ve taziye evine dönmüş bulunmaktadır. Teröre hazırlayan unsurları göz ardı etmeden ele almak doğru değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti içeride ve dışarı terör örgütünün hedefe geldiği gibi terör örgütünün cirit attığı hale gelmiştir. Bu teröre cesaret veren ve destekleyen bir zemin hazırlayan politikanın sorgulanması gerekmektedir. Terör örgütleri eylemleri bir amaca ulaşmak ister de ama her taviz terör örgütünü güçlenmiştir. Asıl soru terör örgütlerine böyle bir zemini hangi politikalar hazırlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenler terörle, terör örgütleriyle mücadele yerine muhatap alırsa, çözüm bulmak adı altında onlarla müzakereye başlarsa, terör örgütlerini komşu ülkelerde taşeron olarak kullanmayı arzularsa böyle terör örgütü güçlenir. Temel sebepte maalesef kendi amaç ve hedeflerinin dışında ülkeyi yöneten zihniyetin teröre bakış açısı en önemli sorundur. Terörle mücadele edilmesini istiyorsak, terörle müzakere edenler terörü taraf haline getirmiş olmuyor mu. Özellikle bugün bir yönüyle komşumuzda meydana gelen güç boşluğunun parçası olarak çıkan IŞID terör örgütü ve oradaki otorite boşluğunu doğuran kimlerdir" dedi.

"PYD'YE KATILAN ÇOCUKLARI KAHRAMAN YAPTINIZ"

Kobani'nin Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Kobani bizim için değerli onlarda PYD baskısı altında inliyorlar, gencecik çocuklar kahramanca oraya götürüldü. Orada YPG ve PYD unsurlarını kahramanca söylerseniz IŞID'e gidenlerde kahraman mı oluyor. 2012 Suriye'nin kuzeyinde PKK 'nın egemenlik oluşturmasında müdahale etmezseniz. Terör örgütüne taviz vermişsinizdir. Musul'da başkonsolos ve vatandaşlarımızın olduğu yerde, IŞID'in oraya geleceğini bildiğiniz halde orda tedbir almazsanız, siz müzakere yapıyorsunuz demektir. Başkonsolosluktaki vatandaşlarımız terör örgütüne teslim edilmiştir. Orada hangi ilişkiler ve kime güvendiniz de vatandaşlarımızı IŞID'e teslim ettiniz. Ama görünen o ki arada bir ilişki var. Hangi zihniyet IŞID'in rehin almasını sağladı ve sonrasında hangi anlaşmalar sonrasında rehinler serbest bırakıldı. Öfkeliler IŞID, masum insanlar PKK oldu. PKK'yı muhatap alırsan ve silah stoklamasına izin verirsen PKK hakimiyet oluşturmaya başlar. Teröristler dağlardan şehirlere indi ve özerklikler ilan etti. Mahkemeler kurdu. Terör örgütlerinin vatandaşlarımızı hedef almasını sağlayan temel yapı, terör örgütünü muhatap alıp müzakereler yapmak bu ülkeyi terör örgütünün bu ülkede cirit atmasını sağladı. Terör örgütünü muhatap alanlar, sınırlarımızı kevgire döndürenler, bunları meşrulaştıranlar hepiniz bu tablonun sorumlususunuz. Ankara Garı'nda masum insanlar herhangi bir farklı görüşü olsa bile bir vesile ile oraya gitmiş insanları hedef alan ve bunları hangi amaçla kullanıldığını dikkat ettiğimizde nasıl bir oyunla karşı karşıyayız görülüyor. Cenazelerin üzerine PKK paçavrası asarak masum insanların masumiyetini bir kılıf olarak kullanmışlardır. Masum insanların taleplerini kendilerini üste çıkarmak için algı operasyonu mevcuttur. Bir diğer yandan ise terör örgütünün sözde ateşkes ilan ettiği günde meydana geldiği bu olayın terör örgütünü tarafından hangi amaç için kullanıldığı için teröre karşı dimdik ayakta durmamız lazım. silahın egemenliğini değil, milletin egemenliğini sağlamamız lazım. terör örgütünü ve işbirlikçi unsurlarını gündemden çıkarmamız lazım" dedi.

"MHP olarak teröre kökünden karşıyız" diyen Vural, "Bu konuda atılacak hangi adım varsa MHP destek oldu. MHP sizin imaj yenileme parçanız değildir. Biz samimi bir şekilde geldik sizinle ama siz terörden vazgeçemediniz. Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu görüştü de ne oldu. birbirlerini suçlamaya başladılar. Eğer bir irade oluşacaksa önce samimiyet olması gerekmektedir. Güven yok sorumluluğu başkasına atıyorlar. Bu zihniyet seçimlere endeksli bir zihniyet. Sayın Kılıçdaroğlu ben herkesle görüşüyorum zihniyetinde. AK Parti sözcüsü miting yapacaklarmış, birlik dirlik kardeşlik mitingi yapacaklarmış. Yeni akıllarına geldi. Biz dediğimizde bize huzur ortamını bozuyorlar demişlerdi. Yaptığımız mitingleri görmezlikten gelenler, seçim öncesi birlik dirlik kardeşlik mitingi yapıyorlarmış. Bugün birlik dirliği ve kardeşliği bozanlarında kim olduğunu aziz milletimiz gayet iyi bilmektedir. Terör örgütleri bu ülkeyi esir alamayacak. Ne dün ne bugün ne de yarın bunu başaramayacaklar. MHP iktidarında terörün kökü kazınacak ve terör endeksli politikadan vazgeçecektir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Oktay Vural: 'Bunun Artık Bir Sonu Olması Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement