Vatandaştan Oktay Vural'a "Memleketiniz Neresi" Sorusu - Son Dakika
Güncel

Vatandaştan Oktay Vural'a "Memleketiniz Neresi" Sorusu

İzmir'de bir vatandaşın Diyarbakır doğumlu olan Vural'a yönelttiği, "Esas memleketiniz neresi?" sorusu ve sözleri alanda şok etkisi oluşturdu. Vatandaş, alandan uzaklaştırıldı.

05.05.2015 14:01  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Partisinin seçim çalışmalarını yürütmek üzere İzmir'de bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, ülkenin yeni bir iktidara yelken açtığını söyledi. Toplantının ardından bir vatandaşın Diyarbakır doğumlu olan Vural'a yönelttiği "Esas memleketiniz neresi?" sorusu ve sözleri alanda şok etkisi oluşturdu.

SEÇİM BEYANNAMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, İzmir'de partisinin diğer adaylarıyla birlikte açık hava toplantısı düzenledi. Karabağlar Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vural, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıkladığı seçim beyannamesine değindi. "Milletimizin milli kimliğini, milli egemenliğini, milli kültürünü korumaya, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı milli ve üniter devleti, cumhuriyeti savunmaya kararlıyız" diyen Vural, "Seçim beyannamemiz, Türk milletinin tarihiyle, geçmişiyle, geleceğiyle birlikte umutla bakabileceği bir taahhüttür. Milletimizle birlikte milletimizin sorunlarını çözme noktasında emeklimizin, işçimizin, taşeronumuzun, atanamayan öğretmenlerin, asgari ücretlilerin, herkesin umudu olacağımızı ifade ettik." dedi.

"YSK GEREKLİ UYARILARI YAPMALI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı toplu açılışları eleştiren Vural, "Cumhurbaşkanı'nın görevi muhalefet partilerine çatmak değildir. Yüksek Seçim Kurulu'na, buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Özgürlük ve eşitlik ilkesinin yanında adil bir seçim yapılması konusunda tedbir almalısınız. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, toplu açılışları bahane ederek hem milletin parasıyla iktidar partisine oy istiyor hem de muhalefet partilerinin seçim beyannamelerini eleştirerek anayasal suç işliyor. Yüksek Seçim Kurulu gerekli uyarıları yapmalıdır." diye konuştu.

"DEVLET SÖZÜ VERDİK"

Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinde yeni bir iktidara yelken açacağını savunan Vural, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ve Davutoğlu'nun artık milletimize vereceği hiçbir şey kalmamıştır. MHP olarak 3 Mayıs'ta milletimize verdiğimiz 'devlet' sözüyle birlikte inşallah 7 Haziran seçimleri bu belirsizliklerin ortadan kalktığı, geleceğe umutla bakabileceğimiz yeni bir siyaset anlayışının doğacağını görüyoruz. O bakımdan Sayın Cumhurbaşkanı bu makama daha fazla zarar vermekten vazgeç." dedi.

VURAL'A "MEMLEKET" SORUSU

Vural, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını alabileceğini söyledi. Bu sırada alanda bulunan bir vatandaşın "Memleket neresi?" sorusu üzerine Vural, biraz duraksadıktan sonra "İzmirliyim. Siz nerelisiniz?" cevabını verdi. Vatandaşın "Ben Afyon Dinarlı'yım. Memleketim sorulduğu zaman hemen cevap veririm" demesine sinirlenen Vural, "Diyarbakır doğumluyum. Nüfusum Siirt'te. Türk milliyetçisiyim" dedi. Aldığı bu yanıtlardan tatmin olmayan vatandaşın, "Esas memleketiniz neresi? MHP çizgisinden çıktı. Bıyıklarımızı kestirdiniz. MHP eskisi gibi değil. Kuvveti kalmadı. Biz rahmetli Başbuğ'un MHP'sini beğeniyoruz. Haşhaşiler'den bahsettiniz, Amerika'daki adamdan bahsettiniz, Cumhurbaşkanı'na laf ettiniz, Başbakan'a laf ettiniz, HDP'ye laf ettiniz. Neden biz başbuğumuzdan konuşmuyoruz?" demesi üzerine vatandaşa cevap veren Vural, "Siz çizgiden saptığınız için öyle görüyorsunuz. Siz çizginizi düzeltin. Bence en iyisi o olur. MHP 46 yıldır şerefli bir mücadele sürdürüyor." dedi. Vatandaş, partililer tarafından alandan uzaklaştırıldı.

Vatandaştan Oktay Vural\'a "Memleketiniz Neresi" Sorusu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatandaştan Oktay Vural'a 'Memleketiniz Neresi' Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (180)

  • MALATYA: AKTAY VURAL ADAMDIR ADAMMMMM 11 93 Yanıtla
  • ÜLKÜDAŞ27: ULAN MALLAR ADAM ON NUMARA DEDİ DİYARBAKIR DOĞUMLUYUM NUFUSUM SİİRTTE DAHA NE İSTİYORSUNUZ :) DELİKANLI ADAM OKTAY VURAL 40 28 Yanıtla
  • urfali: Adam kurt diye mhp de siyaset yapamazmi boyle boyle bolunuyoruz iste adam on numara milliyetci vatanina bayrağina bağli 20 33 Yanıtla
  • CcC: ARAMIZDA AKP LI SOYTARI VAR IBLIS GIBI KILIKDAN KILIGA GIRIYOR ARA YERI BOZUYOR INANMAYIN 16 35 Yanıtla
  • MALATYA: HDP AKP IKI VATAN HAYINI 8 36 Yanıtla
  • MALATYA: OKTAY VURALA KURBAN OLUN SIZ 3 38 Yanıtla
  • PEPE: has diyarbakırlı çünkü diyarbakır bir türkmen şehri ve türkçülüğün yapı taşı ziya gökalpte diyarbakırlı diyarbakır son 60yılda kürtleşti yerli türkler var 60yıl evvel ne oldu israil planı devreye girdi sonuç diyarbakır van kürtleşti... 18 23 Yanıtla
  • IREM CcC: VATANINI BAYRAGINI SEVENE HERKESE KAPIMIZ ACIK OKTAY VURALIN DIYARBEKIRLI DOGUMLU OLDUGUNU BILIYORUZ DAHA BILMEYEN SALAKLARDA VARMIS DEMEKKI NE VARKI BUNDA MILLIYETCI KURT OLAMAZMI ALEVISI KURDU HEPIMIZ SONUCDA AYNI BAYRAK ALTINDA YASIYORUZ YETERKI BAYRAGA VATANA SAHIP CIKMAK. 14 23 Yanıtla
  • PEPE: has diyarbakırlı çünkü diyarbakır bir türkmen şehri ve türkçülüğün yapı taşı ziya gökalpte diyarbakırlı diyarbakır son 60yılda kürtleşti yerli türkler var 60yıl evvel ne oldu israil planı devreye girdi sonuç diyarbakır van kürtleşti... 11 25 Yanıtla
  • MALATYA: OKTAY VURALIN KISILIGINE LAF EDENN KENDI SOYTARILIGINA BAKSIN 5 30 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement