Diyarbakır'da Heykel Yıkıldı, İstanbul Karıştı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Heykel Yıkıldı, İstanbul Karıştı

Diyarbakır\'da Heykel Yıkıldı, İstanbul Karıştı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bulunan PKK Mezarlığı'na dikilen Mahsun Korkmaz heykelinin yıkılması İstanbul'u karıştırdı. Okmeydanı'nda olaylar çıktı.

19.08.2014 22:48  Güncelleme: 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lice'deki PKK Mezarlığı'na dikilen Mahsun Korkmaz heykelinin yıkılması İstanbul'da protestolara neden oldu. Okmeydanı, Beyoğlu, Kadıköy ve Sultangazi'deki protestolarda sokaklar savaş alanına döndü.

HAVAİ FİŞEK VE MOLOTOFLA SALDIRDILAR

Mahsun Korkmaz heykelinin yıkımını protesto etmek isteyen yüzleri maskeli bir grup, Okmeydanı Şark Kahvesi'nde yola barikatlar kurarak ateşe verdi. Polise havai fişek ve molotof kokteyli atan gruba biber gazı ile müdahale edildi. Olay yerine zırhlı araçlar ile TOMA'nın gelmesiyle grup üyeleri ara sokaklara kaçtı.



HELİKOPTER GELDİ

Okmeydanı'nda devam eden olaylar nedeniyle bölgeye polis helikopteri gönderildi. Havadan bölgeyi izleyen polisler aşağıdaki arkadaşlarına grupların kaçış yönü hakkında bilgi veriyor. Polisin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

SULTANGAZİ VE BEYOĞLU DA KARIŞTI

Sultangazi ve Beyoğlu'nda da, Lice'deki olayları bahane ederek izinsiz gösteri yapan gruplara müdahale edildi.

Gazi Mahallesi Şair Abay Lisesi önünde yolu trafiğe kapatan bir grup, pazar tahtalarından kurdukları barikatları ateşe verdi. Bir süre slogan atan göstericiler, bölgede önlem alan çevik kuvvet ekiplerine motolof ve taşla saldırdı.

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu.

OTOBÜS DURAKLARININ CAMLARI KIRILDI, 1 KİŞİ YARALANDI

Kadıköy'de de yaklaşık 100 kişilik grup, akşam saat 20.00'de Boğa heykeli önünde toplandı.

Gruptakiler Korkmaz'ın fotoğrafının bulunduğu bez afişlerle Bahariye Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Bir saat yürüyüşün ardından grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri de boyalı mermi ve TOMA'dan su sıkarak göstericilere müdahale etti. Bir kişinin yüzünden yaralandığı görüldü. Kısa süreli olaylar nedeniyle otobüs duraklarının camlarının kırıldığı görüldü. Gruptakiler müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

##6395195##
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Heykel Yıkıldı, İstanbul Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • HAİNLER: YAW BUNLARIN NEFES ALMASI BİLE HARAM. BUNLARI VURMAK GEBERTMEK SEVAPTIR. LEŞLERİNİ KÖPEK ÖNLERİNE ATACAKSIN . VAHŞİLER YAKIP YIKMAYI ÖĞRENMİŞLER 114 7 Yanıtla
  • onur: bunların hepsi terörist. 47 16 Yanıtla
  • yurt: bu pkk lılar alakasız karıştırmak istedikleri yerlerde bahane bulup yakma yıkma terör yapıp işid tipliler bunlar. nedense g. doğuda değil yoğunla yaşadıkları mahalelerde değil karıştırmak hedef yapmak istedikleri yerlerde iş görüyorlar. 56 7 Yanıtla
  • antalya: Yakıp yıkıyorlar sonra faşistlik yapılıyor diyorlar askerler kışkırtıyorlar diyorlar yakmak istedigiz otobusteki yolcularda mı kışkırtı is makinalarını yak adam kaçır ne yapcak devlet polis asker gül mü verecek 55 5 Yanıtla
  • S do: Bar bar lardan ancak bukadar beklenir 52 5 Yanıtla
  • metin: MHP ye malzeme çıktı. şimdi medyada daha sık görünürler. hükümetin çözüm sürecini destekliyoruz. 19 27 Yanıtla behza bahçe: METİN. . . Beyini kiraya vermeyi bırak. . . 0 0
  • hasan sivri: alllah aşkına defolup gidip ülkeden madem kürdistanı kurdunuz oraya put mu dikersiniz heykelmi işid izin verirse tabiki ne işiniz var sizin türkiyede 29 15 Yanıtla
  • mavimarti: Birakin isid güneydoguya girsin!!! 26 17 Yanıtla mahsum: koçum işidi tutanmı var gelsinller hatta yiyorsa sizde gelinn 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement