Öğretmenin Maaşı Aylık 35, Polisin 301 Lira Artacak - Son Dakika
Ekonomi

Öğretmenin Maaşı Aylık 35, Polisin 301 Lira Artacak

Memurlara derece müjdesi. Öğretmenin maaşı aylık 35 lira memur unvanlı personelin maaşı 6 lira artacak. Polislerin maaşları da 151 lira ile 452 lira arasında zamlanacak.

10.02.2016 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memurlara derece müjdesi geldi. Memur maaşlarındaki ilk derece artışı toplu sözleşmeden kaynaklanacak. Bu derece artışı nedeniyle öğretmenin maaşı aylık 35 lira artarken, memur unvanlı personelin maaşı 6 lira artacak. Ayrıca bugün Resmi Gazete'de yayımlanan 6663 sayılı yasa nedeniyle de polislerin ek göstergeleri artırıldı. Bu düzenleme ile polislerin maaşları da 151 lira ile 452 lira arasında zamlanacak.

15 ŞUBAT'TA

Memurlara toplu sözleşmeden kaynaklanan bir derece artışı 15 Şubat günü maaşlarına yansıyacak. 1 derece artışı kamu görevlilerinin mali haklarını hizmet sınıfı, kadro unvan ve derecelerine göre farklı tutarlarda artıracaktır. Örneğin;

- 9'uncu dereceden 8'inci dereceye yükselen "memur" unvanlı personelin maaşı 6 lira artarken, 8'inci dereceden 7'inci dereceye yükselen "memur" unvanlı personelin maaşı 55 lira civarında artacak.
- 9'uncu dereceden 8'inci dereceye yükselen öğretmenin maaşı 35 lira artarken, 8'inci dereceden 7'inci dereceye yükselen öğretmenin maaşı 10 lira civarında artacak.
- 8'inci dereceden 7'inci dereceye yükselen mühendisin maaşı 13 lira artarken, 5'inci dereceden 4'uncu dereceye yükselen mühendisin maaşı 178 lira civarında artacak.
- 8'inci dereceden 7'inci dereceye yükselen hakimin maaşı 200 lira civarında artacak.

POLİSLERİN MAAŞI ARTIŞI DEVREDE

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 6663 sayılı Kanunda yapılan düzenlemeyle de, Emniyet hizmet sınıfında yer alan personelin Emniyet Hizmetleri Tazminatları yüzde 25 oranında artırıldı. Emniyet hizmet sınıfında yer alan personelden yüksek öğrenimli olanların ek göstergeleri artırıldı. Birinci derece için halen 2.200 olan ek gösterge rakamları 3.000'e çıkarıldı. Söz konusu düzenleme ile emniyet hizmetleri sınıfında yer alan personelin net maaşları kadro unvan ve derecelerine bağlı olarak 452 lira ile 151 lira arasında değişen tutarlarda arttı. Örneğin 1. derecede bulunan 1. sınıf emniyet müdürünün maaşında 452 lira, 3. derecede bulunan başkomiserin maaşında 324 lira, 1. derecede bulunan polis memurunun maaşında 301 lira ve yeni göreve başlayan polis memurunun maaşında 192 lira, çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşlarında ise 151 lira civarında net artış meydana gelecek.

MUHTARLARA MÜJDE

Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan 6663 sayılı Kanunda yapılan düzenlemeyle halen 1.005 TL olan muhtar ödenekleri 1.300 liraya çıkarıldı. Böylece muhtar ödeneklerinde 295 TL'lik artış oldu. (Kaynak:Hürriyet)

Öğretmenin Maaşı Aylık 35, Polisin 301 Lira Artacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Öğretmenin Maaşı Aylık 35, Polisin 301 Lira Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (134)

  • mehmet: öğretmen arkadaşlar ne zaman polislerle ilgili bir haber olsa hemen atlayıp ağlamaya başlıyorlar. bana da 3 ay tatil yarım gün çalışma, kar tatil, bayram tatil ,seyran tatil verilsin 2000 tl razıyım. ayrıca sürekli yok okumamış cahil diyorlar polis teşkilatının %95 i ünv mezunu .okumakla adam mı olunuyor .yeter bu öğretmenlerden çektiğimiz .... 244 4 Yanıtla mEHMETE: Öğretmenin epeyce emek harcamış senin için ama demek ki OLMAYINCA OLMUYORMUŞ. 4 43 Pls: Bazen olmayınca olmuyo mehmet sen gibi :) 0 12 ekip 5: senin malzemende eksik var. 3 0
  • baba: bunlara zam yap fakir fukaranın ekmeğini elinden alıp bunlara ver düzene bakya 3 167 Yanıtla
  • SALİHA: Ben polis eşiyim eşimin maaşını kendisi doğuda göreve gittiği için ben alıyorum evimiz kira iki tane dersaneye giden çocuğum var şükrediyorum ne ev nede araba hayalim yok sadece eşimin sağ salim çocuklarının başına dönmesini bekliyoruz çocuklarıma haber izletemiyorum çünkü liseye giden ve busene sınava girecek evladıma psikolok yardımı aldırıyorum babasınında şehit olmasından korkuyor ben soruyorum acaba bu şartlarda yetişen çocuklarımın babasının 3000 tl aldığı parada gözü olanlar varsa hesap numarasını yazsında göndereyim .öğretmenlerimizde alsın tabi ama askerle polisle mukayese etmeyin kendinizi rica ederim tatillerinizin gününü saymıyorum bile çocuklarınızla geçirdiğiniz zamanlar bile ömre bedel kendinizi başka memurlarla mukayese edin çünkü polis askerin görevini parayla kıyaslamayın onlar vatanı bekliyor sizde öğretmenlik yapabiliyorsunuz değilmi.... 165 4 Yanıtla
  • etrafı düşman sarmış: Yav neymiş bu milletteki polis düşmanlığı ...sokakta düşman...haberde düşman..yorumda düşman...pes yani..bu kadar olmaz....polis kadar başınıza taş düşsün.viyak viyak karakolu arayın siz hadi 161 4 Yanıtla
  • Kiskanclar catlasin : Bi kere polislukle öğretmenliği karşılaştırmak saçma tamamen kıskançlıktan kaynaklanıyor.öğretmen olmak çok zorlaştı ama maşallah polisler torpille girip memur oldular.boş boş konusun öğretmenin tatilini parasını konusun hazimsızlar kendiniz iki dakika tutamiyorsunuz çocuklarınızı evde eğitim sizin gibilere de şart... 13 110 Yanıtla
  • balkes10: bir ogretmen olarak helal olsun polis kardesime. ozellikle de doguda calisan polislerin maasi daha da artirilmali 121 1 Yanıtla
  • Urfadan: polisle öğretmeni karşılaştırmak ne kadar cahilce biri kolluk kuvvet biri eğitmen biri ayda en az 240 saat çalışıyor biri maksimum 160 saat çalışıyor birinin 3 ayı tatil biri yıllık 20 gün izni var birinin hafta sonu izni var birinin böyle bi şansı yok birinin her dakika hayatı tehlikesi var birini öyle bi derdi yok ne diyeyim az buluyorlaRSA gelsin polis olsunlar daha dün hakkari de eşinin yanında polisin kafasına sıktılar çok merak ediyorum hangi öğretmen böyle bir muameleyle karşılaştı. Ayrıca Öğretmeni karsilastiracaklarsa akademisyenlerle karşılaştırsinlar polisle değil çünkü şartlar eşit degil... 111 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement