DÜ'de Öğretmen Adaylarına Bireyselleştirme Eğitimi Verildi - Son Dakika
Eğitim

DÜ'de Öğretmen Adaylarına Bireyselleştirme Eğitimi Verildi

DÜ\'de Öğretmen Adaylarına Bireyselleştirme Eğitimi Verildi

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğrencilerine, Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitimi konusunda bir konferans verildi.

18.12.2013 22:39  Güncelleme: 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğrencilerine "Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitimi" konusunda bir konferans verildi.

Dicle Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen konferansa, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, D.Ü. Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bağlar Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Çelik tarafından verilen konferans öncesi bir konuşma yapan Prof. Dr. Sait Yücel, nüfusun yüzde 14'ünden fazlasının engelli olduğunu söyledi. Bu oranların pek dikkate alınmadığını vurgulayan Yücel, "gerekli düzenlemelere her ne kadar başlanmış olsa da, kendimiz bireysel anlamda bir şeyler yapmadıkça, konuyu özümsemedikçe bu tür toplantıların hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum" dedi.

Herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Yücel, her an herkesin geçireceği bir kaza ile engelli olabileceğini ifade etti. Ardından söz alan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bağlar Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Çelik, engellinin ne olduğunu tanımlayarak konuşmasına başladı. Özel eğitimi, özel eğitim gerektiren bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri ile onların özür ve özelliklerini uygun ortamlarda sürdürülen eğitim olarak tanımlayan Çelik, kaynaştırma, tersine kaynaştırma, özel eğitim sınıfı, bireyselleştirilmiş eğitim programları konusunda açıklamalarda bulundu.

Kademelere göre özel eğitim hizmetleri konusunda da bilgiler veren Çelik, özel eğitim merkezleri ve işlevleri konusunda ayrıntılar sundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim DÜ'de Öğretmen Adaylarına Bireyselleştirme Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı
    18:45 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da yaptığı konuşmada, velilerin okula girmesini istemediklerini ve bu konuda e-Okul üzerinden randevu sistemi kurduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmen sayısının arttığını ve eğitim öğretim kalitesinin önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası ile ilgili yapılan yanlış anlaşılmayı düzeltti ve seçimlerden sonraki günü idari tatil ilan ettiklerini açıkladı.

  • Jandarmadan kütüphaneye 5 bin kitap bağışı
    18:42 Jandarmadan kütüphaneye 5 bin kitap bağışı

    Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen kitap bağışı kampanyasında toplanan 5 bin kitap, Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde kitap bağışı kampanyası düzenlendi. Jandarma personeli tarafından toplanan çeşitli konularda yazılmış 5 bin kitap, Kütüphaneler Haftası çerçevesinde Tunceli'de gençler ve kitapseverlere hizmet veren Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, 'Bugün Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında yeni açılan kütüphanemize katkı sağlamak maksadıyla kitap bağışında bulunmak üzere bir araya geldik. Kütüphaneler gerçekten bizler için, toplum için vazgeçilmez kurumlardan bir tanesidir. Hayırlı uğurlu olsun' dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler kütüphaneye yeni gelen kitaplardan faydalandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor
    17:14 Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen 'İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Protokolü' imza törenine katıldı. Protokol kapsamında Eskişehir'deki lise düzeyi okullarda öğrencilere ilk yardım farkındalık eğitimleri verilecek. Eğitimler, okulların konferans salonlarında gerçekleştirilecek ve katılımcılara katılım belgesi verilecek.

  • Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu
    17:09 Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu

    Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Kütüphane Haftası dolayısıyla öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Yılmaz, kitap okumanın önemine vurgu yaparak üniversitede kitap okuma etkinliklerinin yaygınlaştırılacağını ve kampüslerde bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Etkinlikte en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi.

  • Canik Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs desteği verecek
    17:03 Canik Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs desteği verecek

    Samsun'da Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, üniversiteyi ilk kez kazanan öğrencilere burs desteği vereceklerini açıkladı. Sandıkçı, öğrencilerin belediyeye başvurması gerektiğini belirtirken, Canik Belediyesi'nin eğitime yönelik projelerle öğrencilerin eğitim hayatına katkıda bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, burs başvuru tarihleri ve detaylı bilgilere Canik Belediyesi sosyal medya hesaplarından ulaşılabileceği ifade edildi.

  • Van'da Çocuk Akademisi Hizmete Açıldı
    17:03 Van'da Çocuk Akademisi Hizmete Açıldı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Çocuk Akademisi' hizmete açıldı. Akademide çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılacak ve hayallerini gerçekleştirme imkanı sağlanacak.

  • Tokat Niksar'da Kütüphane Haftası etkinliği düzenlendi
    16:57 Tokat Niksar'da Kütüphane Haftası etkinliği düzenlendi

    Tokat'ın Niksar ilçesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından çay bahçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi. Kaymakam Ekrem Çeçen'in de katıldığı etkinlikte, kitap okumanın önemi vurgulandı ve kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar 30 dakika boyunca kitap okudu.

  • Elazığ'da Kütüphane Haftası Kutlandı
    16:34 Elazığ'da Kütüphane Haftası Kutlandı

    Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Kütüphane Haftası kutlandı. Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen etkinlik, kültürler arası diyalog ve kütüphaneler temasıyla gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sivrice Halk Kütüphanesi Müdürü Niyaz Ömer Murat günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kitap hediye etti. Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdal Akdemir, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

  • Pendik Belediyesi Ramazan Ayında 13 Farklı Noktada İftar Veriyor
    16:29 Pendik Belediyesi Ramazan Ayında 13 Farklı Noktada İftar Veriyor

    Pendik Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 13 farklı noktada iftar yemeği veriyor. Ayrıca, ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi ve günlük sıcak yemek dağıtılıyor. 60 yaş üstü vatandaşlara hurma ve kahve fincanı dağıtılıyor. Cami gezileri ve kültür programları da düzenleniyor.


Advertisement