Öğrencilerin Staj Çilesi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Staj Çilesi

Öğrencilerin Staj Çilesi

Şanlıurfa'da Mahmut İkbal Büyükkırcalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri staj yapacak kurum bulamayarak mağdur oldu.

01.10.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Mahmut İkbal Büyükkırcalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıfta okuyan 15 öğrenci, staj yapacak hastane bulamadıkları için adeta ortada kaldı.

Öğrenci ve velileri birçok kuruma gitmelerine rağmen olumsuz yanıt aldıklarını belirtirken, yaşananları doğrulayan Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü gerekli çalışmanın devam ettiğini söyledi.

Başvurdukları kurumların kendilerini okula, okulun ise kendilerini ilçe milli eğitime yönlendirdiklerini kaydeden öğrenciler sorunlarına çare bulunmasını istedi.

Normal şartlarda okulun kendilerine yer bulması gerektiğini söyleyen öğrenci Abdulkadir Ağlak, "Fakat okul bu konuda bize yardımcı olmuyor ve 'kendiniz bulun' dediler. Bizde hangi hastaneye başvurduk ise bizi ya okula yönlendirdiler yada olumsuz cevap verdiler. Biz, biran önce bu duruma bir çözüm bulmak istiyoruz. Hangi kuruma gittik ise aynı cevabı aldık. Hastaneler bize kendisi diyor bu işi okullun hal etmesi gerektiğini fakat okul gerekeni yapmıyor. Dosyalarımızı bize verdiler ve 'gidin kendiniz bulun' dediler. Eğer bulamadık mı okulda sıkıntı yaşayacağımızı da söylediler." diyerek yetkililere sitem etti.

Öğrenci velisi Ömer Gürbüz ise, okul yetkilileri ile görüştüğünü ve okul müdürünün kendisine "Urfa'da şartları biliyorsunuz ve gidin kendi imkanlarınız ile bulun" dediğini ileri sürerek "Bunu milli eğitim bir şekilde halletmesi lazım. Öğrenciler bu şekilde ortada kalmamalı. 15 öğrenci için Urfa'nın tüm hastanelerini dolaştık fakat yer bulamadık. Torpili olan staj görüyor olmayan göremeyecek mi?" diye konuştu.

DEMİR: MAĞDUR OLMAYACAKLAR

Konu ile ilgili açıklama yapan Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir de, "Bu öğrencilerin şuanda staj için kurumlara gidip başlaması gerekiyor. Biz, il genelinde bununla ilgili 100'den fazla kurumla yazışma yaptık fakat bu öğrencilerin staj yapacakları bir yer bulamadık. Çoğu öğrenciyi yerleştirdik fakat henüz 15 öğrencimiz yerleşemedi. Konu ile ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yer arama çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerimiz hiçbir şekilde mağdur olmayacak. Yer bulunamadığı takdirde biz bu öğrencileri kendi okullarımızda stajlarını tamamlatacağız." şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Staj Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement