Öğrenciler Yerli Elektrikli Otomobil Üretti - Son Dakika
Ekonomi

Öğrenciler Yerli Elektrikli Otomobil Üretti

Uludağ Üniversitesi'nde öğrenciler tarafından tasarlanan elektrikli otomobil 'Anadolu', yerli elektrikli otomobil üretiminde örnek olmayı hedefliyor.

22.02.2017 11:19  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi'nde mühendislik eğitimi alan öğrenciler tarafından tasarlanan elektrikli otomobil projesi 'Anadolu', yerli elektrikli otomobil üretiminde örnek olmayı hedefliyor.

''ANADOLU' İLE BU YIL DERECE ELDE ETMEYİ HEDEFLİYORLAR

TÜBİTAK tarafından 13. kez düzenlenecek olan Efficiency Challenge Electric Vehicle faaliyetine katılmaya hazırlanan Uludağ Üniversitesi Elektromobil Topluluğu, geliştirdikleri elektrikli araç projesi 'Anadolu' ile bu yıl derece elde etmeyi planlıyor. Önceki yıl yarışmaya dört ayda tasarladıkları B16 isimli araç ile katıldıklarını ve 22. olduklarını söyleyen Topluluk Başkanı Veysel Muhammed, 'Anadolu' ile bu yıl derece elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

''YERLİLLİK ŞARTINI SAĞLAYACAK ŞEKİLDE ÜRETMEYE HEDEFLİYORUZ''

Tamamen gönüllü mühendislik öğrencilerinden oluşan bir topluluk olduklarını aktaran Veysel Muhammed, Anadolu hakkında da şu bilgileri verdi: "Aracımızı önden çekişli, 4 tekerli, 2 kapılı ve spor konseptinde tasarladık. Aracımızın motor, motor sürücüsü, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi, araç kontrol sistemi gibi parçalar elektrik-elektronik ekip tarafından üretilecek. Karbon elyaf gövde, alüminyum şasi ve diğer parçalar mekanik ekip tarafından tasarlanıp üretilecektir. Aracımızı en iyi performans ve yerlilik şartını sağlayacak şekilde üretmeyi hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda edindiğimiz bilgi ve birikimi üniversite ve sanayi işbirliği ile yerli elektrikli otomobil üretiminin sürdürülebilir olmasında kullanmayı hedefliyoruz"

ANADOLU İÇİN SPONSOR ARANIYOR

Anadolu için halen sponsorluk desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizen Topluluk Başkanı Veysel Muhammed, bugüne kadar projeye destek veren Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, danışman hocaları Yrd. Doç. Dr. Zeliha K. Kocabıçak ve BTSO'ya teşekkür etti.

Öğrenciler Yerli Elektrikli Otomobil Üretti

Öğrenciler Yerli Elektrikli Otomobil Üretti
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Öğrenciler Yerli Elektrikli Otomobil Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor
    10:37 Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kalkınma Yolu Projesi'nin önemli bir geçiş güzergahını teşkil edecek Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak hükümeti ile görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi. Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Habur Gümrük Kapısı üzerindeki yükün hafifleyeceği ve dış ticaret hacminin artacağı değerlendirilmektedir.


Advertisement