Eskil'de Öğrenciler Harçlıklarını Suriye'ye Gönderdi - Son Dakika
Yerel

Eskil'de Öğrenciler Harçlıklarını Suriye'ye Gönderdi

Aksaray'ın Eskil ilçesinde öğrenciler, Suriye'ye Bir Maaşını Gönder kampanyasıyla topladıkları yardım malzemelerini Suriye'ye gönderdi.

17.03.2014 13:26  Güncelleme: 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'ın Eskil İlçesi'ndeki öğrenciler, " Suriye'ye bir maaşını gönder" kampanyası kapsamında topladıkları yardım malzemelerini Suriye'ye gönderdi.

Atatürk Yatılı İlk ve Ortaokulu'ndaki (YİBO) öğrenciler, okul meclisinde Suriye'de yaşanan insanlık durumuna dikkat çekmek için yardım toplamaya karar verdi. Aldıkları kararı Okul Müdürü Salih Altan'a anlatan öğrenciler, olumlu yanıt almalarıyla "Suriye'ye bir maaşını gönder" kampanyası başlattı.

Öğrenciler, YİBO'dan aldıkları maaşlarını ve evlerinden getirdikleri yardım malzemeleriyle kampanyaya destek oldu. Öğretmenlerin de kampanyaya destek vermesi üzerine toplanılan paralarla yardım malzemeleri Suriye'ye göndermek üzere Eskil Gönül Bağı Kur'an Kursu'na teslim edildi.

Okul Müdürü Altan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de ve dünyanın birçok yerinde Müslüman mazlumların ağlamakta olduklarını söyledi.

Onlara bir nebze olsun yardımda bulanabilmek için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren Altan, "Öğrencilerimizde bu konuda bir karar almışlar. Biz de onlara destek olduk. Öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri kampanyaya katıldılar. Öğrenciler  battaniye, yorgan, un, çocuk bezi ve giyim eşyalarından oluşan yardım yapıldı. İnşallah bir an önce Suriye'deki karışıklık sona erer. Kardeşlerimiz zulümden kurtulur" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Nezaket Meral ise Suriye'de yaşanılan insanlık durumuna dikkat çekmek için okul meclisinde toplandıklarını belirterek, alınan kararla Suriye'deki yardıma muhtaç insanlar için kampanya başlattıklarını söyledi.

Gamze Kesmez ise Suriye'deki insanlara yardım etmek için kampanya başlattıklarını ifade ederek, yapılan yardımların bir an önce Suriye'ye ulaştırılması gerektiğini kaydetti. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskil'de Öğrenciler Harçlıklarını Suriye'ye Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yıldızlara sor: helal size kızlar..... 1 0 Yanıtla
  • yıldızlara sor: helal size kızlar ..... 1 0 Yanıtla

Advertisement