Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi" Projesi - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi" Projesi

Odunpazarı Kaymakamlığı’nın 2014 İşbirliği ve Gelişim Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı "Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi" Projesine ait sözleşme, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile imzalandı.

04.07.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Kaymakamlığı'nın 2014 İşbirliği ve Gelişim Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı "Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi" Projesine ait sözleşme, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile imzalandı.

İlçe Kaymakamı A. Selim Parlar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bütçesi 603 bin 243 TL olan Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji alanında on iki ay sürecek faaliyetler içeren."Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi" projesinin eş finansman desteğinin Eskişehir 2013 Türk Dünyası Başkentliği tarafından sağlandığını bildirdi. Parlar, " Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Odunpazarı Belediyesi, Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü proje ortaklarımız olup, projenin yürütücülüğü Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü öğretmenleri tarafından yapılacaktır. Proje kapsamında, Organize Sanayi Bölgesinde (Türk Telekom Lisesi) ve Şelale Park'ta rüzgar türbinleri ve güneş panelleri ile elektrik üretilecek, güneş panelli elektrik üretim sistemlerinde kullanılan elektronik ürünlerin prototipieri için AR-GE çalışması yapılacaktır. Üretilen elektrikle sulama sistemleri ve aydınlatma sistemlerinin çalıştırılması sağlanarak, çiftçilerimize ve halkımıza Yenilenebilir Enerjinin kullanımı anlatılacaktır. Proje ile Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde, Enerji Verimliliği Laboratuvarı kurulacaktır. Laboratuvarda, Sanayide ve meskenlerde kullanılan motor, lamba ve klimalarla ilgili enerji verimliliği ölçümleri yapılacaktır. Ayrıca, Odunpazarı Kaymakamlığımıza ait müdürlüklerin de Enerji Verimlilik durumlarına ait raporlar düzenlenecektir" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement